Politika

Aprcović: Očekujem sjednicu SO do kraja naredne sedmice

Aprcović

Realno je očekivati da, upravo zbog želje za uspostavljanjem normalnog funkcionisanja i života u gradu, sjednica SO Kotor bude održana do kraja  naredne sedmice, a DPS će, kao najodgovorniji i najjači politički subjekt, kroz organe partije odrediti kandidata za predsjednika opštine, rekao je za Pobjedu Željko Aprcović, predsjednik kotorskog DPS -a.

Aprcović se u medijima pominje kao mogući kandidat za predsjednika kotorske opštine, ali nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje takve navode.

Podsjetio je da je bivši predsjednik opštine smijenjen odlukom 18 odbornika, od ukupno 33 koliko ima kotorski parlament, a, kako je istakao, “poslije više od godinu blokade rada lokalne samouprave, što je potvrđeno i pismom Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA od sredine marta 2019. godine, upućenim svim odborničkim klubovima, sa inicijativom za skraćenje mandata lokalnom parlamentu zbog nefunkcionisanja organa lokalne samouprave”.

“Skupština opštine Kotor je jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasjedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa”, kazao je Aprcović, dodajući da je 17 odbornika, sa 12 odbornika DPS-a na čelu, podnijelo inicijativu za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda izbor predsjednika opštine.

Aprcović je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade.

“Neutemeljenost protesta iniciranih na državnom nivou samo je potvrdila i kotorska politička zbilja, gdje su koalicioni parneri upravo ulicom, a ne u institucijama sistema, probali da nedemokratski “sačuvaju” bivšeg predsjednika opštine Jokića od smjene. Naravno, refleksija je bila i na državni nivo, zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, ni sami nemajući povjerenja u ono što rade, te ne mogu da održe najavljene sastanke, pritom neštedimice dijeleći atribute i negativne kvalifikative između njih samih”, dodao je Aprcović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Liberal
Gost
Liberal

Prazna fotelja je bolja od fotelje s jokicem

Stefo12
Gost
Stefo12

Samo nemojte demokratama davat vise ikakvu odgovornost pa radite sta god ocete

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Demokrate su same krive za nastalu situacija, njima je ocigledno jedino bilo bitno da masovno pristupe zaposljavanju partijskih drugova i kumova, dok su interese opstine i gradjana ostavili po strani.

Rafaello
Gost
Rafaello

Kao i uvijek Dps mora da ispravlja stetu koju je opozicija izazvala.

Iskra95
Gost
Iskra95

Opozicija nije sposobna ds unutar institucija nadje resenje za nastalu situaciju, nego se odmah late ulice kao primarno sredstvo za ostvarenje njihovih ciljeva.

Kinez
Gost
Kinez

U opozicionim redovima vlada velika nesloga i netrpeljivost i to je glavni razlog njihovog politickog nazadovanja

Enesa
Gost
Enesa

Da je Jokic i prstom mrdnuo za moju opstinu imao bi podrsku, ali ovako zelimo samo ledja da mu vidimo, i njemu i Demokratama.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Dps ce uvijek imati moju podrsku, kao jedina ozbiljna partija koja radi u interesu gradjana.

Marelica
Gost
Marelica

Kao sto je bilo i ocekivano, opozicija nije u stanju da vodi opstinu, a toga su i gradjani sada svjesni postali.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Vazno je da je Jokic smijenjen, to je vazan korak ka naprijed

Edi89
Gost
Edi89

Vlast DPS -a je normalna i prirodna stvar u Kotoru

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Aprcoviću idi kući u Plužine pa tami filozofiraj. Pusti se Kotora.

Ljuta
Gost
Ljuta

Pustio bi se on kotora ali su koverte sve deblje

Send this to a friend