Politika

Avramović: DPS čeka još dva dana

Avramović (Foto: Skala radio)

Kotorski DPS, kao i predsjednica SO Kotor Dragica Perović, želi da čuje stav Ministarstva javne uprave povodom aktuelne situacije u Kotoru, nakon što je 24. aprila na inicijativu SDP, a uz podršku i glasove DPS, SD, LP i HGI smijenjen predsjednik opštine Vladimir Jokić.

Jokić je smijenjen na sjednici koju je sazvala nova većina, odmah nakon što je Perović prekinula sjednicu na kojoj je trebalo da se odlučuje o Jokićevoj smjeni. Jokić se žalio Upravnom sudu jer smatra da je smijenjen nezakonito.

Sekretar kotorskog DPS Željko Avramović kazao je juče Pobjedi da je, s obzirom na razne pravne nedoumice, logično očekivati da se oglasi Ministarstvo javne uprave kojem se za mišljenje u petak obratila Perović.

“Sačekaćemo još ova dva dana, i ukoliko se Ministarstvo ne oglasi, na organima partije tokom vikenda donijećemo odluku o daljim koracima”, kazao je Avramović.

Iz tog ministarstva su ranije saopštili da pomno prate dešavanja u opštini Kotor, te da će kada se stvore zakonski uslovi za to, Vlada preduzeti odgovarajuće mjere.

Perović je u dopisu ministarstvu, između ostalog, pitala je da li zbog zakonskih nepreciznosti i odredbi Ustava Crne Gore, ona treba da vrši funkciju predsjednika opštine do izbora novog ili uvođenja privremene uprave.

Ona je naglasila da u Zakonu o lokalnoj samouporavi postoji pravna praznina jer on ne predviđa situaciju kakva je sada u Kotoru da je gradonačelnik razriješen, a da SO nije ovlastila potpredsjednika opštine da vrši funkciju predsjednika.

Perović pita da li se može, ili preciznije, smije, birati novi predsjednik opštine do okončanja sudskog spora pred Upravnim sudom, a polazeći od toga da se radi o predmetu koji obavezuje na hitno postupanje. Ona je podsjetila na zakonsku nadležnost MJU za „davanje objašnjenja, mišljenja, stručnih uputstava i instrukcija za primjenu zakona i drugih propisa” i zatražila precizna uputstva kako da se aktuelna situacija u Kotoru prevaziđe u skladu sa Ustavom i zakonom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Sva borba opozicije se svodi da većinu pretvore u manjinu da dokažu da je 18 manje od 16…

Mekses
Gost
Mekses

Zbogom Demokrate i družino, najgora pošasti Kotora!

Ljuta
Gost
Ljuta

I mi vas čekamo da odete već 30g pa još harate ko skakavci…

Enesa
Gost
Enesa

Za gradjane je najbolje resenje da dodje neko iz Dps-a.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Trebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je opozicija dovela do najnizih grana.

Marelica
Gost
Marelica

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Vrijeme je da opozicija ode iz Kotora!

Ljuta
Gost
Ljuta

Tommy🐂

Bokez
Gost
Bokez

Kad smo cekali da se okupe u skupstinu godinu dana, cekacemo i ove dva dana. No bez bez obzira bez obzira sto je opozicija ovako glupo izgubila vlast nemajuci snage a imajuci inata od Peroviceve da se raspisu izbori prije sest mjeseci na zahtjev URE, direkcija za izgradnju Kotora je uradila nekoliko vrlo strucnih zahvata u starom gradu Kotoru i… Više »

Roko
Gost
Roko

Ni jedni ni drugi boba ne valjaju.

Gost
Gost
Gost

Čekajte DPS-ovci. Načekaćete se.

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Grijesis GOST, opozicia je napravila kardinalnu gresku sto nije raspisala izbore cim nije imala vecinu.a kako ce se vladati bez vecine. A kao kotoranin mogu da kazem da je nekoliko stvari popravljeno i uradjeno u Kotor i to uspjesno: kontrafor, Gurdic, most kod nekadasnjeg “fjorda” popravljen put u skaljarskom groblju popravila bedem na Parilu itd. Ovo je sve mogla uraditi… Više »

ines23
Gost
ines23

Kako je zapravo Perovicka puna kompleksa cim ovo radi, ona se bori odje i za sebe jer zna da kad dodje novi predsjednik opstine ni ona nece biti vise sto je, pa sad sprovodi samovolju!

Kotor
Gost
Kotor

Zasto nijeste raspisali izbore prije sest mjeseci kad je URA trazila odnosno gospodja Moskov-Popovic. To je sustina. Ko je bio protiv? Sad je kasno opozicijo. Neko vas je izdao samim tim sto je bio protiv. Sad izbora nema i tacka.

Vitinka
Gost
Vitinka

Jedva cekam da dodje Aprcovic na celo Kotora pa da dovede nove ljude koji ce raditi za dobro opstine i gradjana!

Tihi
Gost
Tihi

Rodjeni Kotoranin..pravi decko..jel se otkrilo ko mu ono dize auto u vazduh?

Ljuta
Gost
Ljuta

Rodjeni kotoranin?

oliver14
Gost
oliver14

Perovicka puce od muke kako da odrzi Jokica a vala joj je dzabe smijenjen je i ne moze se vratiti nikako!

Kosta
Gost
Kosta

Eto sad mi je jasno zasto je Kotor propao zato sto su ga vodili nesposobni ljudi poput Jokica i Perovica i koji nijesu ni tad kao ni sad postovali zakon ove drzave!

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Peroviceva je bila protiv izbora prije sest mjeseci, i tada je nastao problem a opstina nije funkcionisala.

Stari
Gost
Stari

Kotor propada vec 30 i kusur godina.Tako ko god da vlada isto nam se pise

goran1978
Gost
goran1978

Sta radi Perovicka sprovodi samovolju kako njoj odgovara! Ovo je preslo svaku mjeru sta radi zena!

urmileta
Gost
urmileta

Siledžije i pljačkaši mogu sve.Ni ljudski životi im nijesu vrijedni,samo da se dođe do eura!!!

Kotor66
Gost
Kotor66

DPS rezimski unistava Kotor…super imacemo grotlo protesta u sred ljeta. Radite protiv volje gradjana, a na tome sepozivate kada je drzavni nivo u pitanju. Vas vladar kaze treba postovati volju gradjana. Postujte je i vi u Kotoru jer apsolutno je vecina protiv vas. Vi se i sada borite protiv izbora jer vas je strah.

realan
Gost
realan

Hoće po svaku cijenu da spriječe gosp. Aprcovića da preuzme Kotor. Izgubiće svaki grad, redom.

Send this to a friend