Politika

Avramović odgovorio Perović: Ne možete da obezbijedite većinu

Kotor

Nakon što je juče predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović poručila Demokratskoj partiji socijalista da su se preračunali da se sada kako je istakla “DPS jalovo buni” odbornik DPS-a i član Odbora za statut i propise u kotorskom parlamentu Željko Avramović joj je poručio da ne radi u skladu sa zakonom.

<<<Perović: DPS se preračunao i sada se jalovo buni<<<

Avramović Perovićevu podsjeća da je ona predsjednica Skupštine opštine Kotor a ne samo predsjednica Demokratske srpske stranke.

“Vi treba da donosite Odluke i sprovodite zakone, i da Lokalni parlament vodite u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom o radu. Vi to neradite. Da vas podsjetim, 16 sjednica SO Kotor zakazana je za 15. maj 2018 nastavljena 11. juna pa prekinuta i ponovo nastavljena 29. juna. Tada je prekinuta na traženje kluba 0dbornika Demokratske Crne Gore. Vi kao predsjednica i veliki legalista od tada nijeste reagovali kao predsjednica Skupštine. Naime u skladu sa Zakonom i poslovnikom o radu Skupštine opštine Kotor, član 71 nijeste zakazali kolegijum predsjednice Skupštine na kojem bi se dogovorio nastavak sjednice”, tvrdi Avramović.

On dalje ističe da su prošla tri dana za utvrđivanje roka, kao i 15 dana za nastavak sjednice.

“Dakle prošlo je 55 dana a vi ne reagujete. Pitam Vas zašto. Valjda zato što je došlo “vaših pet minuta” kako ste za skupštinskoj govornici izjavili. Nijesu tačni vaši navodi zbog čega se sjednica ne nastavlja. Sjednica se ne nastavlja zbog toga što nijeste u mogućnosi da obezbjedite većinu. Prije sedam dana tražio sam od Vas i od predsjednika Odbora gospodina Vukšića da zakažete odbor za Statut i propis na kome bi ocijenli da li je predsjednik Vladimir Jokić zloupotrebio ovlaštenja iz člana 59 Zakona o lokalnoj upravi, kada je donio Odluke koje su u nadležnosti loklanog parlamenta. Nesazivanje sjednice odbora potvrđujete da nemate većinu ne samo u skuštini nego i u odborima. Izjaviste da je predsjednik donio Odluku i o usvajanju Programa rada i finansiskom planu za 2018 godinu Kulturnog centra. Možda jeste ali ga nije objavio u Službenom listu. Ko tu vara javnost vi ili gospodin Jokić”, pita Avramović.

Prema nejgovim riječima ta Odluka nije ponuđena lokalnom parlamentu pa još jednom iznosi dezinformacije.

“Gospođo Perović očekujem da gospodin Vukšić zakaže sjednicu odbora ukoliko mu vi to odobrite. Na sjednici ću iznijet više detalja u vezi donesenih Odluka iz nadležnosti lokalnog parlamenta”, zaključuje odbornik DPS-a Željko Avramović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maršal
Gost
Maršal

Mi smo mnogo nacionalna zemlja, puni neprijatelja koji dobro radi za sebe, protiv nas i naseg jedinstva i ne dozvolimo raznim rovenjem da neki fasisti, cetnici ustase da nam razbijaju nase u utrasnje redove, al obecavam da cemo uskoro jedinstveno uz potomke narodnog heroja postaviti sve na svoje mjesto.

LJUTA
Gost
LJUTA

Avramovicu koju ste to skolu zavrsili da raspravljate o pravnim pitanjima? PO DPS ZAKONU I POSLOVNIKU SVAKI CLAN NJIHOV SVE ZNA I RAZUMIJE SE U SVASTA..IZABRAN STE KAO član Odbora za statut i propise u kotorskom patlamentu.???? Koliko ste potkovani vidi se iz vaseg ” Naime u skladu sa Zakonom i poslovnikom o radu Skupštine opštine Kotor, član 71 ….”… Više »

Emer
Gost
Emer

Srami se

DenVer
Gost
DenVer

zaspolili su preko 150 ljudi iz svojih partija
zasto niko o tome ne pise?!
Sve što su obećali u kampanji(pogotovo način ponašanja) sve su slagali

Maršal
Gost
Maršal

Nema tu nikakve vajde, prsla vlast skroz.
Ovdje se ne zna ko koga….

Kriza
Gost
Kriza

Drage…. pasalo je tvojih pet minuta,pogledaj malo bolje na sat!!!!

Kermit
Gost
Kermit

Sasvim jasno pstavljane pitanja
na koja će oni/ona da odgovore demagoški, populistički

Send this to a friend