Politika

Azem Vlasi poslao poruku Dritanu Abazoviću: Ne sa crkveno-četničko-ruskom formacijom

Azem Vlasi, bivši jugoslovenski političar, u razgovoru za Radiosarajevo.ba uputio je poruku lideru URA-e Dritanu Abazoviću, koji bi mogao biti čovjek odluke poslije parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Abazović je imao četiri godine kada se Vlasi usprotivio Slobodanu Miloševiću i bio uhapšen, te s puno osnova i znanja može da govori o politici na prostorima bivše Jugoslavije.

Ovaj ugledni advokat i analitičar kaže za Radiosarajevo.ba kako je nezamislivo da mladi Abazović ide u koaliciju sa crkveno-četničko-ruskom formacijom koja “niti jednog trenutka nije krila da Crnu Goru namjerava odvesti  u zagrljaj Srbije i Rusije i tako je skrenuti sa puta evropskih integracija i vrijednosti”.

“On, kao sarajevski student, treba da zna kakvi su zločini na krilima četnicke velikosrpske ideologije počinjeni prema Bošnjacima i drugim nesrbima u Bosni, kako je ubijano Sarajevo od četničkih snaga. Sarajevo u kojem je on poslije studirao. Trebalo bi da zna i šta je ta ista velikosrpska politika i ratna mašinerija uradila Albancima na Kosovu.  Sa četničkom srpsko-ruskom opozicijom koja bi sada da preuzme vlast u Podgorici njega je zbližavala samo kritika i bespoštedni napadi na sadašnju vlast u Crnoj Gori”, kazao je Vlasi.

Ipak, vjeruje da se Abazovićevi motivi razlikuju od prosrpskog i proruskog djela crnogorske opozcije, te da “on to razumije”.

“Nisu srpskoj opoziciji meta napada Milo Đukanović i vlast Crne Gore zato što je to, kako kažu, “kriminalna”, “mafijaška” vlast, niti je njihov cilj borba protiv korupcije i kriminala. Zar su im Srbija i Rusija uzor nekorumpirane, pravedne i čistunske vlasti kakvoj teže u Crnoj Gori? Oni su protiv ove vlasti (crnogorske) jer su zapravo protiv Crne Gore kao nezavisne, suverene države, članice NATO-a, Crne Gore okrenute evropskim vrijednostima i integracijama. Abazović ponavlja da je on upravo za te vrijednosti”, objašnjava Vlasi.

Prema njegovim riječima, Abazović, naravno, može imati kritički odnos prema dosadašnjem načinu obnašanja vlasti u Crnoj Gori.

“Može i zadržati takav kritički stav. No, opredijeljen za europske integracije, on može prije imati mjesto u koaliciji sa DPS-om koja je, ipak, dobila najviše glasova, pa se boriti za bolju vlast u Crnoj Gori. Nisu nepoznate situacije u parlamentarnim demokratijama gdje ljuti politički protivnici nađu zajednički jezik i platformu za bolje vladanje državom. Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji sa DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji, negoli sa onima sa kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje”, kaže Vlasi, te, na kraju, poručuje:

“I pored svega, ja ne mogu povjerovati da Dritan Abazović može biti protiv interesa svojih Albanaca i države Crne Gore. Zar mu mogu biti važniji oni koji su na suprotnoj strani i koji bi ga odbacili čim im vise ne bude trebao?”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djoko
Gost
Djoko

Dritan nije osjetio velikosrpsko zlo ,ubistva i progone koje su Albanci dozivjeli.
Cak se skolovao u Sarajevu ,i zaista nijesam u stanju da pojmim sta su ga ucili gore.
Da bude posten Albanac i merametlija.

Emina R.
Gost
Emina R.

Doslovce tacno.

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Svaka čast Azeme

ertrugul gazi
Gost
ertrugul gazi

tako je..

Nada
Gost
Nada

Zar stvarmo mislis Dritane da ces moci ostvariti zamisljeno pored tih vukova. Iskoristice te da im sastavis vladu i ti si svoje zavrsio. Otvori oci, ne budi tvrdoglav, pametan jesi.

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Ovo je direktno mjesanje u unutrasnje stvari nase zemlje. Ocekujem brz odgovor nasih institucija.

nnnnnnnnnnnn
Gost
nnnnnnnnnnnn

hahahahahahaha pa evo ce i Genci sa novom vecinom, mikas da pjeva ako bude imao 31 mandat

Milan
Gost
Milan

Dzaba se trzate idete u politicku oroslost a neki i u zatvor ja se iskreno nadam. Crna Gora ide naprijed u EU sa novom vlasti.

Hrvoje
Gost
Hrvoje

U koju Evropu sa četnicima. Možda kod Lukasenko

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Drutan moze lagano da ima rok trajanja podje li u pogresnom pravcu, bude li pametan, a jeste , On on moze biti tim uz Predsjednika i na taj nacin bude takoreci heroj manjinina svih, da su svi jednaki jednaki i da polako sa te pozicije istrijebi svako komšijsko petljanje …. i eto nas u miru i na miru ostavljeni vise,… Više »

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Vlasi,opusti se. Ja kao Srbin iz Boke,Bokelj ti kazem,dosta podjela na ove i one… Zajedno svi ,bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost,da dizemo ovu drzavu iz pepela! Nismo u 45′ ni u devedesetima. Ovom narodu treba da zivi!

Ljubo
Gost
Ljubo

jesmo druze jesmo no ti ne vidis ili neces da vidis

Maximius Serbus
Gost
Maximius Serbus

Hahahaha kakvo spinovanje i dezinformacije. Azem Vlasi drži predavanja o nacionalizmu, kriminalu, korupciji, pa to je sjajno… A vi koji padate na ove gluposti, shvatite, da oni koji nisu antisrbi, ne znači da su prosrbi, da oni koji su za normalne i bratske odnose sa Srbijom nisu protiv Crne Gore. Ustalom Srpstvo i Crnogorstvo je neodvojivo i jedno ne isključuje… Više »

Ortodox
Gost
Ortodox

Dritane, samo hrabro, CG je uz tebe. Pokazali smo to na izborima.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

dps je izgubio izbore I na političku scenu je stupila jedna moderna, napredna I civilizovana crna gora u kojoj su svi građani pobjednici. oni što su 30 godins pljačkali crnu goru sada će dobiti priliku da opljačkano vrate narodu crne gore I time dokažu svoj patriotizam.

Dula
Gost
Dula

Svaka Vam cast!

Glorija
Gost
Glorija

Bravo pravi politicar

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Placite bitange svi cete zavrsiti u Spuz koji ce morati da se utrostruci je.ao vas Vljasi.
Ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Marko
Gost
Marko

Da li se možda sjećate šta ste, pogotovo čelnici režima, o ovom mladu čovjeku govorili, pisali svih ovih godina ? Ajde da ne idemo toliko u prošlost, da li se sjećate, šta ste tokom prošlog mjeseca, govorili, pisali o ovom čovjeku ?

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

pa sto ako su i on nije osta duzan, opet treba reci ako mislis da nesto nije kako treba ali ne i raditi na rusenju drzave, rusi vlast ne drzavu Dritko, nedaj CG fasistima, vidis sto rade za 24 sata od pobjeda pa zamisli sto ce ako im das pobjedu, 90 ete bi bile male mace sto bi sad cinjeli

Dado
Gost
Dado

Nije valjda budala da uđe u pakt s onima koji bi ga pod drugim okolnostima zaklali ko pijevca … ako jeste onda će morati platiti cijenu za to jer se niko ne može igrati sa sudbinom jednog naroda , a znamo kakvu sudbinu propisuju ovi koji mašu četničkim zastavama ostalim narodima , imali smo priliku to gledati evo i ovih… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Dado vrhovnik to najbolje zna kako se to radi mislim na ono ko pijevca ahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Podgorica
Gost
Podgorica

To je priča koja vam ne prolazi, on je sledećo Predsjednik

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Svaka vam cast!!

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Isto misljenje djelimo. Neshvatljivo je da misle da ce sa svoja 4 slabasna glasa uspjeti da nadjacavaju Vuciceve pulene? Sem ako to Njemackoj ne odgovara zbog resavanja Kosova. Zamislite da ZELENI podrzavaju koalicije sa klerofasistickim strankama.Necuveno!

Cuca
Gost
Cuca

Nadamo se da mu je ono sinoć što se desilo u Podgorici pokazalo ko su i šta su prave namjere Vojvode Mandica i ostalih!!!!!!!

PgCg
Gost
PgCg

Nije mu pokazalo. Eno kaze da je to ocekivano, posto su kaze bili uguseni i stigmatizovani.. strasno sta radi i kako podmece Crnogorcima ovaj Dritan Abazovic.

Send this to a friend