Politika NAKON RUSKOG MVP I POTPREDSJEDNIK RUSKE DUME SE UMIJEŠAO U UNUTRAŠNJE STVARI NAŠE DRŽAVE

Grubo miješanje: Baburin bi da imovina SPC u Crnoj Gori pripadne Rusiji

Potpredsjednik ruske Dume i predsjednik Ruskog opštenarodnog pokreta Sergej Baburin grubo se umiješao u unutrašnje stvari naše države zahtjevom da imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pripadne Rusiji jer su, kako tvrdi, sakralni objekti u srednjem vijeku građeni većinom ruskim novcem, prenosi Pobjeda.

“Mnogi hramovi i manastiri u Crnoj Gori sagrađeni su ruskim novcem, posebno novcem dinastije Romanovih. Ruski carevi i rusko društvo su davali novac hramovima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a ne antiruskim vlastima današnje Crne Gore. Zbog toga zvanična Moskva treba da zahtijeva vraćanje imovine Rusiji. A ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže”, rekao je Baburin u izjavi koju je objavio portal blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi fakti.org.

Tu se, međutim, nije zaustavio, već je Baburin zatražio i hrišćanske relikvije koje se nalaze u Crnoj Gori na Cetinju.

“Rusija je pozvana da štiti pravoslavlje, Rusija treba da zahtijeva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, poslije njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda. Ako je njihovo posjedovanje od strane Srpske pravoslavne crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova pljenidba od strane sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i grijeha”, poručio je Baburin.

On je rekao da je u Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmjerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca, ali je upro prst i u Srbiju i njeno rukovodstvo.

“Rusija treba da upita Beograd zašto je on pasivan i čak sramno ćuti na takve drske, nasilne i nepravedne progone Srpske pravoslavne crkve”, pita se Baburin.

On ocjenjuje da je došlo vrijeme da zvanična Moskva prekine politiku “nemiješanja u tok istorije”.

“Rusija mora prekinuti politiku nemiješanja u tok istorije. Ako su bezbožne crnogorske vlasti odlučile da oduzmu od Srpske pravoslavne crkve njene hramove i pretvore ih u svoje državno vlasništvo radi buduće raspodjele religioznim organizacijama koje su po volji vlastima, onda je vrijeme da Rusija napravi konkretne korake”, zaključio je Baburin.

Baburin je tokom nasilnih protesta DF-a 2015. godine aktivno podržavao lidere te političke grupacije, kao i godinu kasnije kada su optuženi za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je dan prije Nove godine u svom saopštenju navelo da “Crna Gora pokušava da uzurpira imovinu SPC”.

U saopštenju se tvrdi da su uvjereni u potrebu strogog poštovanja zakonitih prava kanonskih pravoslavnih crkava.

“Zanemarivanje njihovog mišljenja, uplitanje u istorijsku stvarnost, pokušaj uzurpiranja imovine, vještačko stvaranje uslova za razdvajanje vjernika praćeno je velikim problemima”, naveli su u ruskom ministarstvu.

Iz MVP Crne Gore su odbacili tvrdnje Moskve ukazavši da je riječ o grubom miješanju Moskve u unutrašnje stvari Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Je li rekao neku neistinu?

Andjela
Gost
Andjela

Navalite! Agresori!

Medovina
Gost
Medovina

Nijeste se pretrgli oko pomoći, a sve što ste nam dali- ne poklonili, platili smo krvlju ratujući za vaše i srpske interese.
Dobro je rekao pametni, Sekula Drljević,,Teško tome koga Srbija hrani i Rusija brani!

Hejter
Gost
Hejter

Ostavite nas vise na mir!

ND
Gost
ND

Jasno je koja kuhinja radi protiv CG. Kakve nebuloze jednog političara,sluge!

Blok
Gost
Blok

Zat ne poče ovo u Crnoj Gori ona tri ministra podržaše “indirektno” onu izjavu. Pa Dtžava fobese zakon o otimanju Crkvi. Znamo čoče koja je to kuhinja

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Baksuzna Crna Gora…..ginuli smo za Srbe i Ruse a njihov san je da nas nema.

Region
Gost
Region

Da li misliš daxse Crna Gora sama oslobodima Turaka (Podgorica je bila 10g duže pod Turcina od Beograda). Da li smo se sami oslonodili Austrougata a 1916g smo kapitulirali. Da li smo se sami oslobodili Njemaca, ili je neko druhi i za to ginuo

Ljuta
Gost
Ljuta

Pre 104 godine, na Badnje veče 1915. komandant Vojske Kraljevine Crne Gore serdar Janko Vukotić je pred vojnicima održao sledeći govor: „Svoj hrabroj srpskoj vojsci srećni badnjaci, koje po našem divnom srpskom običaju nalažemo u čast i u slavu Roždestva Hrista Spasitelja. Svemogući Bog, njegovi ugodnici i Isus Hristos Spasitelj neka blagoslave ove naše badnjake, a pomoću njihovom naše hrabre… Više »

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Rusija s 100 dolara penzije.

Bnjj
Gost
Bnjj

O jadna CG svi se miješaju ali vas boli samo Rus i Srb miješanje a ne boli vas Zapadno ni što nam Vladu sastavljaju u Tirani i Sarajevu i Ankari. Rusi i Srbi vam ostavljaju milione u jedinu granu ekonomije što imate Turizam. Kolika doza licemerja ka da je CG nezavisna država pa ju štitite i to ju štite najviše… Više »

Mino
Gost
Mino

Huskaci doci ce Navaljni pa cete u Sibir a nas ostavite na mir eto vam Srbija isti ste.

XXL
Gost
XXL

Nasi zapadni “saveznici i prijatelji” , SAD, EU. i NATO, nemaju baš , baš nikakav odgovor, reakciju, podršku, osudu… bilo šta na ove agresivne, neprijateljske i ratnohuskacke “izjave ljubavi” naše braće iz regiona i sa Levanta – Azije ?! Čekaju da nam bace atomsku bombu i da krenu iz Srbije kao 90 -tih u Hrvatskoj i Bosni Ps tek onda… Više »

cdm REŽMSKI JAD
Gost
cdm REŽMSKI JAD

Milo da piše ovakve tekstove nebi više laži napisao

XXL
Gost
XXL

Tavarišc Baburin, ako je, kako tvrdi vas nosač aviona u Crnoj Gori – SPC, većina crkava i manastira u Crnoj Gori prije 1918 g izgrađeno za vrijeme rimskog carstva, Duklje, Venecije, Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića i Nemanjics, kakve veze Rusija ima sa tim kad se ona aktivno uključuje u politički život Crne Gore znatno kasnije od toga ?!

Piksi
Gost
Piksi

Znaci Turskoj propada pola Srbije

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Vratite im nazad relikvije u Rusiju,oni makar cijene i postuju takve svetinje.Ovi nasi ce ih prodat prvom prilikom i pojest ce ih mrak kao sto je bilo na cetinjskom muzeju sa antikvitetima.Nadam se da ce mi CDM pustit objavu(evo nisam Vam spominjao sefove koje stitite od loseg publiciteta)

XXL
Gost
XXL

Te relikvije pripadaju redu Malteških vitezova, katoličkom redu Sv. Jovana, odnosno – Vatikanu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba platiti ručak u Majamiju

Zabrinuti
Gost
Zabrinuti

Oće li ih u Rusiju prebačat kelikopterima?

Ivan
Gost
Ivan

Šta će, jadni su ti i oni… Još žive u iluziji supersile Sovjetskog Saveza. A većina naroda preživljava i sastavlja kraj s krajem. Bio sam i vidio, šire nego bogatu Moskvu.

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Potpuno je u pravu, da nije bilo podrške Rusije i ruskih para ne bi bilo ni Crne Gore!

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Izginuli su za nas. Ajde bježi tamo i pročitaj ponešto

Region
Gost
Region

Postojimo samo zahvaljijući Rusiji. Čitva Crna Gora je bila pod Turcima sem Cetinja. I u njega su dva puta vojno Turvi ulazili, i na itervenciju Rusije izlazili. Da je tada palo Cezinje, ne ni nolo CrnecHore, ovakvu kakvu je znamo. A u drugm sv ratu nisu Prle i Tihi poćerali Njemce

460
Gost
460

Konačno treba raskinut sve veze i sa jednima i drugima, uvest im VIZE.

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Relikvije su zaista ruske,sviđalo se to nekome ili ne.

Niki
Gost
Niki

Eto nijesmo znali da je Jovan Krstitelj bio rus, mislili smo da je srb.

XXL
Gost
XXL

Relikvije NISU ruske, već pripadaju Malteškim vitezovima, katoličkom redu Sv. Jovana, odnosno – Vatikanu. Nemojte da vas lazu i preokrecu istinu sluzeci se KGB -ovskim metodama lazi i propagande

Tomos
Gost
Tomos

Nije tačno, konkretno Ikona Filaromasa je Grčka ( Grci Pravoslavci, i veze sa Vatikanom nemaju). Ikona je iz Predjela Filaroms u Grčkoj (za to se i zove Filaromisa) i kada je Grčka napadnuta ponešena je na Maltu na čuvanje. Kada je Maltu napao Sulejman Veličanstveni, odnešena je u Rusiji na čuvanje, gdije su je Rusi svu u zlato i drago… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Eto malo da se edukujete i na portalima..

De niro
Gost
De niro

Hahahah sve

Send this to a friend