Politika

Bajčetić: Neprihvatljivo je da crkva ima uticaj na Vladu

Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna. Isto tako i očekivanja građana. Pokret za promjene će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije. Vladu treba formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana, saopštio je portparol PzP-a Nikola Bajčetić.

“Kao punopravna članica IDU i ECR u stalnim smo komunikacijama oko naših međunarodnih obaveza i inteziviranja reformi potrebnih za jačanje naše uloge u NATO. U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore”, kazao je Bajčetić.

Kako je rekao, decidno su saopštili da je za njih neprihvatljivo da na Vladu ima uticaj crkva, ili bilo koji drugi centri moći.

“Meni lično, kao vjerniku, nije normalno da crkva sastavlja Vladu. Crna Gora je sekularna drzava, ali nesporna je ogromna zahvalnost Mitropolitu Crnogorsko Primorskom Amfilohiju na ogromnom doprinosu u istorijskoj pobjedi”, kazao je on.

Sada, ističe, moraju sami da odrade ono što je do njih, političara, da sprovedu neophodne reforme i pomognu Crnoj Gori da ustane nakon pada DPS-a.

“To neće biti lako. Jer narod sa jedne strane očekuje pravdu, a sa druge strane ekonosmki boljitak. Ako lideri PzP budu u Vladi, pravda je nešto što možemo da garantujemo narodu. Mi smo ti koji su prošli suzavce, prebijanja, zatvore i progon. Znamo kako treba sa onima koji su se svih ovih godina ogriješili o Zakon. Ko je bio ispravan neka bude miran. Izborna volja građana bice zadovoljena, jer demokratski proces koji je otpočeo više niko ne može zaustaviti”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

E, Bajčetiću kad Imaš mitropolitu zahvalnost ogromna za “istorisku pobjedu” sad se ćeš slušati da ti popovi imenuju ministre i pametnije ti je da se vi iz popkreta ne oglašavate jer ste svi ista družina u rušenju sekularne države. Da nećete popove strane državljane kao Džomića za ministra pravde? Što lupetate vi i NATO, ko ste vi? Sramite se, stid… Više »

ElPatron
Gost
ElPatron

Ma kakva crkva zar su vam oba oka ispala pa da ne vidite da evropa ovo radi sve. Aiiiiii

Vasilije
Gost
Vasilije

Svaka čast. Dignute glas ljudi. Tako se brane gradjani koji su vas podržali.

Radosav72
Gost
Radosav72

Poznato je da u svim pravoslavnim zemljama vlast drzi crkvu pod kontrolom i upravlja njome. Jedino je je kod nas obratno

007,1
Gost
007,1

Sad vi je ne prihvatljivo ?? A dosad je sve bilo ok ono litije DPS mafija krade crkveno Itd !! E pa neće moći zna Amfi za jadac dao vi je fotelju a sad ćete da slušate šta njemu odgovara vi to uradite !.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

PzP- PET POSLANIKA!!! 😂😂😂Ljudi, pa oni nemaju 5 glasača van užih familija. Samostalno bi možda dobili 500 glasova, i to jer je bilo fino vrijeme pa izlaznost bila velika.

nepristrasan
Gost
nepristrasan

odlicni izbori za nas liberale , pale su maske , nema vise laznih crnogoraca koji su slabi na rista , nema vise laznih tipova ko becic i medojevic i krivokapic koji se predstavljaju ko crnogorci a ustvari su cetnici , top , samostalna je Crna Gora sto je najbitnije , zakon o vjeroispovjesti se nece povuci , sve imamo ,… Više »

Marinko
Gost
Marinko

sad znamo ko smo i ko su ljudi oko nas

PgCg
Gost
PgCg

Eno osvjestava se ostina Budva. Ima li iko emancipovan medju politicarima da to ostro osudi, ili se sad svi boje Rista i druzine? Je li moguce da cemo da zivimo u pravoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu?

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

A zašto da osudi? Što će im biti od malo tamjana, dobar je za dezinfekciju? Zašto se to naduvava, obred k’o obred. Ne pridavati toliki značaj. Boljr se spremati za deratizaciju.

Bogoslov
Gost
Bogoslov

Ima Medojević koji se deklariše kao Crnogorac ne smije se živ čut. Treba da i njegove kancelarije prekade pod hitno.

Markoza
Gost
Markoza

Nije prihvatljivo ali je tako
Nikad se crlva ovoliko nije petljala kao sad.

MPT
Gost
MPT

Vi mislite da su Evropljani blesavi? Ovo su izjave za njih, jer znate šta vam sleduje kad se ispostavi da je vladu u sekularnoj državi koja je kandidat za EU formirala paramilitarna crkvena organizacija.

Radnik
Gost
Radnik

A prihvatljivo je da Vlada na Crkvu ima uticaj? Samo je bahat ili netalentovan političar mogao da se u izbornoj godini okomi na Crkvu.. Čini mi se da je to i odlazeći premijer pre neki dan rekao. Znači? Neko u DPSu mora da položi račune zbog poraza na izborima. Ukoliko se u DPSu sada ne suoče sa time i sve… Više »

drukčije je
Gost
drukčije je

Nema uticaj. Crkva pravi Vladu.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Vec su se podijelili! 😂🇲🇪

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Pa vi istupite onda predjite u opoziciju.

BD
Gost
BD

Pijaca otvorena, ko da više!!!!!

Leon
Gost
Leon

Podržavaj CPC kad si Crnogorac, a i vjernik

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Što ne reče to prije 30. 08 haha

Send this to a friend