Politika

Bećaj: Kosovo i Crna Gora treba da prodube saradnju

Politički analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka u Prištini Beljulj Bećaj ocjenjuje da bi bilo korisno da buduća vlast u Crnoj Gori i vlast Kosova prodube dosadašnju dobru saradnju Kosova i Crne Gore.

On je u izjavi za RTK2 dodao da će to zavisiti i od toga ko će biti vlast na Kosovu. Vjeruje da će uskoro biti novih izbora na Kosovu.

“Što se tiče nastavka procesa u razvijanju međusobnih odnosa između Kosova i Crne Gore, mislim da moramo biti jasni i korektni. Crna Gora je do sada bila izuzetan partner i saradnik u svim složenim procesima na Kosovu. Ukoliko transformacija vlasti u Crnoj Gori poprima kvalitetan odnos i ne dođe do preispitivanja ključnih vrijednih momenata prethodne vlasti koje se odnose na evropske i antlanstske integracije, ukoliko Crna Gora jednostavno nastavi  proces koji je započela priznanjem Kosova, ukoliko buduća vlast ne otvara zatvorene teme, mislim da bi bilo korisno da se produbi saradnja. Dabome to zavisi i koja će vlast biti na Kosovu”, istakao je Bećaj.

Kako je naveo, ne vidi da će ova vlast imati dugoročan tok i pretpostavljam da će do kraja jeseni doći do smjene vlasti.

“Ali moja je prognoza da će nova vlast imati potpuni legitimitet i moć na osnovu koje mogu da uspostave i prodube odnose između Kosova i Crne Gore“, istakao je Bećaj Crnogorski mozaik, emisiju na crnogorskom jeziku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vido B
Gost
Vido B

Ova poruka + Rama je upozorenje srbiji o drugoj pripremljenoj , mogućoj opciji.

Idea
Gost
Idea

Ovaj je lud ili nista nezna,ovi jedva cekaju da povucu priznanje,a ne da poprave odnose

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Tačno braćo albanci,crnogorci su najviše mješani genetcki sa vama,crnogorci su vas vazda smatrali borcima ravnim sebi.Jedino vas.

Maki
Gost
Maki

hahahahhahaha pogotovo Njegos….

Gavrile
Gost
Gavrile

Nemoj brinuti Beća. Naši smo. I Njegoš je pisao o Kosovu.

Send this to a friend