Politika

Bečić: Borba za slobodu utkana u temelje našeg identiteta

Dan Glavcnog grada, 19.decembar, građanima Podgorice, u ime partije i svoje lično ime, čestitao je i lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Proslavljajući 19. decembar, sa divljenjem se prisjećamo žrtve naših predaka i njihovih života koje su nesebično dali za slobodu našeg glavnog grada. Svake godine, ovaj datum prilika je da se sami oglednemo u njihovom djelu i upitamo da li bismo i sami bili spremni na toliku žrtvu. Današnje vrijeme i savremeni izazovi od nas, srećom, ne zahtijevaju polaganje života, niti uzimanje oružja u ruke, ali Podgorica i danas traži ljude spremne da žive za njen razvoj. Slobodarsku misao koja je stajala iza djela naših predaka dužni smo da pronesemo do naših potomaka koji će nastaviti da je prenose na svoje potomke”, naveo je Bečić u čestitki.

Kako je dodao, današnji datum nas, takođe, opominje da ne skrenemo sa antifašističkog puta, a takve opomene, kad god da dođu, dolaze u pravi čas jer se uvijek treba podsjetiti da je borba za slobodu svih bez obzira na različitosti, utkana u same temelje našeg identiteta i da stoga s punim pravom ovakvi datumi zauzimaju važno mjesto na mapi našeg kulturnog sjećanja.

“Napominjući da se od sjećanja na prošlost, ma koliko slavna ili neslavna ona bila, ne živi, nego da se neprekidno mora raditi na stvaranju novih vrijednosti od kojih će koristi imati svi, a ne samo pojedinci, i u želji da i savremena Podgorica bude dio porodice istinski evropskih i istinski slobodnih gradova, sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan Glavnog grada”, istakao je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Amanda
Gost
Amanda

Koja faca hahahaha

Apsolut neutral
Gost
Apsolut neutral

Ipak bismo više voljeli da reče dvije o Crnoj Gori kao samostalnoj državi. Ali onako pošteno, odsrca!

Popaj
Gost
Popaj

Evo ga i ovaj sad.probudio se.

Darko
Gost
Darko

Velicina

Misko_Ajkula
Gost
Misko_Ajkula

Kako neprirodan izraz lica…

Mićo
Gost
Mićo

Padate ibnestajete BLečiću u Kotoru,Budva je posebna sprdnja.

Anoniman
Gost
Anoniman

Tako je gosp.Aleksa ali i oslobodenje od takvih kao Vi sto ste.

Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

Vidjecemo te na djelu sad oli se odazvat pozivu za ujedinjenje opozicije.

Send this to a friend