Politika

Bečić: Crna Gora širom svijeta prepoznata po antifašizmu

https://www.youtube.com/watch?v=dnP09fdOUTU

Crna Gora čuva s ponosom svoju slobodarsku tradiciju. Prepoznata je širom svijeta po antifašizmu, kao i po jedinstvenom, opštenarodnom Trinaestojulskom ustanku kao prva država koja je pružila otpor u tada porobljenoj Evropi, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na online konferenciji Balkanski forum protiv antisemitizma, koju je organizovao Parlament Albanije, u partnerstvu sa Pokretom za borbu protiv antisemitizma CAM i Jevrejskom agencijom za Izrael.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je u video obraćanju rekao da ta regionalna konferencija predstavlja idealnu priliku za razgovor o važnoj temi, navodeći da je upravo dijalog civilizacijska tekovina savremenog svijeta, koja je izrasla na temeljima evropskog humanizma.

“Posebno odajem priznanje Albaniji koja je aktuelizovala ovo važno pitanje čime je postala inicijator političke potpore ovim aktivnostima na parlamentarnom nivou u nacionalnim i međunarodnim kontekstima, zajedno sa drugim državama regiona. Sloga, mir i solidarnost temeljne su vrijednosti na kojima počivaju naša društva i zadatak svih nas je da ih njegujemo i unaprjeđujemo”, istakao je Bečić.

Dodao je da Crna Gora kao multietnička, multireligijska i multikonfesionalna zajednica, antifašističkim putem odlučno korača i u 21. vijeku, ka evropskim i evroatlantskim integracijama, poštujući i uvažavajući bogatstvo različitosti koje državu čine prepoznatljivom u Evropi i svijetu.

Prema njegovim riječima, navedene univerzalne vrijednosti i tekovine antifašizma čine današnju Crnu Goru, respektabilnu članicu NATO-a, buduću članicu EU i značajnog faktora regionalne stabilnosti.

U okviru Konferencije obraćanje su, između ostalih, imali i američki državni sekretar Majk Pompeo i predsjednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli.

Forumu su prisustvovali i premijer Albanije Edi Rama, predsjednik albanskog parlamenta Gramoz Ruči, predsjednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, predsjednik parlamenta Sjeverne Makedonije Talat Džaferi, predsjednik izraelskog parlamenta Jariv Levin, brojni visoki zvaničnici, kao i aktivisti u globalnoj borbi protiv antisemitizma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1111
Gost
1111

Gdine Becicu…svaka cast na ponasanju i djelovanju poslije izbora…veoma mudro i racionalno…vasa velika greska je sigurno sto nijeste u predhodnom periodu dolazili u Parlament…i da ste se ovako ponasali odmjereno programski i sa akcentom na ekonomiju i socijalu…siguran sam da bi na ovim izborima glatko pobijedili….dosta je bilo napadanja i kritizerstva svega i svacega…dosadilo narodu…Milo,DPS…Milo DPS …imali su i oni… Više »

Marina
Gost
Marina

Smijesan mi je ovaj.
On se sam grudva.
Kao da zivi u nekoj drugoj drzavi i kao da je sve u najboljem redu.
Njega se ne tice sto se ovi jos malo poklase. :))

marius
Gost
marius

Od kad je postavljen na mjesto predsjednika skupstine CG Becic nije ucinio ni jedan pogresan korak, bar ja nisam zapazio. Ako je ovo opcija koju je izabrao za svoje politicko djelovanje, onda zasluzuje svaku pohvalu. Uvijek sam nekako bio kriticki nastrojen prema njegovoj partiji,ali ovo sto sad rade, mislim da je OK.

za po ure
Gost
za po ure

oooo licemjeru , svudje si u koaliciji sa mrziteljima I rusiteljima Crne Gore a u koju ono stranku ti poniče ????

aca palikuca
Gost
aca palikuca

Lazu cim zinu

Blavor
Gost
Blavor

Jeste, dokle vi ne dođoste

Objektivno
Gost
Objektivno

Pravi predstavnik naroda

Petar
Gost
Petar

Umiješ li čitati plagistre?

Mitar
Gost
Mitar

Do sad.

samk
Gost
samk

Ovaj prevod na engleski je ono ćto su trebali svi do sad da rade, pogotovo neke istorijske govore, velika greška. A Bečić je to prepoznao, mali ali bitan detalj.

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Bravo za odlican govor Bečicu, tačno CRNA GORA je širom svijeta prepoznata po antifašizmu.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Sa nedaj Bože (tako se kaže )jer nijesam vjernika sa ministrom vojvodom

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Ako je to tvoj cvrsti i iskreni stav Becicu , odakle ti u koaliciji sa cetnicima – ” sa kim si takav si” – bas cudno!

Send this to a friend