Politika Povodom 13 godina od proglašenja Ustava

Bečić: Društvena kohezija garant mira, stabilnosti i prosperiteta

Bečić

Ustavom Crne Gore proglašenim 22. oktobra 2007.godine, građanin postaje nosilac suvereniteta, što je bio preduslov za jačanje temeljnih vrijednosti naše države. Upravo je društvena kohezija multinacionalnog, multikulturalnog i multivjerskog sklada, stvorena mudrim odlukama kroz bogatu viševjekovnu crnogorsku istoriju i osigurana modernim standardima ljudskih prava, garant mira i stabilnosti, te ekonomskog i demokratskog prosperiteta Crne Gore i svih njenih građana, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić povodom 13 godina od proglašenja Ustava.

“Crna Gora se opredijelila za samostalan put ka evropskim i evroatlantskim integracijama, što se ističe u preambuli aktuelnog Ustava, a što se u savremenim političkim okvirima i formalno ostvaruje. Ustavna određenja su i danas preduslov da ćemo kao država, koja je odlučnije nego ikada ranije posvećena jačanju demokratskih institucija, vladavini prava i političkoj kulturi, te kao NATO članica, uskoro ostvariti i drugi najvažniji strateški cilj, a to je integracija u porodicu evropskih naroda”, rekao je Bečić.

Istovremeno, kako je rekao, jako je važno podcrtati ekološko opredjeljenje Crne Gore regulisano, takođe, Ustavom. Ovom ustavnom proklamacijom naša država postala je jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja je uspostavila državni odnos prema prirodi.

“Slijedom navedenog naša je obaveza veća da u izazovnim vremenima prouzrokovanim klimatskim promjenama uložimo znatno veće napore da sačuvamo prirodne resurse i ljepote naše države i na taj način damo skroman ali odlučan doprinos globalnoj borbi savremene civilizacije za očuvanje životne sredine i biodiverziteta”, naglašava Bečić.

Kako zaključuje, obaveza Skupštine Crne Gore kao hrama demokratije je da donosi važne i promišljene odluke u interesu svih njenih građana, uvijek vodeći računa o pomirenju i jačanju građanskog karaktera države, kako bi se značajne odluke donosile u atmosferi zajedništva i harmonije, a ne podjela i svađa.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
BokeljNarcis ZgubidanLOGIKAnickGfys
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Kakav narod takva vlast doduse ovi su jos gori sto puta

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kohezija,ali da odemo svi u srbe,znamo te bečiću,ti si ođe”trojanski konj”.Ali neće vam uspjeti da razbijete građansku i evropsku crnu goru!

LOGIKA
Gost
LOGIKA

Kako zamišlja dručtvenu koheziju Belčić? Može li biti kohezije kad hoće da političkim pritiskom i inžinjeringom crnogorce transformišu u srbe, kad hoće da nas prebrojavaju po nacionalnosti, vjeri i jeziku, kad hoće da CG bude nacionalna srpska država?

nick
Gost
nick

Odličnu ste koheziju napravili!

Gfys
Gost
Gfys

Ovaj se ponasa ka da je predsjenik parlamenta islanda..zauzmi 1 stav nevidio se…

Send this to a friend