Politika

Bečić: Herceg Novi dragulj crnogorske obale i kapija ka EU

Bečić sa predstavnicima Opštine Herceg Novi

Herceg Novi nije udaljeni grad, već dragulj crnogorske obale, simbol Crne Gore i naša kapija ka Evropskoj uniji, kojoj tako snažno svi zajedno stremimo, poručio je predsjendik Skupštine Aleksa Bečić u posjeti toj primorskoj opštini.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, Bečić je naglasio da Herceg Novi u Skupštini ima pouzdanog partnera.

“Stabilnost, uz demokratsku kulturu vlasti i opozicije koju je Herceg Novi uvijek njegovao, predstavlja osnov za razvoj novskog kraja i cijele Crne Gore”, naglasio je Bečić.

Sa sastanka

On vjeruje i da će nova vladajuća većina sa lokalnim samoupravama raditi na prevazilaženju izazova.

“Vjerujem da ćemo konačno imati riješeno i pitanje ukidanja putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići, te da će Vlada dati značajan podsticaj da se krene ka decentralizaciji, jer time jačamo lokalnu samoupravu, širimo opseg izvornih prihoda i tako pomažemo razvojnoj komponenti opština”, rekao je Bečić.

On se, kako je saopšteno nakon posjete, posebno osvrnuo na brojne projekte lokalne uprave, čija realizacija u najvećoj mjeri nije bila ometena čak ni u otežanim uslovima pandemije koronavirusa,
sa posebnim akcentom na objekat Dnevnog centra, avanturističkog parka koji je na ponos Crnoj Gori i regionu, kao i otvaranje prvog hotela koji je u opštinskom vlasništvu.

“Predsjednik Skupštine istakao je zadovoljstvo i odgovornom socijalnom politikom rukovodstva Opštine, koja se ogleda kroz brigu o najmlađim i starijim sugrađanima, kao i o mladima i sportistima, te kroz podsticajne mjere za širenje porodice.”, saopšteno je iz parlamenta.

Katić je konkretizovao probleme lokalnih samouprava i naglasio da treba zajednički raditi na unapređenju postojećih zakonskih rješenja. Tokom sastanka sa predsjednicima klubova odbornika, Bečić se upoznao sa radom lokalnog parlamenta i nedavno usvojenim odlukama.

“Posjeta je bila prilika da predsjednik Skupštine obiđe i lokaciju izgradnje prve podzemne garaže i novog trga u Herceg Novom, obnovljeni paviljon Gradske muzike, kao i novi objekat Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, čija izgradnja je u završnoj fazi. U otvorenom i kontruktivnom razgovoru, predstavnici političkih partija su iznijeli svoje viđenje aktuelnih društveno-političkih dešavanja, kao i važnost jačanja uloge lokalnih parlamenata u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Skupštine.

Bečiće se sastao i sa potpredsjednicimaOpštine Vesnom Samardžić i Milošem Konjevićem, predsjednikom Skupštine opštine Nikolom Samardžićem, kao i sa glavnim administratorom Nenadom Đorđevićem.

Send this to a friend