Politika

Bečić i Abazović idu kod Hana

Abazović i Bečić

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, predsjednik GP URA, Dritan Abazović, generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović i potpredsjednik GP URA, Miloš Konatar boraviće u naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Briselu, na poziv komesara Evropske unije za susjedsku politiku i proširenje, Johanesa Hana.

<<<Kod Hana da se okupe, pa ubrzo u skupštinske klupe<<<

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore i URA-a, sastanak sa Hanom biće upriličen sjutra.

<<<Han najavio susret sa Bečićem i Abazovićem<<<

“Hanov poziv uslijedio je nakon što su dvojica lidera domaćoj i međunarodnoj javnosti predočili Plan izbornih reformi, o čijoj ozbiljnosti, osim šireg odobravanja od strane relevantnih domaćih i međunarodnih adresa, svjedoči i ova posjeta Bečića i Abazovića Briselu, u okviru koje će komesaru Hanu Plan izbornih reformi i njegova razrada biti predstavljeni u cjelosti, kao i sve okolnosti koje su dovele do potrebe za jednim takvim razrješenjem trenutne političke situacije u Crnoj Gori”, navode iz ovih partija.

<<<Bečić i Abazović skovali plan: Traže izbornu reformu i lokalne izbore u jednom danu<<<

Podsjećaju, Planom izbornih reformi Demokrata i URA-e, koji je momentom njegovog objavljivanja ponuđen i drugim opozicionim partijama, kao i NVO sektoru, predviđeno je nalaženje održivih rješenja u vezi sa Sudskim savjetom, Savjetom RTCG-a i sveobuhvatnom izbornom reformom koja podrazumijeva implementaciju preporuka OEBS-a/ODIHR-a.

Kako dodaju, obuhvaćeno je i definisanje zakonskog rješenja zahvaljujući kojem će se svi lokalni izbori održati u istom danu, donošenje Kodeksa etičkog ponašanja u kampanji, osnivanje nezavisnog tijela za nadzor nad dosljednom primjenom zakona i podzakonskih akata, te izmjenu seta medijskih zakona sa ciljem da se pravni okvir usaglasi sa EU i međunarodnim standardima.

Evropski komesar Han, ubrzo po objavi Plana, pohvalio je konstruktivan angažman u debati i reformama koje su kreiranjem ovog Plana pokazali Demokrate i URA i najavio diskusiju sa Bečićem i Abazovićem koja će uslijediti, počevši od sjutra.

“Kao što je već primijećeno, Planom izbornih reformi ne odstupa se od uslova koje je opozicija postavila nakon parlamentarnih izbora 2016. godine i značajan je zbog potencijalnih novih kanala za opoziciono djelovanje, zbog čega su Demokrate i GP URA ovaj plan i ponudile svim opozicionim subjektima u Crnoj Gori, kao i nevladinom sektoru, kako bi se skupa radilo na ukidanju svih dosadašnjih antidemokratskih praksi u Crnoj Gori, jer je izvjesno da je to u opštem interesu građana Crne Gore, koji će za Demokrate i GP URA-u uvijek biti značajniji od zbira interesa svih političkih subjekata”, dodaju iz URA i Demokrata.

<<<Knežević: Bečić i Abazović hoće da unište DF, krećemo u kontraofanzivu<<<

Podsjetimo njihov plan je juče odbio Demokratski front, a to je u parlamentu saopštio jedan od lidera ovog saveza, Milan Knežević.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tole
Gost
Tole

Bolje bi im pristajalo da odu kod Kima Dzong Una.

Baćuška
Gost
Baćuška

Šarmiraće, ove dvije ljudine, cio Brisel, čim se pojave.

Roko
Gost
Roko

oni nemaju autoritet dabi nesto vise postigli

Baranin
Gost
Baranin

Budući predsjednik i premijer….samo naprijed,dosta je bilo ovih istrošenih,fosila od političara(i opozicija i vlast)….šaljite ih komplet u istoriju,oni nas upropastise!!!!

AMON
Gost
AMON

i meni se sve cini kako vjetar duva…

emenman
Gost
emenman

Dobro bi bilo da gospodinu Hanu objasne da u opoziciji nema toga koji s dvojicom priča. Čim progovori s drugim onaj prvi više s njim ne priča. Žalile se vrane komitetu da ih Vlada ometa u letu.

emenman
Gost
emenman

Kozaci pišu pismo sultanu.

MNE-istinski
Gost
MNE-istinski

Dako i Han, bude viši od nekog političara iz Crne Gore.

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Boro i Ramiz.

Kontraš
Gost
Kontraš

Koliko smo samo ovakvih “saveza” opozicije i posjeta Briselu imali do sada, za ovih, makar zadnjih 12 godina, od obnove državnosti? MORE. I što se promjenilo? NIŠTA. Stvar je u tome što je DPS uvijek za korak ispred. Uvjek ih, kada su najjači, pred izbore “pocijepaju”. Ni malo veći političari od Hana im ne mogu pomoći, kada se sami posvađaju… Više »

tetrebu
Gost
tetrebu

hahahaha ovo ti se ranko radulovic smije, ne ja!

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Izdajnici.

Evo sad hoce da Crnu Goru prodaju Hanu, starom dusmaninu.

Na srecu nas brani Predsjednik, koji ima dobre kontakte na Zapadu. Eto se nedavno slikao sa Hanom, nasim tradicionalnim prijateljem.

markos
Gost
markos

spavaju li u istoj sobi?

Durmitor
Gost
Durmitor

Lignjoslav i sundjer Bob Dritalone!!!

Ruo
Gost
Ruo

budaletine iskompleksirane

Diki
Gost
Diki

Kakva im je ova slika hahaha vidi se da su vještački osmehi

Balkanija
Gost
Balkanija

Brano, olja ,nina,peko,leopold svi komentari su napisani od jedne te iste osobe.Batalite se toga dovoljan je jedan komentar jer inače ovo komenatrisanje je smiješno postalo.Ne vjerujem ni ja ovoj dvojici ali moramo biti malo normalni polako sa komentarima

tetrebu
Gost
tetrebu

sad ti je jasno ko je nenormalan.

Brano
Gost
Brano

Idu kod političara za kojega 80%Austrijanaca nije čulo,on je kurir drugih jačih

Pedja
Gost
Pedja

Za tebe 99,99% Crnogoraca nije čulo, pa te eto živ i cukaš po cio dan.

Brano
Gost
Brano

Peđa srbine

Pedja
Gost
Pedja

20% stanovnika Austrije je otprilike oko 1.760.000 stanovnika. Ako je za Hana toliko njih čulo, on je poznat. Ako je za tebe čulo 176 Crnogoroca biću Srbin, iako nijesam, ako će ti biti lakše.

daga
Gost
daga

a dobro Pedja,nijesi “potpuno” srbin,ali “vuces malo na Srbe,tako je Brano umislio i kraj.Ovo je sala sto ja komentarisem,valja malo pozitivnog,evo da smo dje zajedno,otresli bi bi po pivo,izasmijali se i kraj.

olja
Gost
olja

Ova dvojica ce sena kraju vjencat.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Neće, neće. Vidiš da Bečićeva prva dama Bogdanović, ide sa njima. A tamo treba da objasne kako to da ni pored toliko para koje su u njih uložene, pred stalnog pojavljivanja na RTCG, pored tolike podrške, DPS je sve jači a oni rade na urušavanju Fronta, SNP-a i Lekića.

tetrebu
Gost
tetrebu

stara podgorica spin master.

nina
Gost
nina

Ova dvojica su najveca komedija, nasla krpa zakrpu.

peko
Gost
peko

A sto ce sad njih dvojica pametnjakovica.

Leopold
Gost
Leopold

Bolje im je da odu neđe kod nekoga da im pregasi.

Send this to a friend