Politika

Bečić-Jukić: Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić susreo se danas sa Branimirom Jukićem, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

Zahvalivši na čestitkama predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na novoizabranu funkciju, predsjednik Skupštine razgovarao je sa ambasadorom Jukićem o regionalnoj
saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. Ovom prilikom, predsjednik Bečić konstatovao je da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini u integracionim procesima.

Jukić je izrazio zadovoljsvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i kazao da je od izuzetnog značaja unapređenje putne infrastrukture, kao preduslova za bolje povezivanje država i ubrzani razvoj ekonomija.

On je naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa.

Govoreći o nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije, sagovornici su se saglasili da Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan predstavlja podsticaj za naš region, uz ocjenu da Evropska komisija ostaje posvećena politici proširenja.

Poseban akcenat sastanka dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Црна-Гора
Gost
Црна-Гора

Crna Gora Srbija RS RSK jedna Familija .
Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.

Onogost
Gost
Onogost

Najbolje da se ujedinimo sa BiH. Naziv nove drzavne zajednice -Crna Bosna i Gora Hercegovina-.

Send this to a friend