Politika

Bečić – Medoks: Nijedan pojedinac neće biti iznad zakona

Potrebno je da svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti svima nama prioritet koji nema alternativu, kazao je Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks.

Bečić je zadovoljan što je susret sa predstavnicom Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje sa kojom, kako je rekao, crnogorski Parlament ima odličnu saradnju, jedan od njegovih prvih zvaničnih sastanaka. On je istakao da sveobuhvatna podrška Crnoj Gori, čak i u izazovnim vremenima uslijed pandemije koronavirusa, dokaz je da Ujedinjeno Kraljevstvo nije zaboravilo svog starog saveznika.

“Sporazum koji su potpisali konstituenti nove vlasti jasno ukazuje da će se nastaviti sa jačanjem dosadašnjeg vanjskopolitičkog puta, afirmisanjem građanskog karaktera Crne Gore, da neće biti revanšizma, ali da će se poštovati vladavina prava. Nijedan pojedinac neće biti iznad zakona i time ćemo poslati poruku da smo zrelo demokratsko društvo”, naglasio je Bečić.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će ovaj Parlament postati istinski i odgovoran partner Vladi. Naglasio da će nastojati da povrate dostojanstvo ovom domu, a netoleranciju koja je postojala prethodnih godina zamjeniti poštovanjem i otvorenim razgovorom, trudeći se da opozicija ima mjesto koje zaslužuje. Dodao da bez zajedničkog rada vlasti i opozicije ne može biti djelotvornih reformi i izgradnje uspješnog društva.

Kazao je da će unaprijediti usaglašenost domaćeg zakonodavstva sa evropskim, naročito u oblastima pravosuđa i izbornog zakonodavstva, kako izborni proces ne bi nikada više bili tačka sporenja.

Zahvalivši na dugogodišnjoj podršci Britanske ambasade institucionalnom jačanju Skupštine Crne Gore, naročito kroz saradnju sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju, rekao je da je  uvjeren da će Parlamentarna budžetska kancelarija ubrzo zaživjeti u punom kapacitetu i na taj način ojačati kontrolnu ulogu Parlamenta.

Ambasadorka Medoks čestitala je Bečiću na izboru za ovako važnu funkciju jer se, kako je rekla, parlament u svakom uspješnom društvu smatra srcem demokratije.

“Smatramo da Skupština igra ključnu ulogu u djelotvornosti funkcionalne demokratije, a Vaš doprinos je od izuzetnog značaja. Raduje nas činjenica da dijelimo zajedničke ciljeve u oblastima saradnje u odbrani, borbi protiv
korupcije i organizovanog kriminala kao i produbljivanju parlamentarne saradnje. Britanska Vlada i Parlament, koji imaju puno eksperata iz raznih oblasti, voljni su da vam pomognu u ispunjavanju zacrtanih ciljeva”, kazala je
ambasadorka.

Kako su saopštili iz Skupštine, sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unaprjeđenja ekonomske saradnje za šta postoji dosta potencijala, a Medoks je naglasila da će volja Bečića da se stvori bolji poslovni ambijent i ojača borba protiv korupcije i kriminala, poslužiti kao podsticaj za strane investitore da više ulažu u Crnu Goru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrkela
Gost
mrkela

Poludio bi da nije fotelju dobio !

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kakav bi ti bio srbin a da ne lazes

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Talo je Bečiću Evivaši, montenegrini, milogorci i komite brzo cete racun iznijeti pred licem
Pravde.

I za kraj POZDRAV IZ SRBSKOG NIKSICA!!!

Putnik
Gost
Putnik

Kad i Monte Carlo…obecano jos prije dvadesetak godina…sjecas se “Da zivimo bolje”.

CG vjecna je!
Gost
CG vjecna je!

Pa vec su ti izvan Zakona ovi tvoji, o, Aleksa! Kedno pricas, drugo radis, kao uvijek.

Piksi
Gost
Piksi

Plagijatoru imitiras li to Mila sa tim rukama, posto ionako nemate nista svoje.

Profa
Gost
Profa

Aleksa, bez stava, Bečić.

Anja
Gost
Anja

Da izdigne Skupštinu a dvije godine nije ulazio u nju, kakav paradoks.

Cetinje
Gost
Cetinje

Ana greška ČETRI godine i 70.000 eura “zaradjenih”na nerad i obmanu i evo dodje vrijeme da plagijator dijeli poštenje i demokratiju.

Sasa Cg
Gost
Sasa Cg

Kakvi mediokriteti su sve Preśednici naše Skupštine.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Ovo je fora. Zbog vas momak iz Mojkovca leži u pritvoru mjesec dana jer nemate vremena… Počnite od sebe, ponašajte se odgovorno, obavite građanske dužnosti, odazovite se pozivu na sud. Ili ste već iznad zakona?

Liberto
Gost
Liberto

Ovi patrijote neka lelecu .IMAJU za sto lelekat
Tebe je narod birao ..Zato samo naprijed

Deki
Gost
Deki

A da se vratiš u osnovnu školu?

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Bolje da leleču, usput hvala Dritko, neće ti se to zaboraviti, nego da bleje za Ristom koji je definitivno demonizovao Crnu Goru a i Budvu prije neki dan.

Plagijator
Gost
Plagijator

Salis ki se? Samo deset mandata? Nije ni malo porastao od izbora 2016te.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Mi nijesmo lelekali vec ponosno pjevali nasoj divnoj , ponosnoj Crnoj Gori – svi kao jedan i muslmani , katolici , crnogorci , i oni srbi koji ovu zemlju vole i postuju. Ako bas hoces i po tome se vidi da mi sa srbima nemamo veze kod njih ne postji taj obicaj – ima jos hiljade primjera po kojim se… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kakve izmjene tema. A to sto ste vi rekli i napisali vi to sve radite. Jutjub je pun dokaza pa mako pogledajte stvari.

Pozdrav Iz SRBSKOG NIKSICA

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Kao studentski dan u skupštini

Naroz
Gost
Naroz

Eno ti Carević naveliko krši član 14 Ustava CG, a da ti pojasnim pošto si mr ekonomije, Ustav je osnovni zakon jedne države, sa kojim treba da su uskladjeni svi zakoni i podzakonaki akti. Ustav krši, alo!

Mi smo
Gost
Mi smo

Član 14
Vjerske zajednice odvojene su od države.
Vjerske zajednice su ravnopravne i slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.

Ustav nije pogazen. Ali “Bata” je pokazao da je Mujo umjesto Muhameda. Ako me razumijete.

Dado
Gost
Dado

Jeli Amfilohije pricao sa njom ili mozda pop Perovic da osjeti malo miris tamjana

TataGojko
Gost
TataGojko

Ahahahahahah, ekstra komentar!

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Jesu okadili prije / poslije

Istina
Gost
Istina

Kakvi god mozda DPS nije radio kako treba mislim da su trebali ocistiti svoje dvoriste od pojedinih ali da su sposobni vodit drzavu na celu sa Milom jesu ovo ostalo je magla i da dodam da smo glasali nacijonalisticki a ne kao pametne drzave ekonomski.

Zakon
Gost
Zakon

Nauči pravopis, istino !

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Pročitaj zakon, litijašu!

Tikulica
Gost
Tikulica

Ti se nauci postovanju,mozda ne znas sta to znaci pa procitaj i nauci.Koliko pratim ti se uglavnom bavis pravopisom jer nemas mozda nista pametno napisat.FLASTER

Željko
Gost
Željko

Ovaj priča isto što i Milo, samo da ne počne i da radi isto što i Lomiii!! 😂😂😂😂😂

Snjeg
Gost
Snjeg

Moze Milu pljuniti samo pod prozor.On je za sve njih institucija.

Markisa1
Gost
Markisa1

Kao predsjednik parlamenta kazni nepostovanje simbol drzave i samim tim drzave pa onda pricaj o postovanju zakona. Eto primjera po cg koliko oces kako parlamentarci postoju cg. Jedno kazete drugo radite ili ne radite samo cutite i posmatrate. Nastavite tako i ispanut cete ono sto vam se spocitava. Vidimo sad za sad koliko postujete drzavu u kojoj za koju radite.… Više »

Zastava
Gost
Zastava

Ovi prethodni to nijesu uspjeli za 14 godina, a ne ovi za 14 dana.

Cetinje 21
Gost
Cetinje 21

Pa odlicno pricas
Prvo ti je na udaru tvoja koalicija sa carevicem to ti je jedini i najveci ispit Becicu

Istina
Gost
Istina

Bravo ziva istina

Snjeg
Gost
Snjeg

E pa da nije tuzno bilo bi smijesno.Prvo iz svojih redova pred lice pravde .

Hurem
Gost
Hurem

Lazi lazo da se veselimo.Evo ovi tvoji postuju zakon na svakom cosku ali crkvene.U Tivtu ,u H N,Andrijevici,Beranama ……..BRUKO NIKAD NECES ZA MENE BITI COVJEK NITI PRESJEDNIK PARLAMENTA PA DA SI VALA I POSTENO MAGISTRIRAO…….PLEGIJATORU

Kofifwe
Gost
Kofifwe

@Hurem. Upravo tako. Plagijator nije usao u parlament cetiri godine a sad mi se tu sepuri, takozvani oslobodilac, demagog, jedan od najgirih politicara u CG.

Tikulica
Gost
Tikulica

👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Jupiiiooojjjj
Gost
Jupiiiooojjjj

Bas si simpatican
A ima li Dritan curu
😂😂😂😂

Rzrv
Gost
Rzrv

A što je to važno?

Srbo
Gost
Srbo

Čude me ovi silni ambasadori. Sad zahtjevaju sve i svašta kao da dosad nisu bili tu odnosno nisu kao znali šta radi DPS.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

A iznad Ustava? Ono nepostovanje drzavnih simbola, je li Becicu?!

Miloš
Gost
Miloš

Pa ni ti!

Festadjun
Gost
Festadjun

Za početak Daka i Carevic su već iznad zakona

vjecna da je
Gost
vjecna da je

opet si tamo na nstrukcije ….opet je engleska prodala crnu goru akao kompezaciju za kosovo ….a ovaj se ne mice iz manbasada aprica o suverenosti crne gore

Send this to a friend