Politika

Bečić: Ne podržavamo konfrotaciju Vlade i dijela skupštinske većine

Foto: Pobjeda

U prethodnih nekoliko mjeseci imamo eksploziju parlamentarne demokratije u Crnoj Gori i da ono što je nekada bilo nezamislivo danas je zamislivo jer je ovo slobodna i demokratska zemlja, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić upitan o reakcijama poslanika Demosa Miodraga Lekića koji je premijera Zdravka Krivokapića juče nazvao političkim klovnom i poručio da mu više ne daje podršku.

Bečić je kazao da on uvijek poziva na dijalog i da ne smatra da je rješenje u konfrotacijama.

“Rješenje nije ni u rušenju Vlade, rješenje je u razgovoru, u dijalogu, jer ne može biti da je neko stoprocentno u pravu. Dijalog je put da se nađe rješenje i da se nađe sredina, jer status kvo nije rješenje. Rješenje je da se sagleda šta je problematično, a već imamo otvorena kadrovska pitanja unutar same Vlade i rješenje je u razgvoru, tako da ne podržavam isključivost sa bilo koje strane. Ne podržavam konfrontacije između Vlade i dijela parlametnarne većine i ne podržavam nespremnost da se ne razgovara i da se vodi dijalog”, rekao je Bečić.

Dodao je da je pobornik umjerenog pristupa.

“Predvodnik partije koja ni jednim potezom nije ucjenjivala, uslovljavala Vladu niti bilo kog svog političkog partnera u parlamentarnoj većini za ovih devet mjeseci, ali hajde da osim konstantne negacije govorimo i o dostignućima Skupštine, treba da čujemo ono teško što smo riješili, ono što smo uradili za djecu, radnike i penzionere, crkve i vjerske zajednice”, kazao je Bečić nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Igorom Zorčićem.

Možda i taj dijalog, kazao je, rezultira potrebom da se osvježi Vlada.

Bečić je nakon sastanka sa Zoričićem ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Slovenije primjer kako treba sarađivati i ići naprijed.

“Imamo velika očekivanja od predsjedavanja Slovenije Evropskom unijom. Prepoznati su kao iskren partneri i podržavalac integracija Crne Gore i Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Zahvalni smo i na svoj pomoći i sigurni smo da će tako biti i u nardnom periodu”, rekao je Bečić.

Bečić je kazao da integracije nemaju alternativu, ali ni politika mira i saradnja zemalja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji.

“Faza stagnacije u kojoj se nalazimo treba mora biti iza nas. Prihvatili smo novi pregovarački model iako, da smo sebično gledali, mogli smo da zatvorimo 5, 6 poglavlja za koja smo spremni. Saglasili smo se da odmah rješavamo najteža pitanja u poglavljima 23 i 24”, zaključio je.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ONOGOŠT
Gost
ONOGOŠT

Sa njim čovjek bar zna ,, otprilike “na čemu je.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Novinar: – bečiću, da li je vaše ime aleksa ?
bečić: – može bit da jeste, a može bit i da nije.

Mica
Gost
Mica

Partija koja nema stav ni o cemu…super.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Drmaju li se to fotelje?

Barka
Gost
Barka

Becicu, sto smo mi to Bogu zgrijesili pa nam posla tebe, da nam solis pamet…

ErCl
Gost
ErCl

Kako loši političari…

ĐUKA
Gost
ĐUKA

Jeste li sada južni ili śeverni vijetar!!???Kako duva 😂😂😂😂😂Bljak!

Vuk Gorski
Gost
Vuk Gorski

Moracete i vi da pokazete pravo lice, lisice🤣

Mijo
Gost
Mijo

Već jesu,i to mnogo ranije

Send this to a friend