Politika

Bečić: Nema reformi dok svaka stambena jedinica ne dobije broj  

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, boravio je u radnoj posjeti Petnjici i tom prilikom kazao da nema sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva sve dok svaka lokalna samouprava ne dodijeli nazive ulicama, kao i dok svaka stambena jedinica u ulicama ili naseljima ne dobije broj.

Bečić je izrazio zadovoljstvo jačanjem partijske infrastrukture u bihorskom kraju, konstatujući da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za dalje širenje partijske infrastrukture i intenziviranje njenog rada na području petnjičke opštine.

On je podsjetio da terenska kampanja Demokrata “od vrata do vrata” nije zaobišla ni bihorski kraj, a što je rezultiralo da je stanovništvo ovog područja prepoznalo da ideja “Pobjeda, a ne podjela” nema alternativu, jer je svima dosta vještačkih podjela i prebrojavanja, lažnih obećanja i socio-ekonomskog haosa.

Govoreći o sveobuhvatnim reformama i predlozima koje su Demokrate do sada uputile Odboru, Bečić se osvrnuo na i na posljednju aferu koju su Demokrate dokumentovale.

“Analizom biračkog spiska sa posljednjih izbora utvrdili smo da kućni broj nema čak 278.820 građana! Dakle, od 532.599 građana, koliko je upisano u birački spisak Crne Gore, više od polovine je evidentirano na adresama bez broja. Lokalne samouprave, uprkos zakonskoj obavezi, godinama unazad odbijaju ili prolongiraju realizaciju postupka davanja naziva ulicama, naseljenim mjestima i označavanja brojevima svih stambenih jedinica. Kome smetaju brojevi na kućama i zgradama? Odgovor je jasan i krije u izbornim zloupotrebama. DPS godinama održava i nastoji da što duže zadrži nesređeno stanje adresa stanovanja građana, kako bi sakrivao fantom birače u adresama pod oznakom bez broja”, objasnio je Bečić.

S tim u vezi, Bečić je kazao da nema sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva sve dok svaka lokalna samouprava ne dodijeli nazive ulicama, kao i dok svaka stambena jedinica u ulicama ili naseljima ne dobije broj.

“Bez čistog biračkog spiska nema poštenih izbora, jer mi ne pristajemo na obesmišljavanje izbornih reformi i simulaciju demokratije”, istakao je Bečić.

Na kraju, predsjednik Demokrata osvrnuo se i na nedavno održanu Izbornu konvenciju budvanskih Demokrata ističući da je ovom konvencijom, koja nije slučajno održana u Budvi, otpočela kampanja za prve, fer, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Da li je Mandić stvarno u pośedu audio zapisa sa kojeg se čuje kako najpoznatiji magistar moljaka jednog uglednog profesora da ovaj izvrši pritisak na mlađeg kolegu sa ekonomskog fakulteta kako bi lažno glasao da je plagijat ustvari original. Najpoznatiji magistar još nije demantovao ovu tvrdanju Andrije Mandića jer se boji da stvarno postoji taj audio zapis i da može… Više »

Jež
Gost
Jež

Kako mu se zove ulica u Zeti ….ima li broja?Ovo je klasična priça, klasiçnog populiste.Uostalom, sve što pričaju i saopštavaju je ispiranje mozga gradjanima.

Mićo
Gost
Mićo

Nema reformi dok vi ne pođete a sve vas je fala Bogu manje.Poklani oko plijena.

C G
Gost
C G

A što ćemo sa selima i zaseocima? Nešto kao: Boan ul. magistarska 33, je li? Dajte, ne sprdajte se sa zdravim razumom! Ova ekipa iz demokratske je za Nobela!!!😂

Libero7
Gost
Libero7

Pod kojim si brojem bio kad si glasao protiv crne gore da bude 16 u srbiji mali

Nagual
Gost
Nagual

Sve te stambene jedinice imaju brojeve, ali se tamo vode bez broja.. recimo u Nikšiću hiljade ljudi se vodi na adresi Kličevo bb, iako čitavo to naselje ima svoje ulice i brojeve

Send this to a friend