Politika

Bečić – Parcos: Grčka će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Parcosom.

Bečić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Grčke i iskazao zadovoljstvo otvaranjem prvog počasnog konzulata Crne Gore u Grčkoj, 2019. u Solunu, što će, kako je rekao, dodatno doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa.

Parcos je čestitao je Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine i izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, u čemu postojeći prijateljski odnosi dvije zemlje mogu biti dodatni podsticaj u unapređenju saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu.

On je naveo da Crna Gora zaslužuje da bude u društvu evropskog sistema vrijednosti, a da će Grčka nastaviti da pruža punu podršku u tom pogledu.

“Tokom razgovora Parcos osvrnuo se na nedavno održane izbore i izrazio zadovoljstvo ambijentom u kojem su održani. On je istakao da je demokratija dinamičan proces i da svako iz svoje pozicije može doprinijeti sveukupnom dobru. On uručio je predsjedniku Bečiću pismo čestitke koje je uputio predsjednik Skupštine Grčke Konstantinos Tasioulas”, navodi se u saopštenju.

Bečić i Parcos su ocijenili veoma značajnim podršku Grčke u procesu integracija, uz očekivanje intenzivnije saradnje dvije zemlje u okviru međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa.

Konstatovano je da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

“Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu”, zaključio je Bečić.

Send this to a friend