Politika

Bečić: Protiv sam gašenja bilo kog medija i rušenja mauzoleja na Lovćenu

Bečić

Važno je da scene netolerancije i neuvažavanje konačno zamijeni atmosfera međusobne tolerancije. Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da se poštujemo, da se uvažamo i razgovaramo, rekao je novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u emisiji Intervju na Javnom servisu.

Vjeruje da će riječ pristojnost biti ono što će obilježiti 27. saziv Skupštine Crne Gore.

“Spreman sam da štitim opoziciju i da imaju daleko bolji tretman nego što smo mi imali. Ako se odluče za bojkot ne znači da ću ih označavati kao neprijatelje države, nego da to bude legitiman vid političke borbe”, kazao je Bečić.

Dosadašnji način konstituisanja vlast je efikasniji od bilo kojeg procesa iz novije istorije.

“Sedam dana od utvrđivanja rezultata izbora izabran je predsjednik Skupštine Crne Gore i utvrđen je mandatar. Prije četiri godine u tom vremenskom periodu samo su potvrđeni mandati”, naveo je Bečić.

Govoreći o izboru potpredsjednika Skupštine Crne Gore i konstituisanju odbora rekao je da je prvo potrebno formirati klubove poslanika.

“To je osnov da može doći do predlaganja kandidata za članove Administrativnog odbora, a to je osnov da se uđe u proces izbora svih drugih skupštinskih odbora”, precizirao je Bečić.

Komentarišući to što su sveštenici SPC juče osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika šef parlamenta kazao je da on to nikada ne bi uradio zato što se zalaže za građansku državu.

Na pitanje kako komentariše skup pod Ostrogom uz učešće mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i vladike Joanikija kazao je da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nisam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.

Na pitanje kakav će biti stav kao šefa parlamenta i nosioca koalicije Mir je naša nacija ako mitropolit Amfilohije počne graditi kapelu na Lovćenu on je rekao da nije u nadležnosti predsjednika Skupštine da daje odobrenje, kao ni, kako je dodao, predsjednik države.

“Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu”, kategoričan je Bečić i dodao da svi treba da daju doprinos građenju mostova saradnje.

Sve druge ideje, kako je dodao, treba da prođu test nadležnih organa, a to Skupštine Crne Gore, kako je dodao, nije.

Govoreći o medijima, te najavama da će pojedini mediji moguće biti ugašeni naglasio je da je protiv gašenja bilo kog medija.

“Ja sam za medijske slobode, bez obzira da li se odnosili pozitivno ili kritički prema meni. Ja sam za to da medijima pomognemo da budu što nezavisniji jer tada će na najbolji mogući način moći da pomognu društvu u cjelini. Značaj medija je ogroman”, ocijenio je Bečić.

Komentarišući izjavu nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića da postoji mogućnost da za oktobar i novembar ne budu isplaćene penzije i plate smatra da je htio reći zapravo šta nasljeđuju od bivše vlasti, odnosno da “ne nasljeđuju nulu nego duboki minus”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mirkas
Gost
mirkas

ako stvarno tako mislis prvi skidam kapu za to

karijatida
Gost
karijatida

Bravo!!!!!!!!

Andrej
Gost
Andrej

sta “bravo”? sta “protiv sam”? to je toliko nenormalna ideja koja se granici sa bezumljem. Nema tu sta da si protiv. O tome se ne raspravlja, i sa onima koji to predlaze se ne raspravlja o nicemu.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mlad je ovaj i za politicara previse iskren ! Mogao je nesto da nauci od predhodnika na njegovo mjesto u parlamentu ! Nikad tacno nikad jasno, vazda uvijeno i sracunato !

petar
Gost
petar

Pitala mu se žena a ne on ?

POJK
Gost
POJK

Pa jasno iskrenost se danas ne cijeni, samo laži i prevare. “Svaka čast za komentar a i za ove koji te lajkuju”. Možda ovi znaci uzvika tebe izvuku možda “uvijeno i podmuklo “.

Rozaj
Gost
Rozaj

Bolje da je ovaj premijer, a da je krivokapic u srbiju

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

istina

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Demokrate i Ura trebaju da sastave vladu uz podrsku DPS glasova u skupstinu a DF u opoziciju i dalje.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Zasto ovo ne urade nikome nije jasno. Ili jeste.

Cetinje
Gost
Cetinje

Karlito, problem je sto dps ne mislu dobro crnoj gori

POJK
Gost
POJK

Bravo Becicu. Nadam se da je posle doba visokih politicara doslo doba velikih ljudi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Najbolji si

Katunjanin
Gost
Katunjanin

I ti bi ga srusio,moj aleksa ,

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Bečić je mlad momak,ali vrlo vješt i iskusan političar,naravno i pametan momak! Sve je ovo rezultat obilaska ambasada u zadnjih godinu dana,i dugi mukotrpni razgovori sa njima! Bečić je svatio ono sto Dritan nije,,a to je da moras biti odmjeren i kulturan čovjek da bi zavrijedio nečiju pažnju! Nisam uopste izlazio na izbore,i ne podrzavam politiku koju je vodila do… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Lijepo prica ove brani te zakasnise na himnu te nisu se dogovarali u manastir te ja nebih kadio opstinu ne osudi nikog onda je sve jasno u andrijevicu tudja zastava na sto u salu opstine vjerovatno on ni to nebi

Mawis
Gost
Mawis

Svaka čast dječače!
Pravo osvježenje na političkoj sceni CG!
Samo tako nastavi!
ČESTITKE !!!

Ђоко
Gost
Ђоко

А мој бечићу полакоте то што си цетињанин нећеш како си наумио ка мило тржећи подршку мањинских народа и бивших дпсоваца мислиш да ћеш тако добити највећу подршку ал исту грешку правиш као мило занемарујући нас Србе

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ne zanemaruje on nikoga, nego jedini pokusava da pridobije Crnogorce. Al bezuspjesno, posto nije rekao da je protiv gradnje na Cetinju i Lovcenu. O rusenju ni govora ne bi moglo bit svakako.

Gibanica
Gost
Gibanica

Super … jako lijep , konkretan stav . Njegove ruke ( dlanovi ) jedan preko drugog , takođe govore par rečenica o njemu . Prije svega visina ruku , govori i da ne dozvoljava da mu neko van njegovog kruga neće mišljenje , i takođe govori da je taj lrug malo “tajniji” ali i jači nego što se misli ….… Više »

Marjan
Gost
Marjan

Ovo je Crnogorski Kostunica koji koci 6. oktobar.

MaleniMiško
Gost
MaleniMiško

Ahahah oće glasove DPS, igraju se sobrog lošeg, a ovamo partija populista naravno mirinije ćetničke opcije, a li puna četnika i saradnje po ostalim gradovima sa zim istima. Crnogorci vaša naivnost je i dovela do ocog rezultata. URA kao lažno prosuverinistička i vaše pizme su odvele CG nazad u doba Pavla Đurišića, samo je to sada uvijeno fino. Ali kad… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Izgleda da nas je malo koji se ne daju prevariti!

Mestar
Gost
Mestar

Iako nisam glasao za demokrate, moram pohvaliti Becica na odmjerenosti i uzdrzanosti za razliku od DF-ovaca i Abazovica koji ne znaju gdje udaraju.
Nadamo se da ce Becic tako i nastaviti.

Support
Gost
Support

Koliko se pita u toj koaliciji lako mu je bit suzdržan i odmjeren. I meni se sviđa njegova retorika, ali ne miješajmo lončiće, on samo klima glavom i sa svima se slaže. Ne donosi teške odluke, ne prisustvuje sastancima čelnika, kao što piše. Na Dritana śelo po Evrope, nije mu ni čudo da prsne.

Pipita
Gost
Pipita

Lično ne volim Demokrate, ali ovo je plus za Bečića. Zreliji je političar od cijele gomile tamo. Crnogorac sam koji je priželjkivao smjenu DPS-a, ali sam se kao mnogi drugi bojao da će to izgledati baš ovako kao što smo do sad viđeli. Ajde neka ovaj Bečić pokaže da ima neko normalan u tu opoziciju kome se može malo vlasti… Više »

Snjeg
Gost
Snjeg

A zasto plus ? On samo kaze da on to ne bi
uradio .Ali nije ni osudio.Njegovi clanovi su bili u opstini dok su popovi kadili .Zasto su to dozvolili.

Edw
Gost
Edw

Bolje da je ovaj premijer a da Krivokapic vodi skupstinu.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Isti su samo ovaj malo krupni

5g ili 4s a?
Gost
5g ili 4s a?

Ovaj Becic je dobro lukav. Pustio je Krivokapica i Abazovica da se ispuvaju, da uniste sebi politicke rejtinge, a on ima retoriku perfektnu. Sve ovo sto je rekao, iako ga glasao nijesam, slazem se sa njim apsolutno.

Ananas
Gost
Ananas

Mudro zbori, al to ti je kad imas iskusne politicare iza sebe, da te uce kako treba. Moze li mu se vjerovati?? Vidjecemo ga na djelima.

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Ovaj ce im bit mali Milo, samo polako, vlast je cudo promijeni te za 180′.. budes sve sto nisi mislio da ces ikad bit pa ili u pravom smjeru ili naopako.. sve mi se cini da ovaj mali ide pravim putem..

Support
Gost
Support

Meni više liči na maloga Sveta.

Sasa
Gost
Sasa

Becic bi bio pravi izbor ,nazalost slika koju pruzaju Krivokapic i Abazovic nije dovoljna za drzavni nivo.

Zagor te nej 12
Gost
Zagor te nej 12

Svaka cast za stavove od kad je dosao na vlast samo spusta tenzije i pokazuje odlike ozbiljnog političara i uvazava činjenicu da je Crna Gora najstarija drzava Južnih Slovena koja traje 1000 godina

Miki
Gost
Miki

Znamo za sta nisi to procas evo 5 godina, nego za sta jesi ?

Vava
Gost
Vava

Za sva nezgodna pitanja raspisite referendum i nek narod odluci, a vi nemate onda nikakvu odgovornost, kao u svajcarskoj, jeste da kosta ali najbolje je kad narod odlucuje, knda nema pravo niko sa se ljuti

Ass
Gost
Ass

Pa ajde podji u Svajcarsku i reci vasa zastavae zastava Njemacke. Ili zapali njihovu zastavu ili ne postuj himnu.

MPT
Gost
MPT

Svajcarska nema cetnike i susjeda koji hoce da ih asimiluje i zatre i ekonomski i identitetski potcini!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Slazem se ALI za to treba imati intelektualni kapacitet naroda sto kod nas apsolutno ne postoji.

marius
Gost
marius

Prije neki dan sam reka da me je Becic prijatno iznenadio ovo posle izbora. Nema mrznje, zapaljive retorike, bar ja nisam nidje procita. Danas je zahvalio predsjedniku Djukanovicu povodom njegovog izbora za predsjednika Skupstine CG. Volio bih da nastavi ovako, jer svima nam je vise ruzne retorike, mrznje, preko vr glave. Srecno Becicu !

Zaposleni
Gost
Zaposleni

Zecanin lukavi!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovo mi liči na ono kad su njemci pitali četnike,dobro recite jeste li uz nas ili protiv nas,a oni odgovaraju,da.

marko
Gost
marko

zna se dje su cetnici bili…zba citava vasiona. Samo popovi spc to oce na pravdi Boga da promijene. Bog za sad cuti , uspavao se , a cetnici uzigrali …. kad se probudi bice da lete na sve strane.
Smrt fasizmu…..

Marko
Gost
Marko

Isto kad su Krsta pitali Italijani-fašisti, jesi sa nama ili ne, a on odgovorio DA.

Max
Gost
Max

Bravo za to, a i za normalno ponašanje prema svima, za razliku od narcisoidnog Abazovića

Gradanin
Gost
Gradanin

Tako je mirise na buduceg premijera!

MPT
Gost
MPT

Covjece ti samo demagogiju prosipas! Ko je trazio rusenje mauzoleja? Niko! Govorilo se o gradnji kapele a ne o rusenju mauzoleja! Dakle, jesi li za gradnju kapele to nam reci!

Djetic
Gost
Djetic

MPT pa ako je planirano da se kapela sagradi na staro mjesto, dje se trenutno nalazi mauzolej, valjalo bi da nam ti objasnis arhitektonski ili gradjevinski pristup fizici kako planira da gradi jedno bez da rusi drugo.

Marjan
Gost
Marjan

Pa nije mu u nadleznosti….

Učo
Gost
Učo

Tačno ,govorilo se o gradnji kapele a ne o rušenju mauzoleja.A na primjeru Andrijevice kod izbora predsjednika skupštine iz redova demokrata se vidi koliko poštujete simbole Crne Gore.
To sve govori….

Papiric
Gost
Papiric

pa ce napravit kapelu na ulaz od mauzoleja
amfilohije

Prč
Gost
Prč

Jedno je biti protiv a drugo dozvoliti dase takve stvari rade a govoriti ja sam protiv toga al sto cu

Iluzija
Gost
Iluzija

Jos ako si za CPC neka te i dvije godine..

Marjan
Gost
Marjan

Sta je to CPC?

Snjeg
Gost
Snjeg

Nece proci mnogo vremena pa ces vidjeti sta je.Samo polako .Tiha voda brijeg valja .Nije se Risto ovoliko uskovitlao da nije svjestan cemu sve ovo vodi.

Mario
Gost
Mario

Da li je Abazović iznio stav na bar jedno od pitanja na koja je Bečić odgovorio u ova dva dana? Ili je zauzet divljenjem samom sebi?

ertzuio
Gost
ertzuio

Divio bi se i ti sebi da imas onakve lokne.

PgCg
Gost
PgCg

Na moje veliko iznenadjenje, Becic se bolje snalazi od Dritana u ovim danima.

drago 1
Gost
drago 1

abazovic je marioneta. iskoristili su ga sanmo da bi uzeli vlast. proci ce kao u bd.

Send this to a friend