Politika

Bečić: Put Crne Gore u Evropsku uniju nema alternativu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, sa kojim je razgovarao o dugogodišnjoj bliskoj saradnji dvije prijateljske zemlje. On je zahvalio na pomoći Hrvatske u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom, koja je posebno bila istaknuta tokom njenog predsjedavanja u prvoj polovini ove godine.

Bečić je naglasio da put Crne Gore u Evropsku uniju nema alternativu, te da će sarađivati sa svim zemljama koje svojim iskustvom mogu pomoći na tom putu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Sastanak je, između ostalog, bio prilika da se Bečić zahvali na pomoći koju je Hrvatska pružila Crnoj Gori tokom epidemije korona virusa.

Grubišić naglasio je da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, te da je za Hrvatsku od velike važnosti izgradnja i nastavak evropskog puta Crne Gore, kao pouzdane NATO članice.

Ovom prilikom, ambasador je prenio čestitke predsjednika Hrvatskog sabora novoizabranom predsjedniku Skupštine Crne Gore, uz očekivanje da će se intenzivna parlamentarna saradnja nastaviti i tokom 27. saziva.

Send this to a friend