Politika

Bečić: Smatramo da Crna Gora treba da bude prva sljedeća članica EU

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, sastao se sa članom Predsjedništva Komiteta regiona Evropske unije, doktorom Ivanom Žagarom. Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o integrisanju država Zapadnog Balkana u EU i posebno o evropskoj perspektivi Crne Gore i mogućnosti skorog pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

“Demokratska Crna Gora smatra da Crna Gora treba da bude prva sljedeća članica Evropske unije. Naši građani su to zaslužili, ali na tom putu najveća prepreka je vlast DPS-a koja nas svojim djelovanjem udaljava od svih velikih načela na kojima počiva Evropska unija, a posebno od načela vladavine prava. Zato se i svim srcem borimo za stvaranje uslova za prve poštene izbore u istoriji Crne Gore, da u demokratskom izbornom procesu pobijedimo lošu vlast kao najveću prepreku učlanjenja Crne Gore u EU”, poručio je Bečić.

On je dodao da je uloga Komiteta regiona EU veoma značajna u institucionalnoj arhitekturi Evropske unije.

“I za Crnu Goru i za druge države Zapadnog Balkana jedan od prioriteta treba da bude ravnomjerni regionalni razvoj. Ogromni su dispariteti u razvoju različitih regija u Crnoj Gori i podrška naših evropskih prijatelja u ovom smislu je dragocjena”, saopštio je Bečić.

Žagar je Bečiću obećao podršku u nastojanjima da Crna Gora pristupi EU, a naročito je naglasio značaj komunikacije između stranaka koje pripadaju Evropskoj narodnoj partiji ili namjeravaju da konkurišu za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji, kao što je slučaj sa Demokratskom Crnom Gorom. Evropska narodna partija okuplja najuticajnije političke stranke kako onih država koje su članice EU, tako i onih koje još uvijek nijesu pristupile Evropskoj uniji.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima vezanim za proces pristupanja Demokrata Evropskoj narodnoj partiji, uz nadu sa će današnji sagovornici uskoro biti i partijske kolege u okviru Evropske narodne partije, najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Sastanku Alekse Bečića i Ivana Žagara prisustvovali su generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika, Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović i predsjednik Crnogorske, profesor Vladimir Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

pročitajte još jednom kraj saopštenja, kojeg li poniženja za članove delegacije Bogdanovića i Pavićevića. Možda su članovi delegacije stojali iza stola da bi se lik i tijelo MAGISTRA Bečića istaklo. Kakvo je ovo stvaranje kulta ličnosti i maljog apsolutiste. što bi činijo da ga može zapast, no na sreću nije porasa višlji.

Da nije greška?
Gost
Da nije greška?

Misliš voljena ti Srbija?

Čudno
Gost
Čudno

Kako, Aleksa, zaboga, kad je u CG vlast nikakva, sve je korumoirano i naopako, a narod pomrije od gladi?!

IQ60 CG
Gost
IQ60 CG

Ee,bili smo do sad u dilemi…ali kad vi smatrate
onda nema sta da se razmislja.
Bra’o,bra’o

Willi
Gost
Willi

Tako je Becicu, care.

Haris
Gost
Haris

Plagistar: smatramo da treba da parazitiramo na grbači građana i mjesečno im uzimamo po 2.000,00€ za NErad. Toga nema u EU plagistre.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Da li je bezlicni Becic alternativa Milu.NE.On je samo politicar u pokusaju.

Send this to a friend