Politika

Bečić-Urban: Bilateralni odnosi dobra osnova za dalje snaženje saradnje Crne Gore i Češke

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa Karelom Urbanom, ambasadorom Češke u Crnoj Gori. Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, Bečić je naglasio da je opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti i iznio uvjerenje da će Češka nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

Uz izraze zahvalnosti na čestitkama upućenim od strane predsjednika Predstavničkog doma i Senata Parlamenta Češkepovodom izbora za predsjednika Skupštine, Bečić iskazao je zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa dvije zemlje.

“Sastanak je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o važnosti saradnje na nivou parlamenata, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa”, saopšteno je iz Skupštine.

Ocijenivši da između dvije zemlje ne postoje otvorena pitanja, ambasador Urban iskazao je spremnost za dalje pružanje podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

“On je naglasio da će postojeći bilateralni odnosi biti dobra osnova za snaženje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u turizmu i ekonomiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Moramo priznat da trenutno jedino Becic nesto rabota u CG. Ovi drugi djavo te ponio e ista cine. Samo se prepucavaju , i oko fotelja kastigaju .

Send this to a friend