Politika

Bečić: Zajednička deklaracija podsticaj uspostavljanju boljih odnosa među zemljama regiona

Nakon završenog Samita predsjednika Evropskog parlamenta i predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana u Briselu, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je Zajednička deklaracija koju su učesnici usvojili podsticaj uspostavljanju boljih odnosa među zemljama regiona, kao značajna pretpostavka ubrzanja evropskih integracija, saopšteno je iz Skupštine.

“Zahvalnost evropskim institucijama zbog upućene pomoći sanacije posljedica pandemije kao i na Ekonomsko-investicionom planu dokaz su da je politika proširenja među prioritetima EU”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, potreba saradnje među zemljama Zapadnog Balkana, ključna je poruka koju je Bečić uputio u Briselu, sa pozivom da parlamentarna diplomatija doprinese da parlamenti imaju centralnu ulogu u procesu proširenja.

“On se osvrnuo i na sve ono što su ocjene iz Rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, kojima su prepoznati i pozdravljeni osnaživanje transparentnosti i otvorenosti Skupštine u prethodnih devet mjeseci, kao i unapređenje njene kontrolne i nadzorne uloge”, zaključuju iz Skupštine.

Send this to a friend