Politika

Bečićevi ljudi u parlamentu spremaju opstrukciju sjednice

Aleksandar Klarić/ Foto: Skupština Crne Gore

Kadrovi predsjednika Demokrata i bivšeg predsjednika parlamenta Alekse Bečića u Generalnom sekretarijatu Skupštine, predvođeni generalnim sekretarom Aleksandrom Klarićem, planiraju da opstruiraju sjednicu Skupštine koja je zakazana na Cetinju za četvrtak, na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede tvrdi da generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić, koji je blizak Demokratama, nije promijenio mišljenje kada je u pitanju organizacija Skupštine za koju on smatra da je nelegalna.

“Klarić neće organizovati sjednicu parlamenta koja navodno nije u skladu sa Poslovnikom i to je ponovio svojim saradnicima”, rekao je izvor Pobjede.

Ukoliko nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika Skupštine i sadašnji generalni sekretar Aleksandar Klarić odbije da pruži asistencuju prilikom održavanaja sjednice, to bi mogle da urade njegove zamjenice koje su kadrovi GP URA i SNP-a. Međutim, po Poslovniku, isključivo generalni sekretar može ovlastiti zamjenika da vodi pripremu za sjednicu što bi moglo da uzrokuje određene probleme u pripremi sjednice.

U novoj vladajućoj većini, međutim, izražavaju bojazan da bi Klarić mogao da prisvoji pečat Skupštine i ne dozvoli ovjeru svih akata koje je usvojio parlament, uključujući i onaj o formiranju vlade.

“To bi moglo da predstavlja problem ili opstrukciju koja je rješiva smjenom Klarića”, kaže izvor.

Prema Poslovniku, generalni sekretar, koji se imenuje na period od četiri godine, pomaže predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine u primjeni Poslovnika parlamenta.

Osim toga, sekretar se stara o izradi izvornika zakona i drugih akata, rukovodi Službom Skupštine, stara se o sprovođenju zaključaka parlamenta, naredbodavac je za finansijsko i materijalno poslovanje Skupštine i Službe Skupštine.

Klarić juče nije odgovorio na pitanja Pobjede da li će kao generalni sekretar organizovati sjednicu na Cetinju u skladu sa svojim obavezama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Klaric qq

Edy
Gost
Edy

Okle Klarići u CG?!

sičija
Gost
sičija

dolitijalo odnekud

pff
Gost
pff

Čuš da prisvoji pečat? Prenoćio bi mi taj u buvari da tako nešto uradi…

Jasna
Gost
Jasna

Jadnici, je li moguće da im je fotelja toliko važna, toliko prirasla za…. srce.😋

.

delboj
Gost
delboj

Cush Klaric. Samo pogledajte tu fizionomiju lica. nevjerovatno ko se dokopao fotelje.

N.N
Gost
N.N

Biće vidim hapšenja ako nastave ovako ovi pučisti sa crvenim kravatama i uskim pantalonama

667
Gost
667

A tata mu u dps-u

Breza
Gost
Breza

Ma pohapse vise bagru. Prijetnje đeci su kap koja je prelila čašu. A oni blokiraju državu. Smradovi.

Kimi
Gost
Kimi

Ne nego će mirno gledati kako DPS nelegitimno prisvaja vlast! Nije svak’ ko DF!

Ivan
Gost
Ivan

Hahahahhahahha
A nije nelegitimno bilo kad su popovi sastavljali vladu?! Ne ponovilo se dabogda! Nikad više!

Ovo je dno
Gost
Ovo je dno

To sve sto misle da otuđe pečat drzave, jedne istitucije ili bilo što.Je teško krivično djelo, tako da znaju što će im se desit zajedno sa Bečićem i DF koji priprema opet puč. Nema tu što u marice i ćeraj to, na goli otok nema više srpskog sveta narod gladuje radi svih njih spc vlade. To je kad su glasali… Više »

Marija P.
Gost
Marija P.

Manje partije a vecih nesoja nema od demokrata

logika
Gost
logika

Krivični zakonik Crne Gore, član 382 u vezi sa članom 375. Pa ako mu je milo, neka oduzme pečat.

Kontraš_007
Gost
Kontraš_007

Čuš, da otuđi pečat, kao da mu ga đed u amanet ostavio? Ko krade, zna se đe mu je mjesto. A ipak mislim da ovaj Klarić, koji nosi čuveno junačko crnogorsko prezime neće to uraditi. Ipak je crnogorcima, pogotovo ovom čuvenom crnogorcu Klariću, obraz preči od funkcije.

Luka
Gost
Luka

Šta rade u skupštini bečićevi?
Ćerajte to

LjuboNikolaidis
Gost
LjuboNikolaidis

Pa pa Klariću!

Sasa
Gost
Sasa

A nema nista od ove vlade ,jasno vrapcima,.izbori

Life
Gost
Life

Hahahahaha malešni od kmerske malešnosti pokazuje da nije posvećen instituciji. Da li se iko sjeća kako su ga kmerići predstavljali, kao vanstranačkog stručnjaka…. Hahahahaha

Kosmopolita
Gost
Kosmopolita

Možda će primijeniti praksu iz Kotora pa zamijeniti brave na ulaznim vratima skupštine 😆😆

BMX
Gost
BMX

Doveli ste Braticku iz Bosne i dali joj cetiri ministarstva i Klarica iz Srbije i mjesto generalnog sekretara Skupstine i sad se kao cudimo ?!
Koliko takvih spavaca dovedenih iz dr drzava kojima je ekspresno dato drzavljanstvo ceka na signal u vojsci, policiji, obavjestajnoj sluzbi i mnogim dr mjestima u drzavi ?

Osvjezilo
Gost
Osvjezilo

Brzo cemo ispratiti kadar Demokrata iz Skupstine, vrtica, skola, Cedisa…..

Realan
Gost
Realan

Ljudi, sta je ovo. Predsjednik je smjenjiv kojeg je direktno birao narod, predsjednik skupstine ne. Pravnici stidite li se imalo sto ste ostavili nedoumice u zakonu. Znaci izabere se predjednim skypsrine i niko ga ne moze smijenito dok je ziv:)? Samo ime kaze da presjedava skupstinom i da ga vecina u skuspstini bira/smjenjuje… Sta apostolima nije jasno

Mili
Gost
Mili

zarad, fotelje opstruira Skupstinu sa njegovom ikebanom i pudlicom

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Znači Bečko ostao moćnik iz sjenke. Šta kaže Medo na to?

Send this to a friend