Politika

Bečiću čestitao predsjednik Državnog zbora Slovenije

Aleksa Bečić

Od juče kada je izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je primio veliki broj čestitki iz zemlje i inostranstva, kako od zvaničnika parlamenata, ambasadora akreditovanih u našoj zemlji, predsjednika političkih partija, tako i građana pojedinačno.

Čestitku je između ostalih uputio i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič, koji je uz želju za uspješnim obavljanjem ove zahtjevne funkcije, izrazio uvjerenje da će Bečić uložiti napore za jačanje blagostanja, suživota i napretka svih građana Crne Gore.

“Predsjednik Zorčič je izrazio zadovoljstvo iskrenim, bliskim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Slovenije, kao i uvjerenje da će konstruktivna parlamentarna saradnja doprinijeti daljem razvoju odnosa u svim oblastima. Takođe, navodi se u pismu, Slovenija će aktivno i odlučno nastaviti da promoviše proces proširenja Evropske unije, uz dinamiku koja je posebno važna u vrijeme kada se region i cijela međunarodna zajednica suočavaju sa zahtjevnim zdravstvenim, ekonomskim i drugim izazovima”, saopšteno je Bećićevog kabineta.

U odgovoru kojim zahvaljuje predsjedniku Državnog zbora, u ime poslanika 27. saziva Skupštine Crne Gore i u lično ime, Bečić je istakao da mu predstavlja veliku čast što predvodi jednu od najznačajnijih institucija u demokratskom osnaživanju Crne Gore, uz dodatnu odgovornost zbog velikog povjerenja građana ukazanom na proteklim izborima.

„Jedan od prioriteta ovog saziva Skupštine Crne Gore biće rad na daljem unaprjeđenju dobrosusjedskih i regionalnih veza, zajedničkoj evropskoj perspektivi regiona i boljem ekonomskom povezivanju na dobrobit naših građana, u čemu parlamentarna saradnja ima svoju nezamjenljivu ulogu“ , navodi se između ostalog u pismu Bečića Zorčiču.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Neka ti je srecno Srbijanac!

Acika
Gost
Acika

Žalosti

Send this to a friend