Politika

Bečiću i danas pristižu čestitke povodom izbora za predsjednika Skupštine

Fiko, foto: Twitter

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i danas pristižu čestitke povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je u odgovoru na čestitku Unije slobodnih sindikata Crne Gore istakao je da će kao predsjednik najvišeg zakonodavnog doma pružati puni doprinos da u atmosferi dijaloga i konstruktivne razmjene argumenata, istinski budu zastupljeni interesi svih građana Crne Gore.

“Uvjeren sam da će Unija slobodnih sindikata, kao i druge sindikalne organizacije i državne institucije, biti ozbiljni partneri crnogorskom Parlamentu u zajedničkom poslu unapređenja radničkih prava i uslova rada u svim segmentima”, navodi se u pismu predsjednika Skupštine.

Generalni sekretar Unije Srđa Keković je uz iskrene čestitke izrazio uvjerenje da će Bečić dati puni doprinos razvoju Crne Gore na evropskom putu, kao države socijalne pravde i blagostanja, u kojoj će zaposleni i građani raditi i živjeti u dostojanstvenim uslovima, te da će saradnja Skupštine i Unije u ostvarenju tih ciljeva biti plodotvorna.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadorke Bugarske u Crnoj Gori Meglene Plugčijeve, Bečić je naglasio da je na putu izgradnje građanske, multikonfesionalne, evropske, evroatlantske, ekonomski snažne Crne Gore, podrška i saradnja sa zemljama članicama Evropske unije, naročito prijateljskih država kao što je Bugarska, od neprocjenjive važnosti.

“Ambasadorka Bugarske je izrazila očekivanje da će nova parlamentarna većina nastaviti i ubrzati proces što skorijeg pristupanja Crne Gore porodici zemalja Evropske unije, čemu će njena država nastaviti da pruža punu podršku”, navode u Bečićevom kabinetu.

Predsjednik Donjeg doma Parlamenta Italije Roberto Fiko u čestitki Bečiću je istakao da će predstojeći period biti prilika za dalje unapređenje odličnih bilateralnih odnosa i promociju zajedničke evropske i evroatlantske strategije, kao i prevazilaženje izazova sa kojima se parlamenti danas suočavaju.

Pozivajući se na tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Italije, Bečić je u odgovoru istakao da je uvjeren da postoji prostor za još sadržajniju saradnju i iskazao spremnost Skupštine Crne Gore da se jačanjem parlamentarnih odnosa pruži doprinos daljem unapređenju sveukupnih odnosa za dobrobit naših građana.

“Bečić je naglasio da mu prilika da u ovom mandatu bude na čelu najvišeg zakonodavnog doma predstavlja čast, ujedno i veliku odgovornost u daljem doprinosu demokratskom osnaživanju i razvoju Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend