Politika

Bećirović: Izjava Dobričanina potvrda vrijednosnog posrnuća nove vlasti

Nermin Bećirović

Jučerašnja izjava poslanika Ujedinjene Crne Gore Vladimira Dobričanina, predstavlja najnoviju potvrdu vrijednosnog posrnuća nove vlasti, poručio je član predsjedništva Socijaldemokrata CG , Nermin Bećirović.

“Građanski i antifašistički dio Crne Gore ostao je zapanjen sinoćnjim neuspjelim pokušajem poslanika vladajuće većine, Vladimira Dobričanina, da u istu ravan dovede partizane i četnike, tj. antifašizam i fašizam. Uz to, poslanik Dobričanin je iznio stav identičan stavu nositeljke liste GP URA u Nikšiću, Tatjane Bečanović, da se u Srebrenici nije desio genocid”, poručuje u saopštenju.

Bećirović smatra da  pokušaji  izjednačavanja antifašizma i  fašizma su nedopustivi.

“Socijaldemokrate smatraju nedopustivim pokušaje stavljanja znaka jednakosti između vrijednosti antifašizma na kojima je današnja Crna Gora mukotrpno građena i stvarana i ideje fašizma koja je prijetila da porobi cijelu Evropu a protiv koje su naši preci polagali i svoje živote da bismo mi, njihovi potomci, danas bili slobodni ljudi. Svim zagovornicima ovakvih retrogradnih ideja ovim putem poručujemo da im je pametnije da se toga posla manu, jer Crna Gora nikad nije bila pogodno tlo za uzgajanje fašizma”, ističe on.

Takođe, navodi Bećirović, sramnim smatramo relativizaciju genocida u Srebrenici i nepriznavanje onoga sto su relevantne evropske i svjetske institucije utvrdile – da se u Srebrenici, nad bošnjačkim narodom, desio genocid.

“No, to je, izgleda, pitanje oko kojeg su svi koalicioni partneri nove vlasti saglasni, a poslanik Dobričanin, bas kao i Tatjana Bečanović iz GP URA, govore u ime svih njih. S druge strane, mi u Socijaldemokratama nikada nijesmo i nikada nećemo biti skloni da relativizujemo bilo koji zločin jer je za nas svaka žrtva, ma kojem nacionalnom korpusu ona pripadala, apsolutno ista”, poručuje u saopštenju.

Sinoćnjim nastupom, kako on kaže,  na RTCG poslanik Dobričanin nije uradio ništa iznenađujuće, što se nas tiče.

“On je samo javno iznio ono što njegove kolege misle. Eto tako vam, poštovani građani, izgleda nova proevropska, procrnogorska i prozapadna vlast, kako je nazvaše lideri tri koalicije negdje uoči njenog formiranja”, zaključuje Bećirović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danijel
Gost
Danijel

Revizija svih Crnogorskih Državljanstava od 1990.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Dobricanin je dobar covjek !

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Lako se to završava… Revizija svih državljanstava od 2006 godine.

Zoran
Gost
Zoran

Ko je on da dobije drzavljanstvo Crne Gore? Koje dobro je uradio za drzavu da ga dobije. Dr? Pa onda da damo svim doktorima iz Njemacke bolje nam je vise ce cijeniti nasu drzavu.

badžana
Gost
badžana

Eto, tako to ide, ugostiš izbjeglica sa Kosova, daš mu posao i on ti određuje sudbinu, ponaša se kao domaćin u tuđoj kući. Neće moći Dobričanin el dok je Crnogoraca.

Milos
Gost
Milos

Dobricanin nikad ne bi dosao na vlast ni u najludjim snovima da nije bilo socijaldemokrata sa njihovim zaposljavanjem, i ugradjivanjem u svaki posao.

Tajfun
Gost
Tajfun

Dobricanin je samo jedan od izvrsilaca SPC u Crnoj Gori,koja zadnjih 30 godina siri Cetnicku ideologiju i indoktrinira mlade ljude.Glavno pitanje je,ko je Dobricaninu dao dtzavljanstvo,i kako je moguce da neko ko je juce dosao u CG,odlucuje o njenoj sudbini.U bilo kojoj Evropskoj zemlji,mozes dobiti drzavljanstvo,da imas sva prava,odim pravo glasa i rada u drzavnim organima.Svi koji su doslu u… Više »

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Vi ste i njemu, Bratićkoj i sličnima dali državljanstvo da nam stežu omču oko vrata!

Send this to a friend