Politika

Bekman Dirkes: Politika DPS doprinosi stabilnosti država regiona na zajedničkom putu ka EU i NATO

Crna Gora se godinama prepoznavala po ulozi faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, a tome je doprinosila i jasna politika Demokratske partije socijalista po pitanju učlanjenja zemlje u Evropsku uniju i NATO, kazao je direktor fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru i Srbiju Norbert Bekman Dirkes.

Kako je saopšteno iz DPS-a, predsjednik Kluba poslanika te partije Danijel Živković i poslanik Andrija Nikolić sastali su se sa Bekman Dirkesom i Sanijom Šljivančanin, koordinatorkom fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru.

Bekman Dirkes je ocijenio da je, u ovom trenutku, spremnost proevropskih političkih snaga na dijalog veoma važna za stabilnost Crne Gore i brzinu pridruživanja EU.

“Živković i Nikolić podsjetili su Dirkesa da je Crna Gora nakon parlamentarnih imala mirnu i demokratsku tranziciju vlasti i na taj način potvrdila snažnu privrženost vrijednostima EU. Oni su ocijenili da je Crna Gora, do trenutka konstituisanja nove vladajuće većine u međunarodnoj javnosti bila prepoznata kao faktor stabilosti na Zapadnom Balkanu, što se danas ne može reći”, navode u DPS-u.

Kako dodaju, Živković i Nikolić su sa žaljenjem konstatovali da heterogena vladajuća koalicija nije u stanju da obezbijedi demokratski politički ambijent i uslove za ubrzavanje procesa reformi.

“Zaključili su da u Crnoj Gori treba jasnije definisati proevropsku političku platformu, oko koje bi se okupile sve građanske snage, i iz vlasti i iz opozicije, jer bi to, kako tvrde, bilo u interesu građana, koji su većinski za učlanjene naše države u EU. Na sastanku je istaknut značaj koji Fondacija Konrad Adenauer ima za region povodom unaprijeđenja demokratskih procesa”, zaključuju u Demokratskoj partiji socijalista.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djoko
Gost
Djoko

Rekoste li mu nikad vise dps

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Dps ,Spd ,Sd, LP,21maj,PKS,BS,Albanci i ostale manjine svi zajedno za jednu zemlju koju imamo

VAMPIR RISTO
Gost
VAMPIR RISTO

Svi protiv svetosavaca

Zeljo
Gost
Zeljo

U Spuz ….

Send this to a friend