Politika

Bilčik: Evropska unija se neće miješati u formiranje crnogorske vlade

Vladimir Bilčik

Evropska unija se apsolutno neće miješati u formiranje nove crnogorske vlade, kazao je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik u intervjuu za Televiziju Crne Gore.

“Odluka o budućoj Vladi Crne Gore je u rukama političara u Crnoj Gori. Pozdravljam činjenicu da su građani demokratski saopštili želju za promjenama, a promjene treba da sprovedu političari koji su izabrani. Već imate novog predsjednika Skupštine, u toku su pregovori o budućem sastavu Vlade i mislim da je to test zrelosti crnogorske demokratije. Ako dođe do uspješne primopredaje vlasti i nova vlada bude mogla biti formirana, ukoliko institucije budu ispravnije funkcionisale, uključujući činjenicu da budući Parlament ne doživi bojkot, što je bio veliki problem tokom prethodnog saziva i sprječavao je brojne važeće reforme, uključujući i izborne reforme u Crnoj Gori, ja vjerujem da Crna Gora može napredovati”, kazao je Bilčik.

Kako je dodao, ove odluke samo mogu biti donijete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana, a EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori.

“Jasno sada kažem, budućnost Vlade Crne Gore je u rukama građana Crne Gore”, rekao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

Nema potrebe da se mijesate, nece je ni sastaviti!

Max
Gost
Max

Realno, Rusija je podržavala odvajanje od Srbije i medju prvima nas priznala, a EU oće da nas vrati Srbiji. Ne zaboravimo da je zapad bio protiv referenduma i da su nametnuli i specijalne uslove

Milutin
Gost
Milutin

Pustili vas niz vodu…

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Crnogorci, ooo Crnogorci mi naravno imamo “odriješene ruke” da branimo Crnu Goru od “porcbljavanja” i mi ćemo je braniti sami ako treba – ne treba nam niko!- ALI JE ZATO NEĆEMO PRODATI! Srbima i posrbicama su razne namjere (najpodlije): da Crnu Goru skrenu sa puta ka EU i da je “prispoje” Srbiji (posrbe) i naprave “Veliku Srbiju”! Ali mi “Crnogorci”… Više »

Leon
Gost
Leon

Ćutite, bili ste protiv CG sve vrijeme od kad je u sukobu sa SPC. Prekinuti pregovore, ući svakako nećemo u EU, samo će nas ugurati u “region” i “Srboslaviju” jer EU ne može da nas primi

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ma i ne moramo u EU- jer nećemo dozvoliti “Posrbljavanje” Crne Gore i Crnogoraca! – Pa neka to bude cijena!

Mitar
Gost
Mitar

A mi bas mislili da ocete!

Naroz
Gost
Naroz

A nije miješanje žmurenje na oba oka za vrijeme brutalne izborne kampanje sa otvorenim učešćem države Srbije i njene pseudo-vjerske organizacije pod nazivom SPC, na osnovu čega se i pravi ta vlada… Srećom pa ima jedan mnogo ozbiljniji globalni igrač, i srećom tamo sve ide kako treba.

Haris
Gost
Haris

Nećete se miješati, a đe su vam u izvještaju 39 parazita koji četiri godine koče reforme, nego mora DPS da namjerno gubi izbore da bi vi bili zadovoljni i da bi imali konstruktivnu opoziciju, trebalo bi DPS BS SD LP AA .. namjerno da bojkotuju rad skupštine i odbora, no neće zbog građana i napredovanja CG, oni nijesu kao 39… Više »

8484
Gost
8484

Nijeste se mijesali a ni gledali ani slusali nista tako da je vasa cutnja bila jasna i otvorena poruka pred izbore, odgovara vam prosrpska opozicija i izgleda da ste radi na osnovu lazne propagande svake malo Crnoj Gori oduzimat pravo na samostalnost ali smo i mi valjda nesto naucili

Lux
Gost
Lux

EU okupatori, oće da nas ubace u Srboslaviju opet. Prekinuti pregovore

Karl
Gost
Karl

Vi ste se okrenuli protiv Mila jer je protiv Srboslavije i “mini Šengena”. EU forsira Srbe, posebno Madjar Varhelji, što se vidi po retorici prema Srbiji i Vučiću, jer je Vučić dobar sa Orbanom

Arlekin
Gost
Arlekin

Krk… 😛

Mike so
Gost
Mike so

Varhelji se zacudio kad su ga pitali ko moze a ko ne moze pokrivati sektor bezbijednost

Send this to a friend