Politika

Bivši poslanik DF-a traži nadoknadu još godinu

Bivši poslanik Demokratskog fronta Radojica Živković podnio je zahtjev Administrativnom odboru da mu se produži plaćanje poslaničke nadoknade za još godinu, do sticanja starosnog uslova za odlazak u penziju, saznaje Pobjeda.

On je kazao da je u njegovoj radnoj knjižici evidentirano da ima 40 godina radnog staža, ali da mu za tri godine poslodavci u Beranama nijesu uplaćivali doprinose za penzijski staž, tako da u punu penziju može otići samo po osnovu starosnog uslova koji stiče na kraju naredne godine.

Živković, koji je funkcioner Nove srpske demokratije (NSD), prima oko 1.860 eura, prema podacima iz obračuna skupštinskih zarada i nadoknada za bivše poslanike.

On je počeo je mandat u prošlom skupštinskom sazivu nakon što je lider NSD Andrija Mandić podnio ostavku na poslaničku funkciju 1. jula 2016. godine, što znači da je bio poslanik nepuna četiri mjeseca, do izbora u oktobru 2016. godine.

Poslanici, shodno Zakonu o zaradama u javnom sektoru, imaju pravo da primaju nadoknade godinu nakon prestanka funkcije u iznosu posljednje plate koju su primili.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
blondy
Gost
blondy

E ako ja znam kako ova drzava uopste funkcionise Bog me ubio.Pa da ima pravde ovo bi trebalo sve rascerati.Cus trazi jos godinu dana ,sto je najtragicnije drzava ce mu dozvoliti,zivi bili ba viđeli.A onda ce imati nacionalnu penziju i Bog te veselio.

Biohazard
Gost
Biohazard

1860 eura prima ” ovo” ??? 🙁 ljudi ovo je neoravda

Biohazard
Gost
Biohazard

Greotice , nije se snasao poslje besposlicarenja u skupstinu , bas me cudi

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Je li moguće da je ovo neko napisa. Sram ga i stid bilo. Godinam pljuje po državi koju je pojaha.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Čekaj jel to on poslao pismo “Sindjelićevom parlamentu”? Jel priznaju parlament CG ili ne? Zakon o zaradama poslanika propisuje da poslanik po prestanku njegovog mandata može najduže još godinu dana primati platu. Ovaj traži još jednu godinu. A to ne može. Nek mu partijski “lider” Vojvoda to plati. Ali naravno Vojvoda neće da mu da, nego će ga se što… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo,šta bi mogao očekivati od ove persone.Moli državu koju bi urniso za sekund da mu da što mu ne pripada.Da je države ne bi je imao nikako.Kako bi bilo da Putinu napiše jedno pisamce.

milos
Gost
milos

A sta se drugo moglo ocekivati od parazita koji urnisase ovu nesrecnu drzavu…nebitno iz koje su stranke.

CG €
Gost
CG €

Sramno! G-dine Živkoviću idite na biro rada kao i svaki građanin CG u istoj i sličnoj situaciji a ne da tražite 2000€ još godinu dana.

Aha
Gost
Aha

Malo ovi iz DF ,malo Marovici…nije strasno…500 miliona I …

Send this to a friend