Politika

Bogdanović: Nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira na SPC opasna provokacija Vlade, naručioci i izvršitelji će krivično odgovarati

Aleksandar Bogdanović

Cetinjski katastar je u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu. Na taj način, ova Vlada je, “transparentno” kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore, saopštio je generalni sekrezat DPS-a Aleksandar Bogdanović.

<<<Vlada oduzela imovinu Prijestonici: Cetinjski manastir upisan je kao svojina SPC<<<

“S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi “najtransparentniju vladu”, želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu?”, navodi Bogdanović.

On pita da li je ovo to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana?

“Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera? Da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore?”, pita Bogdanović.

Prema njegovim riječima Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv odgovornih za krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka.

“Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio. Ovo je samo posljednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima. Ako Krivokapićevim saradnicima i dijelu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovjek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni vjerski fundamentalizam – vjerujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome”, zaključio je Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nemanja
Gost
Nemanja

Bravooo za Montenegro i Cetinje. Sjajna reakcija Bogdane

Mladen022
Gost
Mladen022

Bez DPS nema ni moderne ni evropske Crne Gore

Wild Beauty
Gost
Wild Beauty

Bogdanovicu samo naprijed

Amadeuss
Gost
Amadeuss

Forza Montenegro

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Ovo je ludost sta rade. Morate se vratiti Sasa, DPS mora pobinediti

Slavenko
Gost
Slavenko

Svaka cast. E viva

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Svaka na mjestu. Bogdanovicu, morate ih zaustaviti, urusise nam drzavu. To ne smijemo dozvoliti

Rade
Gost
Rade

Evo ponovo popločavaju Njegoševu ulicu

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ovo je čin veleizdaje!!

Marko M
Gost
Marko M

U kotlinama magla u jutarnjim časovima

MNE
Gost
MNE

Cije je porto novi porto montenegro catara hoteli u Bijelu(Medenica)je vlasnik ne Carine. Zivim dolje pa vidim. splendid jeli to crnogorsko? Zato se nebunis vaznija je crkva.

Tanja
Gost
Tanja

Ovo je za ne povjerovat šta je Krivokapić uradio!!! Ljudi…Crnigorci….ludak čovjwk! Spuž!!!

Cetash
Gost
Cetash

Odlicna reakcija Bogdanovicu. Morate istrajati do kraja

mačor
Gost
mačor

Ne da se CG,jeste mala,ali je članica NATOa,kardinalna greška Vučića i ekipe,nije ovo 1918.g.

marius
Gost
marius

Mene se cini da ova vlada ne zna nista drugo, do da zabija “prst u oko” CRNOGORCIMA .

Hogar
Gost
Hogar

Pa i ne zna ali nemoj zaboravit da oni nijesu tu đe jesu da bi uspješno vodili državu,unaprijedili ekonomiju,demokratiju nego upravo da uruše,obesmisle i predaju nas na tacni neprijatelju Srbiji.Ako to imamo u vidu,njihov učinak je više nego dobar.

Sou
Gost
Sou

Pa tuzi Bogdanovicu,neka te prijetnje. Ako mislis da si u pravu put suda.

Eto tako
Gost
Eto tako

Neka se sigraju jos malo

Darko
Gost
Darko

Da li ćemo konačno tražiti izručenje Vučića?

Send this to a friend