Politika POSLANICIMA ZA JUN ISPLACENO 134.000 EURA

Bojkot plaćen skoro 18.000 eura

Poslanici u Skupštini Crne Gore (Foto: CdM)

Skupština Crne Gore za junske neto zarade poslanika izdvojila je 134.202 eura, što je gotovo za deset hiljada više nego za maj. Opozicionim poslanicima koji bojkotuju parlament od početka saziva za junje isplaćeno ukupno 17.600 eura, piše Pobjeda.

Za junske neto zarade Demokrata izdvojeno je 12.244 eura, a plata predsjednika Alekse Bečića iznosila je 1.538 eura. Zarada za jun Dritanu Abazoviću (GP URA) koji, takođe, bojkotuje Skupštinu, iznosila je 1.567, a poslanicima SNP-a Danijeli Pavićević i Srđanu Miliću, 2.019, odnosno 1.761 euro.

Najveća junska zarada bila je predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, i to 2.416 eura, dok je potpredsjednik Branimir Gvozdenović primio 2.192 eura. Drugi potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu primio je junsku zaradu od 1.974 eura.

Od poslaničkih zarada za jun, četiri su premašile dvije hiljade. Osim Danijele Pavićević, više od dvije hiljade eura primili su Obrad Mišo Stamšić, Milorad Vuletić i Marija Ćatović iz DPS-a. Cifri od dvije hiljade primakli su se Luiđ Škrelja iz DPS-a (1.999), Branko Čavor iz DPS-a (1.985), nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović (1.980), Predrag Sekulić iz DPS-a (1.960), Ervin Ibrahimović iz BS (1.954).

Među poslanicima DF-a najveće zarade za jun primili su Branko Radulović (1.959) i Predrag Bulatović (1.906). Junska plata Ranka Krivokapića, počasnog predsjednika SDP-a bila je 1.827, dok je nova SDP-ova predsjednica Draginja Vuksanović Stanković, koja je profesionalno univerzitetski profesor, primila razliku u zaradi od 576 eura.

Zarada generalnog sekretara Aleksandra Jovićevića takođe je premašila dvije hiljade eura. On je za jun primio 2.013 eura, njegovi zamjenici Mersudin Gredić i Marija Mirjačić 1.384, odnosno 1.304 eura, a pomoćnici Jelena Radonjić i Nataša Komnenić 1.145, odnosno 1.143 eura.

Savjetnicima predsjednika Skupštine ukupno je za jun isplaćeno 8.300. Bivšem savjetniku Brajovića, Obradu Neneziću, koji ostvaruje pravo na nadoknadu po prestanku funkcije, junska plata iznosila je 1.324 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sekretarica
Gost
sekretarica

Opozicionari znaju jedino da glume velike govornike, bojkotuju rad institucija, a pritom se plata redovno prima.

Enesa
Gost
Enesa

Skoro 2 godine opozicija je izbjegavala obavljanje svojih poslanickih duznosti, a i kad bi se pojavili bili su akteri skandala koji su nerijetko onemogucavali nastavak rasprave koja je prevashodno u interesu gradjana.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Vrijeme je da se donese novi pravilnik, kojim ce odrediti kazne poslanicima koji pribjegavaju dugorocno bojkotu, a sa druge strane redovno platu primaju.

Marelica
Gost
Marelica

Opozicija je iznevjerila povjerenje gradjana koji su ih birali, jer kao predstavnici naroda nijesu vrsili svoje poslanicke duznosti, a plate su redovno primali.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Neka oni bojkutuju, a mi cemo da ih placamo. Sramota kakva nam je opozicija.

Blaki
Gost
Blaki

Potvrda vuca : Crnogorci su lijwnijer ne rade ništa .
Ovo je bruka države.

Blaki
Gost
Blaki

Potvrda vica : Crnogorci su lijeni ,jer ne rade ništa.
Ovo je bruka države.

Bokelj
Gost
Bokelj

Sta je 18 tisuća,naspram 100 meleona Svetovih. Nikad vise 1918…🤣

Bele
Gost
Bele

A kako ovo najveće plate poslanicima DRPS-a? I tu su nešto uspjeli da drpe.

Kotor
Gost
Kotor

Radni staz 😂😂😂😂

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ne pitate za plate teroristima i ovima što ne ulaze u Skupštinu!

Send this to a friend