Politika

Bojović: Prisustvujemo kontinuitetu nefunkcionalne, pogubljene, dezorjentisane, pogubne izvršne vlasti

Rade Bojović

Nakon izbora 2020. godine dobili smo najgoru od svih mogućih najgorih Vlada koju Crna Gora pamti, a nakon novih “trgovačkih” sporazuma, dobili smo situaciju nastavka političkog cirkusa, istakao je programski koordinator Građanskog pokreta 21. maj Rade Bojović, govoreći o Vladi Crne Gore i njenom političkom profilu.

Prema njegovim riječima, ta ideološki i politički heterogena struktura pokazuje znake izrazite slabosti, jer je opterećena pitanjima koja već dugo vremena razaraju društvo u Crnoj Gori, te premijer koji funkcioniše na destruktivno multiplikativan način, navodi Bojović, vodi jednu Vladu koja veća sada poprima oblike rashodovanog akcionarskog društva. On smatra da Vlada treba da se okrene stvarima koje su od životnog značaja za Crnu Goru i njene građane.

“Imate forsiranje jednog ugovora sa aktuelnim srpskim eparhijama, čija je centrala u Beogradu, na način koji ponovo opterećuje političku scenu u Crnoj Gori, političko društvo i društvo u cjelini i izaziva destrukciju prioriteta”, kazao je Bojović.

On ocjenjuje da bi najbolji potez aktuelne Vlade trebalo da bude što hitnija posvećenost evropskim integracijama i ekonomskim prilikama, jer kako navodi, država ide u bankrot. Komentarišući odnose sa zvaničnim Beogradom i najavljenom posjetom crnogorske delegacije srpskoj prijestonici, Bojović je istakao da svi građanski orjentisani pojedinci u Crnoj Gori smatraju da je promocija dobrosusjedskih odnosa izuzetno dobra kako za našu državu, tako i za region, ali da odnos Vučićevog režima prema susjedima je izuzetno problematičan.

“Vučićev režim je izrazito negativan, problematičan, intervencionistički režim na Balkanu, te sa njegovim režimom Srbija ostaje problem po svoje okruženje”, zaključio je Bojović.

Izvršni koordinator KO Pokreta Glavnog grada Andrej Nedović, istakao je da je ekonomska situacija izuzetno loša, te da posjeduje informacije da turistička sezona u Crnoj Gori ne ostvaruje zacrtane rezultate. On je naveo da su u većini gradova u Crnoj Gori oformljeni savjeti Pokreta i koordinacioni odbori, te da prikupljaju podatke od građana.

“Svakodnevno dobijamo informacije da su građani nezadovoljni sa 42. i 43. Vladom Crne Gore. Konkretno, dolaze nam glasači građanskog pokreta URA, koji smatraju da su iznevjereni”, tvrdi Nedović.

On navodi da je Građanska inicijativa 21. maj jedan nestranački pokret koji svojim djelovanjem želi da sačuva interese Crne Gore i svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu, vjersku, etničku, ili bilo koju drugu pripadnost.

“Već smo na nivou Podgorice pokrenuli dijaloge sa nekim političkim subjektima, a tako će biti i za buduće parlamentarne izbore. Vodićemo dijalog sa svim političkim subjektima koji žele da Crna Gora bude prozapadno orjentisana i koji teže da Crna Gora uđe u EU”, kazao je Nedović.

On je naveo da je jedini interes 42. Vlade Crne Gore bio da promoviše interese Pokreta Evropa sad, koji je juče osnovan.

“Jučerašnji njihov nastup bio je populistički i teatralan, sa praznim obećanjima, sa prosječnom platom od 1000 eura i povećanim penzijama. Tako i mi možemo obećati plate od 10 000 eura i penzije od 1000 eura, ali to nije realna situacija”, smatra Nedović.

Prema njegovim riječima, 43. Vlada funkcioniše na isti način, samo promoviše interese GP URA i premijera Dritana Abazovića.

Članica Savjeta Pokreta 21. maj Glavnog grada Irma Marković, navela je da su stavovi premijera Abazovića po pitanju prošlosti jako destruktivni za crnogorsko društvo.

“Ako Abazovića ne zanima slavna i junačka prošlost Crne Gore, ako ignoriše njenu hiljadugodišnju istoriju, onda on ne smije da bude premijer”, kazala je Marković.

“Mi znamo, ko smo i što smo. Znamo da je naša prošlost Duklja sa prvom crnogorskom dinastijom Vojislavljevića, Balšići, Crnojevići i Petrovići, krvava i12 tragična 1918. godina. Znamo da su naši preci 13. jula 1941. godine podigli prvi opštenarodni ustanak u porobljenoj Evropi”, smatra Marković.

Ona se osvrnula i na posjetu delegacije Vlade Crne Gore Srbiji.

“Mislim da bi za budućnost Crne Gore i njenog opstanka i dostojanstva bilo najbolje da Abazović kao vođa puta ove polumaturske ekskurzije uzme karte u jednom smjeru” zaključila je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Srbija je na žalost bez”Miloša” na vlasti pogubljena,po tom pitanju nikako da izađe iz prvog razreda osnovne škole.

Send this to a friend