Politika Branislav Matijević

Bokeški Forum: Kusovčevi maratonci trče posljednji krug

Samohvalisanje još uvijek aktuelnog predsjednika tivatske Opštine Siniše Kusovca, prelazi granice dobrog ukusa, a njegovi nastupi sve su egzaltiraniji kako se bliže martovski lokalni izbori, kazao je predsjednik Skupštine Bokeškog Foruma Branislav Banjo Matijević.

Prema njegovim riječima, posljedice njegovog razornog djelovanja po Tivat, i po Tivćane, vidljive su na svakom koraku i u Bokeškom Forumu iskreno se nadaju da građani neće, kako to obično biva zaboraviti sve ono što za ove četiri godine i jeste i nije urađeno.

“A kompletno djelovanje tivatskog rukovodstva na čelu sa Kusovcem, kao glavnim pionom podgoričke centrale moglo bi stati u onu sjajnu rečenicu Dušana Kovačevića iz čuvenih “Maratonaca” u kojoj se u testamentu kaže: “Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti”. Ili da parafraziramo: žao nam je što ste naša , a ne vlast nekih naših neprijatelja”, naveo je Matijević.

Pita čime se to aktuelna uprava može pohvaliti.

“Da li time što su sebi rukovodioci na čelu sa prvim čovjekom opštine  digli bespovratne kredite (ko je sve to dobio obavijeno je velom misterije), oprostili višemilionske dugove…? Ili možda time što su u Donjoj Lastvi i Gradiošnici izgradili dječja igrališta sa pola klackalice i jednom ljuljaškom.  Da li time što u XXI vijeku pola Tivta nema riješeno pitanje kanalizacije, a za ulicu dugu preko 1,5 kilometra predviđaju 400 metara trotoara. Ili time što su dozvolili da privatni “biznismeni” uzurpiraju plaže, pa čak i one djelove koje im “Morsko dobro” nije dodijelilo. U predizbornom programu najavljuju izgradnju “Sportskog centra”? Za koga ga grade kad su svaki sportski klub u Tivtu doveli na ivicu propasti”, pitao je Matijević.

Kako je istakao, posebna stavka njihove veličanstvene politike je socijalni program.

“Dok NVO i pojedinci organizuju sakupljanje pomoći, Kusovac i njegova družina razbacuju se i rasipanjem i neznanjem. Pa im novac po sudovima uzima ko stigne. Sem naravno domicilnog stanovništva koje ostaje bez svoje pravedne nadoknade za zemlju na Aerodromu, na Klačini i ko zna gdje još sve ne…A posebno izdašni su prema novim roditeljima, koje nagrađuju sa vjerovali ili ne, čitavih 65 eura”, navodi Matijević.

Brojni su, kaže, primjeri njihovog nerada i neznanja i “poltronskog odnosa prema moćnijima od sebe”.

“Ali, čak ni papir ne može svašta da istrpi. Zato se iskreno nadamo da građani neće zaboraviti ni ovo ljeto, ni sve ove godine provedene pod “patronatom” Kusovca i njegovih i nalogodavaca i štićenika. I da će ih u martu kazniti i za pokradene plaže i oproštene milione. Jer, ako ne bude tako i ako ova Kusovčeva vesela družina i dalje bude arčila našu imovinu poštovani Tivćani, provešćemo se zaista kao nesretni Pantelija iz popularnih “Maratonaca”: Ostali samo dugmići”, zaključio je Matijević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Bokeski forum je isto sto i df velikosrpska organizacija.

Sefket
Gost
Sefket

Kako vitar puse.Ostace DPS jos jedno 50 godina da vlada u Tivat lipi moj.Zivi bili pa vidili.Glede unatoc.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kakav rječnik..strahota da ovo ima na pjenu od Mora…

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Apsolutno si u pravu

Send this to a friend