Politika

Bošković: Svi nasrtaji na crnogorsku nezavisnost su osuđeni na propast

Predrag Bošković

Crna Gora danas slavi 14 godina od obnove nezavisnosti. Postignuto je mnogo, ali su izazovi brojni. Zemlja je izložena napadima spolja i iznutra. Ministar odbrane Predrag Bošković u razgovoru za CdM navodi da je Crna Gora duži niz godina bila na meti pojedinih struktura u Crnoj Gori i van nje, koji ne žele Crnu Goru kao nezavisnu državu, predvodnicu multietničnosti na Balkanu, već Crnu Goru žele vratiti pod skute velike Srbije.

“I ova je godina počela najžešćim nasrtajima na Crnu Goru, jer je ovo izborna godina, gdje je SPC iskorišćena kao udarna pesnica tog napada, jer su i oni svjesni da su prosrpske partije u Crnoj Gori i njihovi lideri izgubili svaki kredibilitet u narodu. U okviru kampanja koje se duži niz godina kreiraju na određenim adresama (zvaničnim i parazvaničnim) u Srbiji i Rusiji, a koje su podržane prvenstveno od strane tabloida iz tih država, potpomognute od onih u našoj zemlji, na sceni vidimo konstantno uplitanje u unutrašnja pitanja i dnevno plasiranje dezinformacija”, ističe on.

Taj intenzivan tempo plasiranja lažnih informacija, dodaje ministar Bošković, sa namjerom ugrožavanja bezbijednosti, donosi to da građani  sada već jasno prepoznaju šta je istina, a šta propaganda u cijeloj priči.

“Zato su svi nasrtaji na našu nezavisnost i suverentet u startu osuđeni na propast. Naš odgovor na svaki budući biće onakav kakav dolikuje jednoj građanskoj i proevropskoj državi, dakle, miran, dostojanstven i odlučan. No, naš fokus u narednom periodu biće na borbi sa posljedicama pandemije kronavirusa”, napominje Bošković.

Ministar dodaje da je to posebna i zahtjevna faza. Zato je, kaže, važno da nastavimo sa predanim radom, požrtvovanošću i profesionalizmom kako smo to intenzivno činili u prethodna dva i po mjeseca.

Bošković u razgovoru za CdM napominje da je  Crna Gora odradila sjajan posao, sve službe, među kojima i Vojska Crne Gore, zaslužuju maksimalnu ocjenu.

“Zato, kada se osvrnem na te dane i kolektivnu odlučnost, istrajnost i efikasnost, uvjeren sam da ćemo se sa svim budućim izazovima izboriti na pravi način i našim građanima omogućiti kvalitetne uslove života”, rekao je on.

Kada se govori o postignućima Crne Gore za period od obnove nezavisnosti, Bošković nema dilemu – u  prethodnih 14 godina država bilježi mnoge sjajne rezultate i to u brojnim oblastima, a posebno na polju odbrane i bezbjednosti.

“Stvorili smo bezbjednosni okvir za sebe i svoje građane kao članica najvažnijeg vojno-političkog saveza i predvodnici smo procesa integracije u EU na Zapadnom Balkanu. Posvetili smo se ekonomskom rastu i razvoju. I to, kada se osvrnemo, nije bio nimalo lak put, već pun odricanja i raznih borbi, koje su posebno intenzivirane u prethodnih nekoliko godina. Pokušaji diskreditacije državnih organa i institucija ne jenjavaju, sa ciljem stvaranja panike među stanovništvom i rušenja multietničkog i multikonfesionalnog bogatstva koje imamo i na kome nam mnogi mogu pozavidjeti, ali i čestitati”, poručuje Bošković.

Svim tim udarima, kako kaže, uspješno se odupiremo i ujedinjeni, kao u ovoj posljednjoj borbi sa koronavirusom, osnaženo nastavljamo sa novim izazovima.

“Kapacitete za sve to imamo, jer smo ih od 2006. godine konstantno i kvalitetno gradili, a sve u cilju stvaranja evropskogkvaliteta života”, zaključio je Bošković u razgovoru ta CdM.

Miraš Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RADOJKA
Gost
RADOJKA

Ministre BOSKOVICU cestitam vam dan nezavisnosti CRNE GORE.I cuvajte nam cjelovitost lijepe CRNE GORE.Zelim vama licno sve najbolje u daljem radu, a svim gradjanima CRNE GORE zelim puno zdravlja mira i blagostanja bez mrznje i podjela.

Prle
Gost
Prle

Ako je ti i takvi ne odbranite, onda smo propali!

Bnjj
Gost
Bnjj

Patriote Crnogorske vole budžet koji svi građani uplaćuju ali ne vole dio naroda i skoro sve radnike koje plaćaju bijedno

free samples
Gost
free samples

bijeli orle nosioce ordena Karadzicevoga svaka ti cast!!!!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Neovisnost treba reci a ne nezavisnost ministre, necemo srpske rijeci u nasoj drzavi

Kikirez
Gost
Kikirez

Sve sam rekao u imenu

Bokelj
Gost
Bokelj

Ko spori nezaviznost,kikirezu?

Boki
Gost
Boki

I…sta smo dobili samostalnoscu vece plate penzije bolji zivot napredak radna mjesta..ne nista od toga dobili smo jednu lopovsku tvorevinu koja je i nastala zbog toga da se milo( i ostale jadne male podguzne partije) i njegovi drpsovci( ne svi naravno samo odabrani) sakriju svoj lopovluk i fukarluk pod plastom nezavisne crne gore da rade sta hoce i kako hoce… Više »

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Vidis li moj Boki da nam uzese drzavu a ti si sad nasao da rjesavas kriminal.Rjesice se kriminal da prvo odbranimo drzavu.Postoje narodi koji se stotinama godina bore za drzavu a mi je vec imamo.Da je vjecna Crna Gora.

Jale
Gost
Jale

Gospodine Boskovicu, iskreno se nadam da cete u narednom mandatu pronaci sebe u nekom ministarstvu jer ste se sigurno umorili od toliko promjena

Bnjj
Gost
Bnjj

Patriote plaćaju Crnogorske radnike 200,300e

Bora Bora
Gost
Bora Bora

DA JE VJECNA CG.

Boskovic bla
Gost
Boskovic bla

bla bla

GEMA
Gost
GEMA

bla bla

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

Tako je!!!!! Pored Djukanovica u DPS-u clanstvo tebi najvise vjeruje!! Od vojske si napravio vojsku. Dace bog da se glasine ostvare i da sad na parlamentarnim dodjete za premijera!!!

Zajo
Gost
Zajo

Ovo sto je napravio premijer Markovic ce malo ko dostici, jos 10 godina nam treba on na celu Vlade!

Haris
Gost
Haris

Što bi reka Crnogorac Njegoš – tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al zube polomi E VIVA E VIVA E VIVA MONTENEGRO!!! Neka je vječna Crna Gora!!!

Boki
Gost
Boki

Harise njegos je srbin..i ti si bivsi srbin znas valjda istoriju

eto
Gost
eto

Nađi prika prvi broj matice srpske 1825 godine đe ti jasno piše ko je ko.Digitalna biblioteka države Srbije ti je to, jer da je CG ti ne bi vjerovao.Tad ih more nije interesovalo a ni nafta i gas ispod njega.

Ksenija
Gost
Ksenija

To je to, samo dokumenta! Bravo. Srbe sopstvena dokumenta utjeruju u laž.

Sanja
Gost
Sanja

Macijeli svijet su srbijanci. Molite se više sa vašim glupostima. Nikad niti smo bili niti ćemo biti Srbi.

Ksenija
Gost
Ksenija

Boki, je l od juče? Da se digne Njegoš iz groba doveo bi te “k poznaniju prava”. Koji crni srbin? Njegoš pa srbin, pa to ne bi bilo moguće ni u filmu. Ne lažunjajte više!

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Njegos rece brat je mio koje vjere bio a srbi su nebraca citavom svijetu

Send this to a friend