Politika

Bošković u Minhenu: Integracijom regiona do bezbjedne Evrope

Bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković, tokom drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je danas učestvovao na radnom ručku sa ministarkom odbrane  Njemačke Ursulom fon der Lejen i tom prilikom naglašeni su odlični bilateralni odnosi dvije zemlje, te razmotreni modaliteti unaprijeđenja dalje saradnje.

Takođe, Bošković je tokom sastanka sa izvršnim direktorom konsultanske kompanije APCO Worldwild Bredom Stejplsom naglasio da je Crna Gora posvećena ispunjavanju evropskog cilja, imajući u vidu da bezbjednost cijele Evrope zavisi od uspješne integracije Zapadnog Balkana.

“S tim u vezi, Bošković je apostrofirao da će Crna Gora i u narednom periodu raditi na promociji i sprovođenju NATO politike otvorenih vrata”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Bošković se susreo i sa ministrom nacionalne odbrane Avganistana, general-potpukovnikom Tarikom Šhah Bahramijem, koji je izrazio zahvalnost Crnoj Gori i pripadnicima naše Vojske što svakodnevnim angažovanjem daju izuzetan doprinos uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu.

Na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović se sastao sa zamjenikom ministra odbrane Gruzije Lelom Čikovani.

“Sastanak je bio prilika da se dogovore smjernice za intenziviranje saradnje u budućem periodu, kao i da se definišu predstojeće zajedničke aktivnosti u sektoru odbrane. Ivanović je naglasio da će Crna Gora, kao nova članica NATO, predano raditi na realizaciji ključnih zadataka Alijanse u cilju efikasnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend