Politika

Bošković: Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi

#SEEBDN

Posted by Ministarstvo odbrane Crne Gore on Tuesday, March 19, 2019

Vlada Crne Gore je napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou, kazao je ministar odbrane, Predrag Bošković na konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

On je tom prilikom imao izlaganje o uticaju članstva Crne Gore u NATO na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova, kao i na stabilnost i prosperitet regiona.

“Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja naših društava“, istakao je Bošković, naglašavajući značaj valorizacije nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva.

On je istakao da je Vlada Crne Gore napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou.

Bošković je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na ovim prostorima.

Takođe, ukazao je na neophodnost kvalitetne i sveobuhvatne međusobne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, kao i adekvatnog sprovođenja obaveza koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RADOJKA
Gost
RADOJKA

narodu treba mir stabilnost i sigurnost, zelim vam sve najbolje, mislim da je Crna Gora mala ali stabilna drzava pozdrav za ministra odbrane BOSKOVICA.

Jovanka
Gost
Jovanka

Cega rece da je ovaj brat sad ministar?

Lakoća postojan
Gost
Lakoća postojan

Valorizacije kulture!

sole mio
Gost
sole mio

Nije te sramota Boskovivu posao da obecavas pa da ne ispunjavas.

Send this to a friend