Politika

Bošković: Vojska Kosova unutrašnje pitanje te zemlje

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković tokom posjete Prištini u utorak nije htio da se izjašnjava po pitanju transformacije Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku, navodeći da je to unutrašnje pitanje Kosova, ali je dodao da Crna Gora poštuje sve odluke suverenih zemalja, a “Kosovo je suverena zemlja”.

Bošković na Kosovu
Bošković na Kosovu

“Crna Gora je veliki zagovornik politike otvorenih vrata, integracije u NATO, ali podržavamo i ostale i prihvatamo i poštujemo sva ona drugačija mišljenja koja postoje u regionu“, kazao je Bošković na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim kolegom, Rustemom Berišom.

Bošković je kazao da je cilj njegove posjete da se pokaže da je Crna Gora iskren prijatelj Kosova, zemlja koja želi da prenese svo svoje iskustvo evroatlanskih integracija kako bi napokon „čitav region krenuo putem integracija, odnosno cjelokupnog društvenog napretka“.

Upitan od novinara da prokomentariše oštru reakciju Srbije protiv odluke Crne Gore da u misiju KFOR-a na Kosovu pošalje dva vojnika, Bošković je kazao da se radi o emotivnoj reakciji i da ne upliva u realnost.

“S obzirom na to da je KFOR ovde prisutan prije nego što je Crna Gora odlučila da pošalje dva oficira u KFOR misiju na Kosovo. S druge strane, imamo reakcije velikog broja sadašnjih i bivših čelnika srpske vlade koji su govorili da je KFOR upravo garant mira i stabilnosti na Kosovu. Na kraju krajeva, mi ćemo biti trideset i neka zemlja, članica KFOR misije, pa nisam vidio ni jednu reakciju prema ostalih trideset. Zašto bi onda ta reakcija bila upućena prema Crnoj Gori? Bez obzira, razumijemo da je to osjetljivo pitanje, ali Crna Gora je suverena država i vodi se isključivo svojim nacionalnim interesima“, odgovorio je Bošković.

Boškovic i Haradinaj

Kosovski ministar Bezbjednosnih snaga Rustem Beriša kazao je da je na sastanku bilo riječi o regionalnoj saradnji i o mogućnosti učlanjenja ovog ministarstva u Jadranskoj povelji A5 koju čine Albanija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, i koja teži da se pomogne državama aspirantima da se pridruže u NATO.

Bošković i Tači

Bošković se danas u odvojenim susretima sastao i sa premijerom i predsjednikom Kosova, Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem.

“Tokom sastanaka na najvišem nivou, razmijenjeni su stavovi o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama, pri čemu je posebno naglašena spremnost saradnje dvije zemlje u procesu evroatlantskih i evropskih integracija. Naglašeno je da Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja. Istaknut je značaj nedavnog rješavanja pitanja demarkacije granice dvije zemlje, kako za razvoj i njegovanje
dobrosusjedskih odnosa, tako i za prosperitet građana obje države”, zaključeno je iz Ministarstva odbrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Podrška vojsci Kosova. Treba da se brani suverena Država Kosovo!

nebojša
Gost
nebojša

Interesantno je da zvanična politika naše nam crne gore sve čini da još više zatruje i onako zatrovane odnose sa Srbijom i da nas još više zavadi sa našom braćom u Srbiji i to sve bez ikakve potrebe i bez ijednog racionalnog i razumljivog razloga.Da li je to slučajno ili se sve ovo radi sa namjerom i nečijim interesom,a sigurno… Više »

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Izjavi li Vučić prije nekoliko dana da je molio Stoltenberga da zadrže snage KFOR-a na Kosovo, kao garant sigurnosti za srbe?

???
Gost
???

E izdajnici roda svoga

Vihor
Gost
Vihor

Izdajnici.Tu vjerovatno mislis na Milosevica,Pavkovica,Kostunicu,Nikolica,Vucica….

Joko
Gost
Joko

Misliš na posrbice? E, neka si im rekao!

Mustafa
Gost
Mustafa

Trebal su srbe da pitaju hahaha😂😂

Čatko
Gost
Čatko

Kosovo je još Autonomna Pokrajina države Srbije 🇽🇰🇷🇸🤓

Neko
Gost
Neko

@Čatko dobar ti je nick bez CdM-a! Kakav lik!
😁😆🤣😂😊👏👏👏👏👍👌

Batko
Gost
Batko

Ti još živiš u SFRJ?

Peruta
Gost
Peruta

Znaš li tugo koliko je Haradinajeva i Tačijeva banda pobila i protjerala Crnogoraca s Kosmeta? Peć,Dečani, Đakovica,Vitomirica, Istok. Nijednog kukalog Crnogorca. Niko nije očekivao da će ovo zlo zavladati CG

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Vise su srbi pobili crnogoraca nego albanci,a sto se tice vojske kosova ti podji pa im zabrani
Kukate kako nema vojske kosova a ministri u haradinajevu vladu su srbi .
Necete nikad izdat kosovo a pricate sa tacijem o zamjeni teritorija….

NATO
Gost
NATO

Evo i kod nas Bijeli orlovi ministri.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Pitaj taj istinski nesrecan narod na kosovu bilo koje nacije,kako su dozivljavali albance,kao gradjane drugog reda.a onda i ovi precerali sa osvetama.mnogo starih ljudi znam sa kosova i svi isto.sto jes jes moga si ga oladit dok je cuva koze i nikad da ne odgovaras.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Koliko mi je poznato Crnogorci nijesu proćerani.Dovoljno je pogledsti popise 1991 i kasnije,pa viđeti da Crnogorsca nema.Svi do potonjeg su posrbljeni.To inače sa ponosom ističu da su ‘sad Srbi’.Čuda neviđena.No,pođimo redom.Poslije 1918 godine su Crnogorci naseljavani u Metohiju.U odlukama srpskih vlasti stoji”da se mogu naseljavati isključivo srpski podanici’.Mic,po mic.Svi prihvatiše posrbljavanje.Tako će ispričati autoru ovih rečenica Slobodan Vujičić,te zbog zoga… Više »

Avro
Gost
Avro

Dok si bio bijeli orao,imao si mrvu obraza. Sad kad si crni gavran ni mrvu.

Roki
Gost
Roki

Što bi reko naš narod, TANTE ZA KUKURIKU!

Email
Gost
Email

Izdade ti Boskovicu sve svoje pretke i to ladno. Nije te sramota???

Da ti rečem
Gost
Da ti rečem

Email: Ne dirajte nas, nećemo ni mi vas. I obrnuto…

Tip top
Gost
Tip top

Izdao a ne trepnuo.

razocarani
Gost
razocarani

Boskovicu,ne prestajete da idete uz NOS Srbiji.Jeli tebe ko pitao fa se izjasnid. Zajahao si Boskovicu iz Vraneske Dolide,Kilu sa koie neces moci Sjahati. Alo nijesi znao Rezoluciju UN,onda si trebao MUDRO precutati,a me na SAV glad obelodanit,PO KO ZNA KOJI PUT,da je sadasnja vlada OTVORENI NEPRIJATELJ SRBIJE,a samim tim,i NAS DRBA oz SVOJE C.Gore Jasno je MENI i svima… Više »

Djole
Gost
Djole

Brate. Malo tople vode i flasu od litar ipo. I polako. Trljaj dok ne prodje.
Nakon toga sjedi.

Realno
Gost
Realno

razočarani: KAKO SIJETE, TAKO ŽANJETE.

Perun
Gost
Perun

Raz: e, baš ste DRBI!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ razocarani

:A GDJE SI BIO KAD JE GRMJELO.
——————————————–
Ja ga se sjećam 1994. godine, rano proljeće.
Goraždansko ratište, jedinica kojoj sam je pripadao i njegova jedinica su u zajedničkoj akciji zauzeli vrhove Mesići i Petibor iznad Goražda. To što se on ne sjeća ničeka prije 2000- te godine je posljedica amnezije nastale usljed ratnih strahota.

Strijelac
Gost
Strijelac

Mi smo krivi, Boškoviću, što se Srbi, usr. itd. od straha od Kosovskih oružanih snaga, hahahahaha !

roro
Gost
roro

Bijeli orle, pozdravi i ostani među braćom.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Imaju Drzavu…Normalno da imaju Vojsku…

Tip top
Gost
Tip top

Nemaju drzavu

Batko
Gost
Batko

Ne no ćeš im je ti zabraniti!

Valter
Gost
Valter

Podrska ministru-ocete da slavite 1.12.1918 aaa ,ocete da popicki laju po drzavi aaa-srbija je srce Kosova aaa.

Ilija
Gost
Ilija

Djon obraz

Kacavenda
Gost
Kacavenda

Dodji sine moj, da te prosvijetlim! Dodji, dodji kod cike Kace.

Send this to a friend