Politika

Bošković: Vučićev imidž pater familiasa cijele nacije šteti i Srbiji i regionu

Predrag Bošković

Treći ešalon političke posluge Aleksandra Vučića, svi sa puterom na glavi i podjednakim šansama da završe na robiji kao i u Vladi, zaletjeli su se da odbrane Aleksandra Vućića, iako ga niko nije napao, saopštio je danas član Predsjedništva Demokratske partije socijalista i poslanik Predrag Bošković.

“Štaviše suprotno, da nijesu treći, nego bar drugi ešalon, razumjeli bi da predsjednik Srbije uživa u ulozi velikosrpskog promotera, i da mu to dođe kao kompliment. Zašto to radi samosažaljivo se prenemažući, pitanje je stila i forme, vjerovatno i karaktera, ali to ne utiče na krajnju namjeru da svojim prenaglašenim paternalističkim odnosom prema Srbima u zemljama u susjedstvu, uz nezaobilazne dramaturške elemente, svojim izjavama i činjenjima destabilizuje region”, naveo je Bošković.

Ukazao je da se približavaju predsjednički izbori u Srbiji, poručujući da bi zaista bilo ljekovito za cio region, a posebno za Srbiju, da se ta permanentna kampanja srpskog predsjednika vodi na nekim drugim temama, a ne na građenju imidža pater familiasa cijele nacije.

“Jedan je već to pokušavao i nije se dobro završilo”, poručio je Bošković.

Send this to a friend