Politika

Bošnjačka stranka: Nacional-šovinistička histerija se mora zaustaviti

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje vandalizam na imovini i službenim prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima, kao i prijeteće poruke bošnjačko- muslimanskom stanovništvu.

<<<<Kamenovane prostorije Islamske zajednice i ostavljena poruka: Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica<<<

“Pozivamo nadležne organe da hitno otkriju počinioce ovih nedjela i obezbijede mir i sigurnost pripadnicima islamske vjere i svim građanima Pljevalja. Događaji koji su se desili u prethodna tri dana, kao i ovaj najnoviji, alarm su za cijelo društvo da se nacional-šovinistička histerija mora zaustaviti. Moraju se zaustaviti oni koji žele povratak u devedesete godine, kada su muslimani Pljevalja proganjani, zastrašivani i protjerivani”, navode u BS.

Kako su istakli, država Crna Gora ima instucije kojima je zadatak zaštititi svakog građanina.

“U interesu je svih da se što prije pronađu počinioci i njihovi nalogodavci, kako bi se u gradu sačuvao mir. Pljevlja su grad sa viševjekovnom tradicijom multietičnosti i u obavezi smo da ovu vrijednost sačuvamo”, navode u BS.

Bošnjaci su, naglašavaju, dio društvenog bića Crne Gore.

“Svi oni koji ovih dana upućuju najprizemnije uvrede i prijetnje na račun našeg naroda, kroz prijeteće poruke, uvrede i skandiranja četničkih pjesama, moraju biti svjesni da smo mi kao narod zajedno sa ostalima stvarali državu Crnu Goru. Ne znamo šta je krajnji cilj ovih zastrašivanja, ali sigurno neće umanjiti nasu privrženost državi Crnoj Gori i njenim temeljnim vrijednostima niti nas pomjeriti sa ovih prostora”, kazali su u BS.

Pozivaju na razum, strpljenje i pribranost.

“Kao politički predstavnici bošnjačko- muslimanskog naroda učinicemo sve da, preko institucija, zaštitimo građane od ovakvih nasrtaja. Ujedno, upoznaćemo i relevantne međunarodne adrese sa ovim dešavanjima i tražiti da svojim uticajem doprinesu da politički sudionici daju dodatni doprinos da se smire tenzije i svi vrate dijalogu, kao jedinom mogućem načinu rješavanja ovih problema”, ističu u BS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr Beranac
Gost
Dr Beranac

Šovinizam potiče od vas. Niko svoje ne veliča a tudje nipodastava kao muslimani u CG. Kad su bošnjaci uradili nešto dobro za nekog ko nije bosnjak? Vaša bahatost i šovinizam je doveo ove na vlast

Gora jedina
Gost
Gora jedina

A sto ne podrzaste drzavu CG, nego fotelje?! Kasno je sada

Raspuce
Gost
Raspuce

Crnogorci su uz Bosnjake

Lola
Gost
Lola

Sve pocinitelje privesti pravdi,sto skorije. Oni su sramota za citav ljudski rod!

Fric
Gost
Fric

Nesta para, nesta i prijatelja…

For Real
Gost
For Real

Zašto ne odete do Pljevalja da te ljude ohrabrite malo i pomognete ih materijalno ako treba? Nemate kad od čuvanja fotelja “mukom” zarađenih. Sramota kakvi ste vi predstavnici bošnjačkog naroda..

Faruk
Gost
Faruk

Pa mi smo svaki dan sa njima i nasi predstavnici.
Ne brini ti za nas, ima ko ce.

Send this to a friend