Politika

Bošnjačka stranka otvorena za razgovor o ulasku u vladu

Suljo Mustafić

Politički direktor Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić kazao je da je ta partija otvorena za razgovore sa novom parlamentarnom većinom, a da li će participirati u novoj vlasti zavisi od političkog pravca koji budu zacrtali konstituenti. Navodeći da će sve od luke donijeti partijski organi, Mustafić kaže da je za Bošnjačku stranku, između ostalog, neprihvatljiva potencijalna promjena spoljnopolitičkih ciljeva države.

“Činjenica da je tročlana koalicija potpisala sporazum govori da se stvari dešavajuu pozitivnom pravcu i da su možda neki od tih subjekata odustali od nekih svojih ranijih programskih ideja, kao što je izlazak Crne Gore iz NATO-a i nekih drugih pitanja. Bošnjačka stranka ima otvoren pristup prema svim pitanjima, ali o članstvu u Evropskoj uniji, u NATO i regionalnoj saradnji mi ne možemo odustati niti praviti kompromise”, ocjenjuje Mustafić za RSE.

Naglasio je da će se razgovori obaviti kada se steknu uslovi.

“A uslovi se stiču kada neko uputi pisani dokument, a ne samo deklarativnim pozivom o pruženoj ruci, a sa druge strane imate i glasove koji baš ne govore na dobronamjeran način o manjinskim partijama”, istakao je Mustafić.

Komentarišući činjenicu da je trojna koalicija više puta preko medija pozivala bošnjačku i albanske nacionalne partije da se pridruže većinskoj koaliciji, Genci Nimanbegu iz Force kaže da ti načelni pozivi vladajuće koalicije nisu potvrđeni formalnim pozivom za pregovaranje.

Nimanbegu podsjeća da je dosadašnje učešće u vlasti rezultiralo ispunjavanjem velikog broja zahtjeva albanskih nacionalnih partija, kao što je formiranje Opštine Tuzi, upotreba nacionalnih simbola, te zabrana gradnje u ulcinjskoj solani.

Albanci neće biti ukras ili suvenir u bilo kojoj vladi, već će participirati isključivo tamo gdje će odlučivati u korist albanskog naroda rekao je Nimanbegu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roko
Gost
Roko

Ako se oni prikljuce posrbickom bloku, onda im ne treba Abazovic, je li tako? Ako Abazovic ne prihvati ni jedne ni druge, onda moze provocirati nove izbore, a time bi dobio enorman broj glasova. Medjutim nece, hoce sa posrbicama.

mBozidar
Gost
mBozidar

Tako je Bošnjaci kad uđete u vladu najbolje ćete štititi svoje interese.

Mikac678
Gost
Mikac678

Jes kao i do sad štitili svoj džep, što da nisu što otvorili i borili se da dođe neki strani investitor na sjever. Lako je pričati mi se borimo a na terenu ništa

R O Ž A J E_S
Gost
R O Ž A J E_S

molim te na nazivaj ih Bošnjacima jer ogromna većina Bošnjaka ne glase ove ljude.

Jasna
Gost
Jasna

Pregovarati možete, ali sklopiti sporazum sa njima nećete, neka ste zdravo.

Tri posto
Gost
Tri posto

Nacionalne stranke su klijentelisticka. Nijo ovo iznenadjenje.

mirela
Gost
mirela

Nikad vi vise necete biti vlast!!! Dosta si stanova uzeo!!! Najgora stranka od postojanja demokratije!

Bozidar
Gost
Bozidar

Izvini najgora stranka a usto nije ni najmanje demokratska je DPS a posle njega oni koji su podržavali tu nakaradnu partiju inaće manjine uvijek idu uz vlast i to nije Crnogorska karakteristika tako je manje više svugdje u svijetu gdje ima manjina BS je samo jedna pragmatićna stranka.

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Juce je jos uvjek aktuelni predsjednik na jednoj bosanskoj televiziji izjavio da ima 40 mandata. Sto je sad ovo???

Novi Ateista
Gost
Novi Ateista

Jesu li biješe neki članovi “BS”-a , 2016-te sinhronizovano išli kod Kadirova u posjetu , kad i članovi DF-a u Kremlj u Moskvu ?

Jugo
Gost
Jugo

Ranko.Krivokapic ode u cetnike

Ed. Ed
Gost
Ed. Ed

Svi bi zadnjicu da uvale u fotelju po svaku cijenu

Torkemada
Gost
Torkemada

Eventualno BS može dobiti mrvice ali ni izbliza onome što su dobijali od DPS-a. Previše je gladnih usta a lovina svakim danom sve manja.Neko će biti jako nezadovoljan.

Gibanica
Gost
Gibanica

Ma već su nezadovoljni mnogi , i to ne samo iz ovih potencijalnih novih partnera , nego i dosta nižih članova iz “trojke” koja je potpisala sporazum …. toliko njih među njima je jako neobrazovano , da su mislili da će čim osvoje neou vlast , odma otići u neku lokalnu ili državnu instituciju i bukvalno istjerati nekoga ko je… Više »

Mitroni
Gost
Mitroni

I treba sve partije da ucestvunu u kreiranju zdravog ambijenta,manjinske posebno.Ovo je samo zal odlazece garniture.Ima u toj partiji veliki broj cestitih ljudi ,koji su potrebni novoj vlasti u obavljanju svojih poslova.Jedan sam od onih koji je glasao na referendumu za samostalnu CG,ali ne ovako organizovanu za privatne potrebe desetak porodica.

Gigi
Gost
Gigi

Tako je svi zajedno.Da dokazemo da mozemo

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bravo braćo! Daćemo vi par funkcija i vi ćete glasat za obnove Njegoševe kapele, vracanje crnogorske Trobojke i dvojno drzavljanstvo

Ex Yug
Gost
Ex Yug

Treba uhljebit svoje funkcionere.

Bernini
Gost
Bernini

Ovi će na kraju zbog fotelja i sa đavolom u vladu.

Robocap
Gost
Robocap

Sa njim su već bili. 🙂

Sasa
Gost
Sasa

Poceli su jesenji prelazni rokovi…

Edw
Gost
Edw

Vlada nacionalnih partija je vec isprobana na prvim demokratskim izborima u Bosni. Ovo Dritanovo nije novo. Znamo kako se zavrsila ta prica.

Lisboa
Gost
Lisboa

Poslije jučerašnjeg Milovog intervjua, svi će ovako

komitovic
Gost
komitovic

zasto ? bas me zanima da mi odgovoris ,nije kriticki nego ne znam sta je rekao

Atos
Gost
Atos

Znači više vam ne treba “zvaničan poziv” haha

Bijela
Gost
Bijela

Obećana je EKSPERTSKA vlada. Zato pazite koga predlažete

Kokot
Gost
Kokot

Eno onaj licitira i dalje da ima 40 mandata.

Goran
Gost
Goran

Dje ste DPS-ovci, evo vas polako napustaju prijatelji iz drugih partija. Da vam makar SDP osta, no i oni rekose da ne racunate na njih i da vec par godina nemaju nista sa vama, a narocito sada ne zele saradnju.

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

SDP je opozicija odavno,a DPS se svojski potrudio da ih uništi stvarajući SD.Za SDP je dobro što im se partija prilično pročistila pročistila.BS je jedna obična interesna grupa kao i SD,te dvije partije su kancer svake Vlade.

komitovic
Gost
komitovic

odavno bolji komentar nisam vidio uzeci u obzir sve portale

MPT
Gost
MPT

Mnogo se pravis pametan i duhovit za nekog ne elementarno ne poznaje politiku. Proci ce brzo vasih 5 minuta, brze nego sto mislis 🤷‍♂️

Śan
Gost
Śan

Vala g Suljo mogli ste bez toga…

Vuku za rukav
Gost
Vuku za rukav

Ada, čuli smo deset puta.

Сомбреро
Gost
Сомбреро

Добро дошли драги пријатељи. 🙂

Bernini
Gost
Bernini

Dobro došli do podizanja spomenika Pavlu Đurišiću!!

Boro
Gost
Boro

Oni vaši prijatelji. Sram te bilo vi prijatelja nemate tamo đe je ljudi. Svama može samo vama sličan daleko mi kuća od vas

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Otvorena, ne bojte joj se.Do sada je pričama o navodnoj principjelnosti i podršci dps i ljubavi velikoj prema crnpj gori pravila pazar,a sada kada vide da im ta priča više ne odgovara, sada može saradnja i sa po njihovim ranijim izjavama svetosavcima,ravnogorcima, itd.

Podgorica
Gost
Podgorica

Hahahahahahaha hahahahaha u sos bi sada sa njima da mu može bit

Send this to a friend