Politika

Bošnjačka stranka protiv formiranja tehničke Vlade

Aktuelna vlast je utemeljena na volji većine stanovništva, što znači da ima stabilnu većinu i legitimitet da kao vlast sprovede četvorogodišnji program koji je ponudila građanima 2016. godine, rekao je u razgovoru za Dan šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je to kazao odgovarajući na pitanje podržava li BS zahtjev za formiranje tehničke vlade.

“Rezultati aktuelne vlasti su prepoznati kako kod građana tako i kod međunarodnih partnera, zato ih ne želim nabrajati, ali moram podsjetiti na činjenicu da smo među najbrže rastućim ekonomijama. Naravno da se može više i bolje, ali isto tako rijetko se koja vlada od obnove nezavisnosti može pohvaliti konkretnim rezultatima kao ova. Sledeća godina je izborna i najbolja prilika da vlast dobi je ocjenu od naroda, ili da opozicija, to jest organizatori protesta dokažu da mogu kvalitetnije i bolje da rade za interes građana. Saglasni smo da će građani to najbolje prepoznati i vrednovati”, naveo je Ibrahimović.

Ibrahimović

Komentarišući ocjene opozicije da nema uslova za demokratske izbore, posebno u kontekstu afere Koverta, on je rekao da se ne radi ni o kakvoj aferi, već o krivičnom postupku protiv istaknutog funkcionera DPS-a, i da su prema izjavi specijalnog tužioca pribavljeni i drugi dokazi.

“Želim da podsjetim javnost da je tužilaštvo samostalno u radu i da niko ne smije da utiče na njegov rad. Dobro je da se ukazuje na sve neregularnosti, kako bi se na vrijeme otklonile sve nepravilnosti, a samim tim i stvarali kvalitetniji uslovi za fer i demokratske izbore, što će eliminisati sumnje a jačati povjerenje. Dobar put u pravcu jačanja povjerenja je nastavak razgovora i usaglašavanja mišljenjau radnoj grupi za jačanje izbornog povjerenja. Da se nastavi sa naporima u pravcu uklanjanja mogućih nejasnoća i nesuglasica, bez revanšizma. Vjerujem da smo danas svi svjesni svoje odgovornosti, spremni da se suočimo sa svim izazovima koji nas na tom putu čekaju, odnosno da smo u stanju da činimo pravilan izbor, kako bismo stvarali uslove za jačanje povjerenja i kvalitetan život naših građana”, naveo je Ibrahimović.

Kako je zaključio, kada svim političkim akterima to bude vodilja, a ne partijski interes, nestaće potreba i za sumnjom u izborne rezultate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Naravno da nisi.Kako i biste,kad ste se uhljebili vi iz Bosnjacke stranke,da bog pomoze.Dobro ste pazarili,samo zato stp se Alahu klanjate.Oni muslimani,a ima ih dosta,koji su strucni i pametni,nalaze se,uglavnom,u pokretu “Odupri se”i oni ,ispred vlasti,stavljaju demokratijy i jednakost za sve nacije,pred zakonom.To im je prioritet,a ne opstanak na vlast,zajedno sa DPS,a sve zarad privilegija.

Rai
Gost
Rai

Ovog su tipa nedavno u Ro paradajzom
Gađale majke sa troje djece,jer je prodao njih za svoj stan od 73kvadrata u Pg

Lipovo
Gost
Lipovo

Partijski interes se potvrdio i u Tuzima I u Turskoj, tako da cce ga vazda biti, posebno na Balkanu. Tehnichka Vlada bi eliminisala sve uzroke politichke nestabilnosti I stranachke zzelje I nezasluzzene privilegije.

Mrgud
Gost
Mrgud

Naravno da ste protiv,jer u toj vladi možete da pokrivate samo kurirska mjesta.

Ilinois
Gost
Ilinois

Naravno da ce biti protiv, kada u ovoj vladi imaju vise nego sto su mogli i da sanjaju. Bolje im je nego DPS-u. Mnogo bolje.

Neka to
Gost
Neka to

Bolje nego sa njihovim najvećim neprijateljima Srbija koji i dalje sanjaju da nastave genocid ma i zločinima nad nesrbimana balkanu

Roki
Gost
Roki

Burdikujte dok mozete u sledecoj vlasti vas nece biti. Ili ce vas biti proporionalno velicini. Poltroni

Neka to
Gost
Neka to

Neće biti vas u sljedećoj i posle toga isto. Vas neće biti, sve su to puste želje neprijatelja Crne gore. A poltron si sam

Roki
Gost
Roki

Ja sam Crnogorac mozgu.Ali ti si jedan od onih koji misle da su crnogorci sako dps-ovce. Hahaha

Mufon
Gost
Mufon

Roki, cim se pises malim slovom veliki si mi ti Crnogorac, no, hajd’ neka ti bude.

Send this to a friend