Politika

Bošnjak: Crnoj Gori pod hitno treba formiranje novog Nacionalnog koordinacionog tijela

Bošnjak

Pošto nas po zvaničnim brojkama na jesen čeka teška epidemiološka slika, koja će nažalost ostaviti tragične posljedice po zdravlje stanovništva, nama pod hitno treba rasformiranje NKT-a koje je ništa drugo no partijski organ, i formiranje novog, u skladu sa važećim propisima, a koje bi činili istaknuti stručnjaci iskreno posvećeni ovom problemu, a ne obožavaoci sinekura i mandatopreži koji su davno pogazili Hipokratovu zakletvu i struku bacili pod noge partiji, kazala je Branka Bošnjak, potpredsjednica PzP-a i poslanica u Skupštini Crne Gore, povodom istupanja pojedinih ljekara iz medicinskog tijela NKT-a.

<<<Radojević i Lazović više nijesu članovi Kriznog medicinskog štaba<<<

“Kada sam u jeku marketinškog veličanja čuvenog NKT rekla da se radi o protivzakonito formiranom tijelu koje je ništa drugo do obična ekspozitura DPS-a i da su tamo oni kojima je glavna referenca bila članstvo u organima vladajuće partije, naišla sam na salvu kritika. Nadam se da je sada svima sve jasno. Nažalost to tijelo koje je “vedrilo i oblačilo”, koje je mjesecima krojilo našu svakodnevicu, koje je svojim nerazumnim političkim odlukama direktno doprinijelo uništavanju naše ionako krhke ekonomije, pokazalo je svoje pravo lice”, kazala je ona-

Kako je istakla, maske su pale.

“Dvostruki aršini, gaženje struke, podstrekavanje na hapšenje političkih neistomišljenika, brutalna povreda privatnosti građana, obavezan karantin i samoizolacija za sve sem za njihovo partijsko rukovodstvo, izmišljanje nekakvih vjerskih klastera, nemušto zapetljavanje u sopstvenim lažima, te u sred bujanja epidemije, ovaj njihov najnoviji zaglušujući muk kada je u pitanju orgijanje izbornih gubitnika koji navodnom “odbranom države” pokušavaju da kamufliraju strah od nadolazeće pravde, i neviđena drskost pojedinih članova NKT koji su ne samo podržali i prisustvovali, već uzeli učešće i u samoj organizaciji skupa, ogolili su pravi karakter i ništavnost ovog tijela. Oni pragmatičniji, svjesni situacije, već su se dali u tzv. bijeg ka struci”, navodi Bošnjak.

Poslanica DF-a ističe da svi treba da odgovaraju.

“Uostalom debelo su naplatili pristajanje da bace struku pod noge svojim partijskim vođama, ali i to će biti predmet revizije. Trag novca je neumoljiv. Pojedini su osim novca kao nagradu dobili i poslaničko mjesto. Poslije svega ovo tijelo nema više, ama baš nikakav kredibilitet, pa ne čudi što građani na pominjanje NKT kažu a NeKaTe”, navodi Bošnjak.

Umjesto da se, kako dodaje, rasformira ovo iskompromitovano tijelo i njegovi navodno stručni timovi, nudi se, niko drugi, do Nermin Abdić da stane na čelo medicinskog tima.

“Pamtim ga kao vrlo netolerantnog, čak agresivnog odbornika DPS-a u Glavnom gradu, koji je pokušao i fizički da se obračuna sa mnom, jer ga je zaboljela moja diskusija i pominjanje njegovog vođe. Naravno taj DPS ljekar istakao se i u ovoj njihovoj gubitničkoj predizbornoj kampanji, tako što je kao nadređeni zloupotrijebio stažiste i podređeno mu medicinsko osoblje da evidentira partijske afinitete pacijenata oboljelih od COVID-a 19. I ne samo to, on je bio vrlo aktivan i iz svog kabinita u KBC-u koordinirao aktivnostima uvoza glasača iz regiona da podrže njegovu partiju. Za sve te aktivnosti čekaće ga sučeljavanje sa pravdom”, kazala je Bošnjak.

Prema njenim riječima, pošto Crnu Goru po zvaničnim brojkama na jesen čeka teška epidemiološka slika, koja će nažalost ostaviti tragične posljedice po zdravlje stanovništva, državi pod hitno treba rasformiranje ovakvog NKT.

“Koje je ništa drugo no partijski organ, i formiranje novog, u skladu sa važećim propisima, a koje bi činili istaknuti stručnjaci iskreno posvećeni ovom problemu, a ne obožavaoci sinekura i mandatopreži koji su davno pogazili Hipokratovu zakletvu i struku bacili pod noge partiji”, zakjučila je Bošnjak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lezilebovic
Gost
lezilebovic

“orgijanje izbornih gubitnika koji navodnom odbranom države”.. citaj-navodne drzave.. pa nemojte molim vas gdjo bosnjak, nije “lepo”..

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

došla si iz bosne pa oćeš ođe da praviš bosnu!
najbolje da svaka nacija ima svoj nkt, da pravimo po 5-6 paralelnih institucija.
đe živimooooo, jadna naša omladina.

Johnny
Gost
Johnny

Ona poslije svega ovoga ide u zasluzenu politicku penziju, nema mjesta za PZP u novoj vladi eksperata.Oni mogu samo da dizu ruku u parlamentu i nista vise jer nista nisu ama bas nista pomogli profesoru i koaliciji uoči izbora.

Kašičica
Gost
Kašičica

Kakav NKT,malo tamjana i gotovo

Hurem
Gost
Hurem

Mala kad ces na kampovanje sa DFom.Odmori malo

pravda
Gost
pravda

pusti ti nkt..nego javno istupi i reci da se majkama vrate naknade i da otpisete dugovanja za struju ovom napacenom narodu i zbog cega dolaze ovako visoki racuni…sto cekate da nam ugase struju koju nemamo da platimo i kako rece becic zbilzili nas prazni frizideri i pristigle rate za kredite…ili cete vi ko oni..prvo svoje dzepove

marko
Gost
marko

Tako je , vrci obecsne pemzije msjkama , puni frizidere , otpisi struju …

zorka
Gost
zorka

hahahahah legendice..

A evo
Gost
A evo

Gospodjo Bosnjak, vi cete sigurno spasiti ovaj narod. Voljela bih da vidim kako se nosite sa ovom situacijom. Otisla bi nam zemlja u propast. Nama nije potrebno novo NKT vec novi usadjeni mozgovi. Jer da je mozgova u ovoj drzavi, vas sigurno ne bi izglasali. Pozdrav

Hurem
Gost
Hurem

Bravo podrzsvam od A do S

Čegović
Gost
Čegović

Ja taman mislio da ćeš izostat.

MIKI
Gost
MIKI

Polako caricete i vi a i cjelog si zovota na profinu grbacu

Zapitajte se
Gost
Zapitajte se

Gospođo Branka, jedva čekam da i vi preuzmete odgovornost za nešto. Ne mislite li da bi i vaša odgovornost u nekim segmentima već trebala da se preispita?

dr.ino
Gost
dr.ino

Pa je li realno da ova ovoliko lazinja, dje si bila kad su oni potpisnici doktori-litijasi bili na ulice da ih upozoris, mozda njih da postave u NKT pa da nas kasikama lijece.

Zeta
Gost
Zeta

Je li istina da se ova zabavlja sa onim prof. Radulovićem te se dere u Skupštinu?

Seka
Gost
Seka

ISTINA😝😝😝😝

Milijana
Gost
Milijana

E kukala ti majka jesi li mogla nekoga normalnoga da nađeš, mrčila se.

delboj
Gost
delboj

eeee ali oni brci kad se zamaste…

Hurem
Gost
Hurem

Ne zabavlja no se igra doktora.

Krcun
Gost
Krcun

Slažem se, pod hitno konsultovati Rista Radovića da angažuje par popova na tu funkciju i da donesu odluku da svi puštimo brade umjesto maski.

Markoza
Gost
Markoza

Pothitno ovu gospodju u NKT jer je ona alfa i omega ovog drustva.

Hurem
Gost
Hurem

Kaka crna gospodja spavaju li gospodje u satore

Neno
Gost
Neno

Novo da, koje ce da pusti djecu da idu u skole normalnim tokom!! Puno vrijeme i normalne smjene. Jer je 7 mj preeeddduugggg period. Djeca su skroz pogubljena… Tesko da ce se vratiti u normalu ako se bude islo sa besmislenim mjerama. Sve se otelo kontroli, skupovi se odrzavati, a djeca ne ici u skole je besmisleno.

MNE NATO CPC
Gost
MNE NATO CPC

odlicno, vidjecemo kako cete nas to vi spasit.. vjerovatno cete uzeti politiku srbije sto vise lagati manje testirati i kad testiraju podju u vojsku i sportske kluboce da bi obali prosjek zarazenih na broj testiranih.. a bas me interesuje ko je taj da se nafati toga jos sad kad ih bude 400 dnevno narednih dana.. a da zaboravih svemocni Dobričanin..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Evo recimo neka si sve u pravu,ali zašto mašete na vašim litijama srpskim zastavama???Nije me briga ni za Mila,ni za dps,ali crnu goru nedamo ristovim četničkim hordama po cijenu da moram opet uzet po treći put pušku,ne postoji te evrope i amerike da nas može spriječit,pa makar nazadovali još30g.

Send this to a friend