Politika Potpredsjednica Skupštine razgovarala sa predstavinicma odbora Za spas Zete

Bošnjak podržava samostalnost Zete, ali u granicama koje joj pripadaju

Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak sastala se danas sa predstavnicima Odbora za spas Zete Miloradom Aligrudićem, Ljubišom Anđušićem, Draškom Boljevićem i Bojanom Popovićem, saopšteno je iz Skupštine.

“Predstavnici “Odbora za spas Zete” su upoznali potpredsjednicu sa dugogodišnjom borbom koju vode za samostalnost zetske opštine, i sa svim preprekama sa kojima su se susretali u prethodnim decenijama. Oni su takođe upoznali potpredsjednicu sa Elaboratom iz 1996. godine za koji smatraju da treba da predstavlja dobar polazni osnov za razmatranje opravdanosti samostalne opštine Zete”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da nikako ne treba usvajati predložene izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji, da to nije to što zećani traže, već da je neophodno da se uradi kvalitetna i sveobuhvatna studiju, odnosno elaborate o opravdanosti i održivosti samostalne opštine Zeta i da se na osnovu te studije predloži formiranje opštine.

“Oni sa pravom zahtijevaju punu inkluzivnost predstavnika Zete u svim tijelima koja bi se bavila ovom tematikam, a i organizovanje konsusltativnog referenduma. Postojeći predlog stanovnici Zete smatraju potpuno neprihvatljivim”, dodaje se u saopštenju.

Potpredsjednica Bošnjak je izrazila stav da podržava Zetu kao samostalnu opštinu, ali u granicama koje Zeti pripadaju I sa kojima bi građani Zete bili zadovoljni uz adekvatan elaborate odnosno studiju održivosti koja će garantovati da Zeta kao opština može sama da se finansira.

Ona je istakla da polsnici kluba DF-Pokret za promjene, neće podržati rješenje koje se namaće, a koje nema podršku građana Zete.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Start up
Gost
Start up

Zar Bosnjak nije u izolacij….il je bila samo onaj Dan kad je trebala da zamjeni predsjednicu Skupstine

vau
Gost
vau

A od koga to “spašavate” Zetu, ne znamo? Je li kao što ste “spašavali” crnogorske hramove, ili griješim?

ciko
Gost
ciko

ili one sto ste spasavali po HR i Kosovu pa sad obeljezavate nekakve dane sjecana na nesrecu na koju ste im vi nacerali , “svi srbi u beograd”

Send this to a friend