Politika

Božović: Bestidan potez očajnika ili patološki umišljaj veličine

Tivatska javnost ostala je zaprepašćena saznanjem da Siniša Kusovac organizuje svečani koktel povodom obilježavanja prve godišnjice njegovog mandata na čelu Opštine Tivat, saopštio je danas predsjednik odbora Crnogorske u Tivtu i član Predsjedništva te partije Goran Božović.

“Zvuči kao vic, moglo bi se svrstati u rubriku „vjerovali ili ne“, ali na žalost svih nas to je surova istina. Čovjek koji se već sad može smatrati najgorim predsjednikom Opštine Tivat svih vremena, koji je u prvoj godini mandata unakazio opštinski budžet za preko deset miliona eura, nalazi za shodno da svečano obilježava prvu godišnjicu mandata, sa sve zvanicama, naravno od naših para”, naveo je Božović.

U Crnogorskoj se, kaže, pitaju da li je i to naredba iz centrale DPS-a kako bi ublažili katastrofalne rezultate vladavine „svečanim činom“, ili je to ipak ideja lokalnih poltrona, koji u osjećaju nemoći usljed slabljenja uticaja Kusovca gubitkom kormila lokalnog odbora pokušavaju dati sebi bar malo na značaju.

“Svečano obilježavanje godišnjice mandata predstavlja presedan u tivatskoj politici. To nijesu radili ni oni koji su imali razloga za slavlje, a te bestidne ideje se nijesu dosjetile ni mnogo teatralnije persone. Da li je u pitanju patološki umišljaj veličine svojstven regentu ili je to, ipak, samo potez očajnika koji je svjestan brzog kraja i kratkog vijeka svog mandata, te želi sebi makar fiktivno odati počast i prikazati sebe po posljednji put bitnim i uspješnim, a ono makar u očima svojim i svojih poltrona“ pita Božović.

On je Kusovca upitao i šta je razlog svečanog slavlja godišnjice mandata i koji su to pozitivni rezultati vrijedni hvale, zbog kojih čak uvodi novu praksu, nezapamćenu do sad. Dodaje da će biti vrlo zanimljivo vidjeti ko će sve prisustvovati toj proslavi.

“Čemu ćete nazdravljati „gospodo“? Na čemu ćete čestitati gradonačelniku? Na otpisu 5,6 miliona eura duga Porto Montenegru? Na gubitku dva miliona eura stečajem Atlas banke? Na gubitku spora u iznosu od 300 hiljada eura samo PAM-u, i na svim ostalim izgubljenim sporovima? Na novom bespotrebnom zaduženju u iznosu od 1,5 miliona eura, ispod žita, da bi tobož gradio kružne tokove, iako se hvalio onomad da vazda na računu ima dva miliona? Na genijalnoj ideji kupovine zemljišta od počasnog belgijskog konzula za skoro milion eura? Na dupliranoj nesposobnoj opštinskoj administraciji koja nas košta preko 3,2 miliona eura godišnje”, pitao je Božović.

Na tome će, kazao je, naročito nazdraviti, jer je većina njih upravo taj tehnološki višak uhlebljen ničim zaslužan na grbaču svih građana Tivta.

“Na gomili nezakonitih ugovora o djelu i ugovora o privremenim i povremenim poslovima kojima kupujete glasove? Na bestidno dodjeljenim kreditima uz otpis 80 odsto duga „vjernim i zaslužnim“ partijskim članovima? Na bezbroj ostalih nepočinstava, zloupotreba, loših poteza, preloših kadrovskih rješenja, za koje je sveukupno korupcija preblag izraz, kojima je budžet našeg grada opustošen? Prisustvo na ovom bestidnom događaju nije obaveza, te će prisutnost svakog ponaosob biti jasan pokazatelj podrške Kusovcu, a istovremeno pokazatelj odsustva časti i dostojanstva. Zato „gospodo“, morate biti svjesni da ćete vrlo brzo, zajedno sa svojim „liderom“, na smetlište političke istorije”, poručio je Božović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koliko ih je
Gost
Koliko ih je

Ne čuh da je neko nesto dobro rekao za Srbijansku

Fileopg
Gost
Fileopg

kad nije dobio uhljebljenje, koje je poželio i za koje je umislio da je sposoban da ga obnaša, ovaj ,,principijelni” čovjek je napuštio partiju i prišao onima koji su mu obećali brda i doline…

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Možda je u pravu, možda nije, ali svi su isti kada dođu na vlast.

Bleferi
Gost
Bleferi

Bjese li ovo momce iz Jagodinske partije? Podbocilo se, bogomi, kao da je patriota a ne prodata dusica.
Koktel ili ne, uvijek je povod da se ljudi sretnu i razgovaraju. A, dje madi gospodin pece prasice s Becicevim amfilohijevcima, da dodjemo?

Zurka
Gost
Zurka

Nisu pozvani na žur, pa im krivo 😂😂😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Božoviću

Azdaja
Gost
Azdaja

Ovo pise neko iz Crnogorske, jer pruzaju podrsku samima sebi. To im je jedino preostalo posto su doveli Pavicevica. Ukaljase i ime, da ne pricamo o politici.

amo
Gost
amo

Sve je to tacno sto si naveo mladi Bozovicu,ALI si ti u pogresnu partiju usao.Predsjednik ti je ortodoksni srbin,a koliko znam kuca Bozovica sa Njegusa je Crnogorska,pa te ne razumijem u potpunosti,mozda si promijenio stranu.

Azdaja
Gost
Azdaja

Trenutno su opozicija svemu, pa i ugodjaju 🙂 Vjerovatno ste otpali sa liste zvanica, pa vam tesko pade. 😂😂😂

Send this to a friend