Politika

Božović: Mojkovačka bitka bila uvod u Podgoričku skupštinu – kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom

Božović

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović istakao je da sve što se dešavalo u istoriji treba da se obilježi sa poštovanjem relevantnih činjenica i da svako može imati svoj lični stav i odnos prema istini, ali da ih ne može mijenjati. Velika i slavna Mojkovačka bitka, smatra Božović, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu- kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom.

“Osvrnuo se na to da istorija, kao učiteljica života, treba da nas uči da ono što je najbolje iz istorijskog pamćenja jednog naroda, jedne nacije, jedne epohe, izvlačimo kao najbolje iskustvo i to iskoristimo u ovim sadašnjim izazovnim vremenima, kao i u onim koja tek dolaze”, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

On smatra da sada dvije nezavisne države i članice Ujedinjenih nacija Srbija i Crna Gora treba da grade odnose na temeljima ove slavne istorije i prošlosti.

“Takva istorijska podsjećanja treba da nam služe da budemo braća, prijatelji, najbliže komšije, da budemo zajedno u ljubavi, da budemo okrenuti jedni ka drugima i da se međusobno poštujemo i pomažemo. Da gradimo bratske i prijateljske odnose, uvažavajući jasne i nepobitne činjenice, sa pravom da ih možda i različito gledamo, poimamo i tumačimo”, navodi Božović.

Kako ističe, bez obzira na neko novo njihovo gledanje, emocije i odnose koje može izazvati neki događaj iz prošlosti, svi se moraju sa dužnom pažnjom i poštovanjem sjetiti svih tih ljudi, njihovih djela i to uzeti kao istorijsko pamćenje koje samo može poslužiti za dobro u sadašnjosti i budućnosti.

Božović je danas, na poziv Srpskog nacionalnog savjeta, prisustvovao izložbi dokumenata pod nazivom ‘’Parlamentarizam u Crnoj Gori i dani ujedinjenja’’.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mimi
Gost
Mimi

Sram te bilo.

Baki
Gost
Baki

Tako je

Marko
Gost
Marko

Iskreno žalim crnogorce koji su izginuli na bojnoj njivi

Zoran
Gost
Zoran

Srbi su započeli rat sa Austrougarsom, a onda su bjezali preko tri države (Crne Gore., Albanije i Grčke). Zaista najsramnija vojska u Evropi, bjezali cak preko tri države. Vise ih je pomrlo i poginulo zbog teških vremenskih uslova dok su bjezali nego u bitkama. E zla nam pamet kome smo mi cuvali odstupnicu.

Odstupanje
Gost
Odstupanje

Evo sad kažu da im nije ni trebalo držati odstupnicu, jer su se povlačili nevjerovatno brzo, dizala se prašina od junačke trke 🤣

Sanja
Gost
Sanja

Predaleko te lude misli nose…….

Čovjek
Gost
Čovjek

Što reče Nikola Pašić “Vaše Visočanstvo, Srbija trenutno gubi rat od Austrije, ali za sva vremena dobija rat protiv Crne Gore.”. Tako braćo Srbi da znate protiv koga ste zapravo vodili rat. I da znate zašto je toliko mnogo Srba izginulo tokom rata. Preko milion civila je poginulo u Srbiji samo da bi Karađorđevići dobili rat protiv Crne Gore. I… Više »

Stega
Gost
Stega

Zna se ko su bili Božovići iz okoline Nikšića, zna se da im je naš nesrećni kralj Nikola sve oprostio ali nažalost, kako tada tako i dan danas…..

Rumija.
Gost
Rumija.

Ako je neko prekrajao istoriju to su srpski kvazi intelektualci, po kojima je i Podgoricka skupstina, odrzana pod srpskim bajonetima i opkoljena srpskom vojskom sa dugim cjevima, bila slobodna volja gradjana. A gradjani nisu ni znali za nju i niko ih nista nije pitao. Ali su 2006.iako asimilirani 100 godina, rekli sta misle o bratstvu sa Srbijom!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па од толико посланика ниједан да се не побуни?! Не знаш ти Црногорце и прије да си Румунија но Румија. То је тад била воља народа, а исправна или не можемо полемисати. Лично видим као грешку са ове дистанце али не могу се историја и преци мијењати.

Sova
Gost
Sova

“Persona non grata” je najmanje što treba uraditi.

Hogar
Gost
Hogar

Ne bi trebao nijedan srbin da pominje Mojkovačku bitku jer ono što je urađeno u “znak zahvalnosti” sa njihove strane vjerovatno niko nikad u istoriji nije uradio savezniku.Da sve bude još gore od nezamislivo lošeg – nijesu prestali da nam “zahvaljuju” do dana današnjeg!

Hogar
Gost
Hogar

Ne bi trebao nijedan srbin da pominje Mojkovačku bitku jer ono što je urađeno u “znak zahvalnosti” sa njihove strane vjerovatno niko nikad u istoriji nije uradio savezniku.Da sve bude još gore od nezamislivo lošeg – nijesu prestali da nam “zahvaljuju” do dana današnjeg!
Ima li goreg naroda?Znam,reći ćete “posrbica je gori”,istina ali posrbljeni ne mogu biti narod.

Marina
Gost
Marina

Nazalost i SRPSKI NACIONALNI SAVJET i
CRNOGORSKI NACIONALNI SAVJET
rade na stetu Crne Gore i Crnogoraca!!!

Marina
Gost
Marina

Kad je mojkovacka bitka u pitanju svi prenebregavaju jednu drugu stvar.Direktna posljedica tiga sto je najveci dio crnogorske vojske bio na Mojkovcu je i kapitulacija CG. Ne treba gubiti iz vida da je crnogorska vijska prije mojkovacke bitke tek bila izasla iz balkanskih rativa.Desetkovana,gladna,zedna,gola,bosa i bez naoruzanja. Koncentrisuci snage na Mojkovcu drugi djelovi CG ostali su nebranjeni, pa je austrijski… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не видим да су нас газили, а за први дио си у праву. Кад се каже ослободилачка српска војска мисли се и на србијанску и црногорску и дочекана је с овацијама свуда. Мало је спорно било око Цетиња али само због династичких сукоба јер су перјаници држали до заклетве краљу и можда више бенефита које су имали. Народ је рекао… Više »

nenad mne
Gost
nenad mne

Jedni bježe, drugi ginu! Pa ako su braća trebali bi dijeliti i dobro i zlo? Istorija, na koju se pozivaju, nas uči da bi od njih trebalo bježati glavom bez obzira, a ne da se ujedinjujemo! Pozivaju se na podgoričku skupštinu, a dobro znaju što su činjeli da bi “zaključke” sproveli! Vrhunac licemjerja jedne države, koja se smatra demokratskom!

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Jos jedan velikosrpski falsifikat.

Jeremija Krstić
Gost
Jeremija Krstić

Слава вечна Црногорским јунацима,који изгинуше чувајући одступницу Српској војсци. Све остало је злонамерно. И овај представља моју Србију. Срамота.

Marina
Gost
Marina

Jeremija
Iskreno se obradujem kad se oglasi neki posteni Srbin.

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Ne, Mojkovac je bio groblje i nepotrebna zrtva Crnogorske vijske, njihova vojska se bila pivukla, da ne kazemo pobjegla.

118
Gost
118

Ne razumijem sto se ovoliko bavimo istorijom…sve je to bilo prije vise od sto godina. Kako god ko interpretirao istoriju, vecina danasnjih gradjana Crne Gore zele da zive u nezavisnoj i samostalnoj i prosperitetnoj drzavi, i to je jedino sto je bitno. Mi zivimo u sadasnjosti, a pred nama je buducnost, i to treba da bude nas fokus. A usput,… Više »

Marina
Gost
Marina

118
Covjece!
Pa ko ne bi zelio da ide naprijed???
Ali vidis li sto rade?Kako covjek moze biti imun na ovakve PROJEKTE smisljene na OBESMISLJAVANJE CG i crnogorskoga naroda ?!!!
Vidis li da ne daju mira Crnoj Gori! Vec 100 godina ne prestaju da rovare,prekrajaju,izmisljaju,lazu,sakrivaju,ruse !!!!!
Zar mislis da sa ovima koji su danas na celu ima te buducnosti o kojoj pricas????

Kvartaš nk
Gost
Kvartaš nk

I da nas nijesu toliko vukli unazad,bili bi kao Svajcarska.Ali paratlziti srpski i krpelji nikako da se otkace.
Bravo Marina!

118
Gost
118

Bice opet izbora…nisu ovi poslednji

Marina
Gost
Marina

118
Znamo da ce ih biti.Ali nije svejedno kada .Zbog stete koju namjeravaju da prave u CG.

Hogar
Gost
Hogar

Ambasador Srbije je uspješno demonstrirao zahvat iz srpskog nacionalnog sporta – LAGANJA.
Upravo laž srbina čini srbinom,pored toga što se radi o sportskoj disciplini laž je još i najvažniji dio srpske kulturne baštine,one nematerijalne.
#Kako znamo da srbin laže?Pa,zinuo je!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Izdajniče,namjerno su te postavili za ambasadora da te ponize i tebe i crnogorce,da pokažu kaki su neki crnogorci posrbice,pi!

Marko
Gost
Marko

Mojkovačka bitka je bila uvod u nestanku Crne Gore i CPC

Marina
Gost
Marina

Marko
Pa tako je !!!
Ljudi to izgleda ne shvataju!
Ne shvataju da je okupacija CG od strane Srbije direktna posledica mojkovacke bitke.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Shicccccc !!!!!!

Veliki krsi
Gost
Veliki krsi

Ko braću vas molim,pustite nas vise.

Hogar
Gost
Hogar

Ne nadaj se tome,srbi ne funkcionišu tako.

Marko
Gost
Marko

Gospodine Božoviću nemojte pogreešno tumačiti istoriju Crne Gore. Pogledajte na internetu šta je Kralj Nikola rekao za učesnike podgoričke skupštine pa će Vam sve biti jasno. A o svemu tome možete pogledati i pročitati originale u muzeju Crne Gore……..

Makovišta
Gost
Makovišta

Ovo o slozi i suživotu se slsžem ali ovo o Vašem “gledanju” na taj za nas bolan period je više nego uvredljivo .Ovo je previše drsko kao što je i tada bilo. Trebate se izviniti bar zbog porodica žrtava .Nije to davno bilo pamti se.

Marina
Gost
Marina

Marko
Nijesu stigli sve da pocijepaju,popale i sakriju!
Nesto je i ugledalo svjetlost dana.
Kad i pored tih dokumenata,koje mogu svi da vide, oni narodu mazu oci nekim srpskim “dobrim namjerama” i nekakvim “bratstvom” sto bi tek bilo da nema ni tih dokumenata???!!!

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Sve je objasnio prosrpski istoricar Dimitrije Dimo Vukovic u doktorskoj disertaciji “Ujedinjenje Crne Gore i Srbije”. Imao je prosrpske emocje ali je bio naucnik.

Titograd
Gost
Titograd

Slabo si citala Dima cim tako zboris

Interes/laz
Gost
Interes/laz

Laz je srpski nacionalni interes.

Zagor te nej 12
Gost
Zagor te nej 12

3.14 piiiiiiiiiiiiiiiii

Generacija
Gost
Generacija

Nijesi nista naucio kod pokojne Olge Bjelogrlic iz istorije.

Mugambe
Gost
Mugambe

E blago tebi Božovicu
Ponovicu jednu poznatu pricu-gleda se film Neretva u mjesnom domu, dosli svi seljani. I sad na filmu kaze “ima li ovdje četnika?”, a jedna će baba-mještanka “javite se Božovići”

Marina
Gost
Marina

Mugambe
🤣🤣🤣 pa da.Ovdje se sve zna .

Kiks
Gost
Kiks

Pravi srbin, lane i pobježe

Mario
Gost
Mario

A sto se onda Francuska izvinu CG za ‘pustanje niz vodu’ 1918? Ako je to bila volja naroda nema potrebe. I kao sto rece Dobrica Cosic – Srpski patriotizam je zasnovan na lazi.

Istina
Gost
Istina

Ka sa SFRJ. vi ste osmnski osvajaci a li brzo u povlacenju vjeruj.

Pop
Gost
Pop

Jel’ moguće da postoje ovakvi ljudi?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Zašto OVO nazivaš tako ?

Ljubo
Gost
Ljubo

Stidi se 3.14

Gornji Ceklin
Gost
Gornji Ceklin

Posjeti 4 nahije u opstinu Cetinje Bozovicu, posebno Katunsku, i izvini se ispred svoje drzave za sva zvjerstva sto su uradili 1918god…

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Crna Gora je trebala nakon obnavljanja nezavisnoti pokrenuti tuzbu pred medjunarodnim sudom za ratni zlocin 1918. Taj zlocin nikada nece zastarati.

Matija
Gost
Matija

Svi su Srbi Crnogorci.

Roksana
Gost
Roksana

Nijesu svi Srbijanci Crnogorci, jedna trećina Srbijanaca vodi “poreklo iz Crne Gore” od Crnogoraca. Pogledaj prepisku naših Petrovića sa knezom Milošem i prije kneza! Čitajte Posrbice, neka vam Memoranduma i Garašanina, čitajte dokumenta!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

C U T I !!!! (sto bih ti rekla ne bi objavili)
Ne uzimaj Mojkovacku bitku u usta !!!

Velimir
Gost
Velimir

Kad se ovakvi NE bi vrtali otud ,Crnoj Gori bi sve bolje
islo!
Najgora vsta izdajnika su Oni koji olajavaju svoju zemlju Iz tudjih dvorista!
Takvi nijesu dobrodosli ni Srbiji ni Crnoj Gori!

Dado
Gost
Dado

Ne bojim se ja vrazjeg kota neka ga je ka na grani lista nobse bojim zla domacega.U pamet se Crnogorci

Loyd
Gost
Loyd

E pravo mu zboriš! Svaka ti čast!

zoran
Gost
zoran

Sa topovima oko skupstine.bas bratski

Piksi,
Gost
Piksi,

O, pametnice, izdajnicka. Ko te to slagao?

Marina
Gost
Marina

Piksi
Ma ljudi , ne zivite u zabludi da ovaj ne zna istinu!
Zna on .Dooobro on zna da je svaka rijec koju izgovori SRPSKI INTERES-LAZ !
Stvar je u tome ,sto je srpski interes i njegov interes!

Lander
Gost
Lander

Tako je Bozovicu. Mojkovacka bitka je bila podvala Crnoj Gori od strane srpske komande (umjesto da brane Cetinje) kako bi Cetinje palo i drzava kapitulirala sto je otvorilo vrata za tzv. PG skupstinu 1918 jer to nije bila nikakva skupstina nego posijelo izdajnika otadzbine. Stalno pricamo da je 1916 namjestena zbog 1918 i konacno si to u ime drzave Srbije… Više »

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Srpski pukovnik Pesic, glavnomandujuci Crnogorske vijske, je izdao sopstvenu vojsku. To je jedinastven primjer u istoriji ratovanja Bozovicu. Kao sto si ti jedinstven primjer ambasadora u istoriji diplomatije.

S.A.
Gost
S.A.

Ovo je preslo svaku granicu..ovakve izjave ambasadora su malo je reci bezobrazluk,do kad vise da se tolerisu ovakve izjave da je okupacija bratska stvar koju treba slaviti.Predsjednik drzave ima pravo ovakvima oduzeti akreditive..

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Srbi braco u kam udarilo

Hogar
Gost
Hogar

E kad bi mi bili naivcine i nista ne naucili iz tih dogadjaja koje pominjes a i sam znas sto se desilo u Crnoj Gori poslije Podgoricke skupstine!Pazi na istoriju zemlje ciji si ambasador

Sanja
Gost
Sanja

Zašto ovaj neprekidno ispira mozak gradjanima CG. Znamo mi istoriju i bez njega. Sa onima koji su ukinuli državu, crkvu i uništavali sve što je Crnogorsko ne može se biti brat.

Crnogorska Boka
Gost
Crnogorska Boka

Ajd ne laži, nikad to nije bilo!

MiodragPG
Gost
MiodragPG

Božoviću, pusti istoriju istoričarima. Gledaj od čega se živi. Političari CG i Srbije povežite ekonomije naših država, zavrsite auto puteve, obnovite željeznicu, stvorite uslove za novi investicioni ciklus u proizvodnju itd…… U svim ratovima Srbi i Crnogorci su bili hrabri ratnici. Ostavimo njihove viteške kosti neka počivaju i ne dirajmo ih. Imajmo ovozemaljsku misiju drugačiju i korisniju za one koji… Više »

Roksana
Gost
Roksana

Smrklo mi se od Srba, Mi, Crnogorci trpimo i dalje teror Srba i Srbije. Zaboga, sjašite više s nas (da oproste čitaoci na izrazu, znam za obraz, ali nam je više dozlogrdilo)!

Marina
Gost
Marina

Djordje Perina velikosrbin koji je radio na posrbljavanju rekao je 1937. godine:
“ Ponajjace sredstvo nacionalizacije -ŠKOLU- ispustili smo iz nasih ruku ,a bez toga se postizu SLABI NACIONALNI USPESI “.
Dakle,nije bio zadovoljan “uspesima” pa sada koriste svaki humanoidni oblik zivota , da im se ne ponovi “greska”.

Marina
Gost
Marina

Zato su sad posadili ZENSKOGA CETNIKA na celo prosvete i kulture!!!
Treba trovati crnogorsku mladost !!!!

Roko
Gost
Roko

Domaći izdajnik.

niro
Gost
niro

Javi te se Bozovici.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Znaci pocet cu zbog ovakvih da mrzim sve srbe a nisam takav.

lludak
Gost
lludak

ne hajvani kaze serdar janko vukotic da pomozemo srbijanske trupe da kroz crnu goru oni ostupe sve receno gospodine bozovicu a bogami nisu srbijanci se oduzili serdaru

King Henry
Gost
King Henry

Aj ti doma legendo, neka ti prazne price.

Bobija
Gost
Bobija

Imali dje kakav meteor na vidiku ako ide da nas ne promasi,to je jedini spas covjecanstva od ovakvih ……

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Sta bre lupetas covjece? Istorija ti je tacna kao srbijanska amerika je bila srpska po tvom

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

redakcija neće da objavi moj komentar upućen obome tipusu, je mnogo mnogo vulgaran

Marina
Gost
Marina

So i tekila
🤣🤣🤣
Kako te razumijem,da ti je znati !!!

Sanja
Gost
Sanja

Zašto ovaj neprekidno ispira mozak gradjanima CG. Znamo mi istoriju i bez njega. Sa onima koji su ukinuli državu, crkvu i uništavali sve što je Crnogorsko ne može se biti brat.

Blagosloveni br
Gost
Blagosloveni br

Sto lupa ovaj vucicev skocko? Zar jedan strani diplomata moze ovako da lupeta. Skandal.

Srbin
Gost
Srbin

Ma sto nam naprica izajice svoga roda,

ISTINA
Gost
ISTINA

Ovakvi “istoricari”nam dodjose glave i to je hvala sto izgibosmi na Mojkovcu da bi Srbi imali vremena da pobjegnu za Albaniju. Svaku svoju bruku oni slave. Crnogorci su uzaludni izginuli, da bi na Podgorickoj skupstini saopstili cuvenu recenicu: OD DANAS NIJESMO CRNOGORCI NO SRBI . Ambasador je zreo da postane persona non grata i to jos Niksicanin

Adio
Gost
Adio

Nebitn je sto je on Srbin, to poštujem, ali on je veoma loš čovjek. To je problem.

Da e vjecna
Gost
Da e vjecna

Ja sam Srbin i mislim da nema većeg skakavca od njega.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Ne bi on izda svoga patrijarha Pavla

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Osmo, za razliku od Mojkovacke bitke, bitka kod Berana vodjena dan ranije je bila sjajno pobjeda. To je naravno u prvom redu zasluga razumnog, sposobnog i odgovornog komandata Vasojevica Lakica Vojvodica. On je zaprijecio prolaz austrijskim jedinicama koje su slijedile srpsku vojsku. Ko njega slavi u Srbiji? Niko. Nema razloga. Cak ni te austrijske jedinice nijesu mogli stici Srbe. Osim… Više »

Marina
Gost
Marina

Posmatrac
A ko slavi u Srbiji Peka Dapcevica,koji je oslobodio Beograd ???
Nigdje ga ne pominju kao oslobodioca!

Iustitia
Gost
Iustitia

Sta radi Ministarstvo vanjskih poslova povodom ovog slucaja i ovakvih izjava? Preduzmite nesto!

Brano Nkšićanin
Gost
Brano Nkšićanin

lustitija, imamo ali isto ko da ga nemamo.

Nezavisni
Gost
Nezavisni

E ne no više no te sram bilo. Dok god je takvih i takvog tumačenja i Mojkovačke bitke i Podgoričke skupstine nikad sreće između dvije zemlje. Da je bog da sreće izvinuli bi se narodu Crne Gore za sva zla što ste mu tada uradili i danas radite.

Brankokockica
Gost
Brankokockica

Ludak !

Anđa
Gost
Anđa

… reče Srbin iz Nikšića!

Anonimous
Gost
Anonimous

Jedna riječ – izdajica.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nije srbin no POSRBICA

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Sesto, tragicno je da i svi crnogorski istoricari o ovima stavrima cute. Dijelom nijesu upoznati a dijelom ne zele da cackaju mecku. Sedmo, borci pali na Mojkovcu su bili HEROJI. Tako treba da budu slavljeni. Njihova zrtva je bila herojska iako BESMISLENA. Nista ne svjedoci o besmislenosti te zrtve kao cinjenica da su Austrijani SMATRALI MOJKOVACKU BITKU POBJEDOM. Time su… Više »

Mirko
Gost
Mirko

Istina je samo jedna.Nema kako ko gleda,nego je istina,istina.Sto se tice bratskih odnosa sa.Srbijom,oni ne postoje od pocetka 2o vijeka.Zato dragi.Bozovicu te odnose je davno trebalo svesti na cisto drzavnicke,zvanicne odnose.Plasim se da je za sada kasno.Ali sve se mijenja.

Pero
Gost
Pero

Najveće ljucko poniženje i licemjerje je biti u svojoj drzavi ambasador strane drzave.

Marina
Gost
Marina

Pero
Vala ovome se nema sto dodati.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Peto, nastavak. Ko bi mogao pomisliti da u monografiju od 1500 starnica izasloj u Beogradu 1928. u kojoj se slavi pobjeda srpske vojske u I svejtskom ratu nema ni jedne jedine rijeci o Mojkovackoj bitci, Janku Vukotic, telegramu, spasiocima srpstva… Potuno je isto u velikoj engleskoj istoriji o I svejedskom ratu u vise desataka tomova iz 1968. Poglavlje o Srbije… Više »

Marina
Gost
Marina

Posmatrac
Ovo za prodaju hrane mi je tako srpski.
Sto je tu cudno?
Sada kada samo po malo isplivavaju neke cinjenice koje su htjeli da sakriju,jasno je i zasto su ih krili i lazirali.

Celava
Gost
Celava

Srbijanci pisu istoriju kako im dune sve izmisljaju

Budva
Gost
Budva

Okie braticka

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Peto, poslije II svjetsko rata su komunisti iz svojih razloga prigrlili ljoticevsku laz. Bez nje bi srpska izdaja bila transparentna a REHABILITACIJA KRALJA NIKOLE NEMINOVNA. Ali laz o Mojkovackoj bitci ce da dostigne vrhunac tek poslije crnogorske nezavisnosti. U Sava centru ce da dodje sva srpska vrhuska i proslavi 100 godina “SLAVNE BITKE”, od presjednika Nikolica nanize. Glavni govornik Matija… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Posmatrac-Svaka cast !!!👏👏👏👏👏
Crnogorci ne znaju svoju istoriju-istinu!
Sjetimo se sto smo ucili 60ih,70ih,80ih , ko nam je predavao, gdje su knjige stampane.
V. Djuranovic i V. Zarkovic su pokusali da pokrenu “crnogorsko pitanje” , ucutkani su.
Moramo se pokrenuti, citati, djecu vaspitavati , uciti. “ONI” to rade vise od sto godina, a mi-?

Marina
Gost
Marina

Ljubav
“U staroj Jugoslaviji su omalovazavani oni koji su postavljali “crnogorsko pitanje” a forsirani Crnogorci potudjenici koji su negirali crnogorstvo,od kojih se stvorio poseban tip “ legionara” koji se bore protiv sopstvenog naroda”
Ovo je negdje napisao neki Srbin.Ne mogu da se sjetim ko je bio u pitanju.
Ali sam ovo zapamtila kao obrazac ponasanja Srbije i Srba prema CG.

Marina
Gost
Marina

Ljubav
Dobar je bio skoro prof.Miodrag Zec kad je rekao :
“ Ima u nasem bicu (srpskom) te potrebe da budemo veci nego sto jesmo i mi smo jedan od retkih naroda koji to sto mi o nama mislimo, retko ko o nama misli .To je neka nasa vrsta hendikepa “.

Vox
Gost
Vox

Dvije godine kasnije, na prvim izborima nakon ove “slobodno izražene” volje naroda narod bira Komunističku Partiju. U zemlji bez radničke klase!

To je ono što je narod mislio u “bratskom ujedinjenju”. Gola robija.

Red
Gost
Red

Sram te bilo!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Izdajnik o istoriji!?

Perko
Gost
Perko

Pa kako drugacije da opravda svoje ponasanje bez da bezdusno i bezocno lazinja?

Hurem
Gost
Hurem

Ada ovo je terazijski srbin ,a oni su gori od pravih srba-srbijanaca.Svasta ce uradit i rec da bi se dodvorili svom gospodaru.Mozes ti laprdat sto god hoces ali da nije bilo Crnogoraca da vas vazda spasavaju nebi vas bilo NEZAHVALNICI NACIONALISTICKI.E Bozovic je to.laz ,laz…….

Markoni
Gost
Markoni

Zasto se dio Srpske vojske nije pridruzio na Mojkovcu a dio Crnogoraca otisao na Krf??? Onda jos napadaju kralja kako je pobjegao, sta je trebalo, da doceka Austrijance? A to sto je Srpski kralj pobjegao i cijela vojska nema veze….

aeeee
Gost
aeeee

kralja je unuk katapultirao da lakše zasjedne na Cetinje

Perko
Gost
Perko

Za 4 godine bicemo jedinstvena drzava

Sanja
Gost
Sanja

😂😂😂😂😂😂😂😛

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Perko nikad vise, sto prije to prihvatitr bice vam lakse;) iako ste se malo uzgicali jer vam je ova blamatozna koalicija zaradila mandat vise, ali od toga nista druze moj

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Okej, važi luzeri

Michel
Gost
Michel

Za 4 godine, a mislim i prije, Srbija će zvanično potpisati priznanje o nezavisnosti Kosova i ući u NATO i EU.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Eo trčimo, ka što vidiš, bravuśane.

STAMAT
Gost
STAMAT

Sramoto

Ivan
Gost
Ivan

Veli jedan sto je dosa ka izbjeglica iz bosne u boku kaze boka je nezavisna prije bila e kolko se ismijah🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆😆😆😆

Putnik
Gost
Putnik

Vele i pravi Bokelji…oni sto su im preci u Boki 200-300 i vise godina. Znas ti dobro kako Bokelji zovu ove sto su se sjatili sa brda,ne bosanskih,no crnogorskih. Kultura i tradicija Boke je kao nebo i zemlja u odnosu na onu sa Cetinja npr. Vise naginju jednoj Dalmaciji ili Italiji a to veze s vezom nema sa Crnom Gorom.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Trece, kad je II svjetski rat postao izvjestan, velikosrpska vrhuska u Beogradu se uplasila da ce se svijest o izdaji Pesica prosiriti. Zato su izmislili telegram kralja Aleksandra (naravno poslije Aleksandrove smrti). Autorstvo te lazi dolazi iz krugova oko Dimitrija Ljotica, mozda i njega samog. Taj telgram treba da da smisao bitci! Eto Aleksandar, koji je bio glavni, je znao… Više »

Dusan
Gost
Dusan

E sram te bilo

Titograd
Gost
Titograd

Njega? Hajahahahahahaha… Obraza bez.

Mitar
Gost
Mitar

????? Sto je ovo ljudi moji!!!! Jel ovaj predstavlja cijelu Srbiju??? Kuku jadna zemlja, jadna nacija!!!

Kralj
Gost
Kralj

Crna Gora je Crnogoraca a ne srbijanaca imate vasu drzavu

Anđa
Gost
Anđa

Crna Gora je država svih njenih građana.

Anonimous
Gost
Anonimous

Osim onih koji maštaju o drugoj državi.

SINDON58
Gost
SINDON58

Anđa REPUBLIKA CRNA GORA

Mirko
Gost
Mirko

Kolko je botova iz srbije i hercegovine te komentarisu po crnogorskija portala vidi se promakne ekavica i ijekavica iz trebinja

Putnik
Gost
Putnik

Ima ekavice i od Crnogoraca…malo su studirali u Beogradu pa im ostalo. Bili svi Srbi da bi ugrabili budzet,znali “Boze pravde” kao Oče nas,a cim diplomiraju i vrate se doma, eto ti ih “E viva Montenegro”…ima,ima znas ti dobro.

Garo
Gost
Garo

Ima ali to ti je ovaj amabsodor strane zemlje u svojoj zemlji. Ne boj se, izbiju im Srbi e viva, znao je to i kralj Nikola, “pošaljem ih da uče u svijet vrate se kao Crnogorci, pošaljem ih Beograd vrate se kao Srbi”.
Sve mi bude jasno kad nekog pitam a pošto je školarina u Beogradu.

Taxi
Gost
Taxi

Fino ste nam se zafalili za Mojkovacku bitku, daleko nam kuca od vas “braco”!

ALEX
Gost
ALEX

Zid napravit🇲🇪🇲🇪

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ambasador vjerovatno nije svejstan da prenosi stopostotnu laz. Prvo, na Podgorickoj skupstini niko nije pominjao Mojkovacku bitku. Nju nije ni Janko Vukotic nikad pomenu, ni nju ni izmisljeni telegram kralja Aleksandra. Janko je napravio glupost na Mojkovcu, sto mu njegov najveci rival Mitar Martinovic spocitava u svojim memoaima. NIJE BIO IZDAJNIK. U godinama iza I svjetskog rata jedino Lazar Rasovic… Više »

amo
Gost
amo

Vjekovima Crna Gora slepa Srbiju na ustrb svoje slobode i nezavisnosti,ali svemu dodje kraj pa se nadam i ovom slepanju.Dosta nam je vise srbijanskih megalomanskih politicara,dje god su dosli dozvali su rat,tugu,jad i cemer.

Festadjun
Gost
Festadjun

Zatvoriti ambasadu srbije u ch

Djordjije
Gost
Djordjije

evo za dusmane najljepsa zastava na svijet. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Djordjije
Gost
Djordjije

Ko te nauci tu laznu izdajnicku istoriju🤣🤣🤣🤣🤣

ALEX
Gost
ALEX

A ko…pogodi

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Hahah…neka posrbice.srpske okupatore braniš!

Tgd
Gost
Tgd

Tako ste zafalili Crnoj Gori posle Mojkovačke bitke,treba svaki put srbijanci da se podignu kad pomenu čuvenu bitku

Berane
Gost
Berane

Smanji dozivljaj Bozovicu. E cujes bitka na Mojkovcu bila uvod u oslobodjenje Crne Gore. To je bio uvod u okupaciju, Bozovicu, I tu nema razlicitih gledanja. Uostalom, vas pokrovitelj u toj prljavoj raboti, Francuska, se prije par godina zvanicno izvinula za to “oslobodjenje”. Jedino vi, potdjenici, istrajavate u glorifikaciji izdaje koji ste pocinili.

Zeljko
Gost
Zeljko

Kako mogu blokirat hepi program??

Krcko
Gost
Krcko

Stidi se te izjave

Njegos Vladar
Gost
Njegos Vladar

Otpor veliki ka nestajanju drzave nikad to vise necemo pustit NIKADDDDDD🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

ALEX
Gost
ALEX

Ajmo svi po zastavu 🇲🇪🇲🇪 na auto…kucu….na masku…bilo kad,bilo dje!To im je vakcina!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Krsto
Gost
Krsto

Srecna nam “sloboda” Crnogorci i ponovni nestanak. Glasajte gmazovi ovakve. Druge i ne zasluzujete.

Danilo
Gost
Danilo

Koje vecinske volje naroda pa sto je radila srbijanska okupatorska vosjska u Crnu Goru znamo

Cetinje
Gost
Cetinje

Kapelica karadjordjevica je znak okupacije

Nadri istoricar
Gost
Nadri istoricar

Cus mu price jel te to vucic laza

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nikad vise 1918godina nikad nece te vise moc ukinut Crnu Goru ekavicari

Jankovic
Gost
Jankovic

Pg skupstina odrzana kad je okupator karadjordje procera kralja Nikolu

Andric
Gost
Andric

Podgoricka skupstina se izvela pod silom srbijanske okupacije dzabe lazete

Ratko
Gost
Ratko

Tako je andricu ljudino karadjordjevici su okupatori to se znaaaaa

Ratko
Gost
Ratko

Ukinuli nasu Crnu Goru koja postoji deset vjekova

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Valja li lagat ambasadore??

Hurem
Gost
Hurem

Njemu je slagat ka pojest RAHAT LOKUM.

crnogorac
Gost
crnogorac

Da, cuvali srpskoj vojsci ledja dok je bjezala preko Albanije da bi ta ista vojska u povratku okupirala cg.

Crni panter
Gost
Crni panter

Dal je ovaj čovjek svjestan šta priča? Ili misli da mi neznamo ništa pa da se može s’nama poigravati.
Gdine Bozovicu ne laži i okani se obmanjivanja…

rajo
Gost
rajo

Koliko ovi koji komentarišu imaju godina …. da li su pročitali bar jedan udžbenik ili neki dokument iz tog vremena… kakva je ovo ujdurma fejzbuk intelektualaca???

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Bozovicu ajde odmori malo

Hurem
Gost
Hurem

Koliko je Bozovica otislo u Juznu Ameriku poslije prvog a pogotovo poslije drugog svj.rata a zasto znate li?????Ja znam.

marko
Gost
marko

Mozda je bio crnogorski narod tada za ujedinjenje a mozda i nije to ne znamo ali je sigurno da su Crnogorcu uludo ginuli na Mojkovcu i branili srbijance dok su Austrjanci krenuli uz slabo branjeni Lovcen ka Cetinju. Nego , ,,braca” srbijanci su se zahvalili tako syo su okupirali Crnu Goru i cinili zvjerstva. Treba procitati ,, NEKOLIKO STRANICA IZ… Više »

Deepees
Gost
Deepees

Slobodna volja sa strazom.da cuva kutije

Mongro
Gost
Mongro

Nedao Bog i da smo dalji rod, a ne “braća”!

Darun
Gost
Darun

Mojkovacka bitka je primjer nevidjene gluposti ,kada je vojska napravila odstupnicu stranoj vojsci koja ce joj kasnije drzavu “osloboditi”.Ako je i za brata mnogo je.Nije svaki brat ,brat.

Maestro
Gost
Maestro

Kako te nije sramota. Crnogorci izginuše na Mojkovcu, da bi Vaša vojska pobjegla od Austrijanaca, a vi onda puškom na Crnogorce, da ih porobite. Sram te bilo…

hans
Gost
hans

Ko se sve šeta po CG?Podgoričko posijelo 1918. je bilo najsramniji momenat u cijeloj crnogorskoj istoriji.Reče li to iko iz “stare” vlasti ovom namjerno “neupućenom” liku.Koji bezobrazluk i bahatost.

Marta
Gost
Marta

Stara vlast je najvise kriva za danasnje stanje u Crnoj.Gori i jedina adresa kojoj treba uputiti sve kritike za njena cinjenja i necinjenja.

hans
Gost
hans

Shvatila si me,bravo!!!!!!

strel
Gost
strel

kakvog ujedinjenja ako je Crna Gora postala da postoji, pretvorena u Zetsku oblast ???

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ni Hrvati ni Slovenci vam nisu krivi ali Srbi jesu ahahahahaaa Kraljevina Srbija je na početku Prvog svetskog rata za svoje ratne ciljeve postavila ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca, donošenjem Niške deklaracije 7. decembra 1914. godine. Ubrzo je usledilo formiranje Jugoslovenskog odbora u Londonu 1915. godine i Crnogorskog odbora za narodno ujedinjenje 1917. godine. Konkretni pregovori o uređenju buduće države… Više »

Kain
Gost
Kain

Nisu Hrvati činili zločine po Crnoj Gori.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Kain joook nisu ahahahahahahaa nijesu ni Turci ma ni Nijemci a bogomi ni Austrougari samo Srbi i to kako hihihihihihihihihiiiii

Marina
Gost
Marina

Mesija
Upravo si Srbe stavio tamo gdje im je mjesto.
Medju neprijatelje Crne Gore.
Jedina je razlika u tome sto se oni uvijek izdaju za nase “prijatelje” cak “ bracu” pa je time i ono sto su radili i danas rade,problematicnije .

rajo
Gost
rajo

još jedna fejzbuk intelektualka ….

Eki
Gost
Eki

Mojkovacka bitka?mozda grijesim ali,jeli to ona bitka dje je srpska vojska pobjegla preko crne gore i albanije pa sve do grcke,a crnogorci se borili da brane svoju drzavu,za razliku od srba,koji nijesu branili ni srbiju a kamo li crnu goru?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Eki tukaneee kako ti poznajes istoriju ahahahahahaaaa

nenad mne
Gost
nenad mne

Krivokapiću, ti li si, ili se neko drugi lažno predstavlja kao Mesija?

Neko
Gost
Neko

👍toooo

Oro
Gost
Oro

Srbi to zovu povlacenje, a u stvari je to bila nevidjena bjezanija. Ostavili zene, djecu i starce i bjezali sve do Grcke, sto crnogorska vojska nikada nije radila, vec je bila uz svoj narod,na braniku svoje svete crnogorske zemlje.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Poznati maratonci,vjecito su se selili kroz istoriju.

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Laz, laz i laz. Znas li ti ambasadore kako se zavrsavaju vase osvajacke avanture. Podsjeti se a mi znamo svoju pravu a ne tvoju novokomponovanu istoriju. I da za ovakve stvari se po Beckoj konvenciji otkazuje gostoprimstvo. Sada eto nece ali budi uvjeren da danas godina hoce.

pih
Gost
pih

Ko je tebe poslao da ođe držiš govore? Sram te bilo!

komita
Gost
komita

dogodine u leskovac

Toppp
Gost
Toppp

Jes a onda su dosli marsovci i rekli zivjela srBija

....
Gost
....

persona non grata!!!

Samo pitam ?
Gost
Samo pitam ?

Bozovic je primjer izdajnistva na ovim prostorima

Branka
Gost
Branka

Ovaj opet traži đavola!

vaso
Gost
vaso

Ovaj Bozovic pojma nema, ili se pravi blesav. Veli da je Podgoricka skupstina bila slobodan izraz narodne volje, a tada vise od pola Crne Gore nije ni znalo da ce se odrzati ta skupsita, niti je o tome odlucivao narod, nego nekakvi izmisljeni i potkupljeni “predstavnici” naroda.

O Tempora...
Gost
O Tempora...

Je li ovaj Božović Ambasador Srbije u Crnoj Gori ili Vučićev Guverner Crne Gore u sklopu Srpskog sveta!?!?!? O tempora o mores!

SLOBO
Gost
SLOBO

Crnogorci su podnijeli zrtvu da spase Srbe od istriebljenja na Mojkovcu.A Srbi da nam zahvale podgoricku skupstinu pretvore u srbijansku,izglasaju ujedinjenje sami.A sad pokusavaju opet skoro na isti nacin da negiraju Crnogorce i Crnu Goru.Bozovicu na Mojkovac je bio moj djed i proveo dvije godine u Madjarsi zatvor,a moja Rovca ste 1919-te bombardovali,nemoj moslit da cu ja i moje potomstvo… Više »

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Prema istrazivanju srpskog geneticara najblizi Srbima su Hrvati zatim Bosnjaci pa Makedonci onda Rumuni a na 5.mjestu Crnogorci!!! Zapamtite to i ne nazivajte Crnogorce i Srbe bracom jer to sigurno nismo niti cemo ikada biti .

Judit
Gost
Judit

Bravo Tivat nikad nećemo biti braća sa Srbima

Kain
Gost
Kain

Najbliži su im genetski Turci…bar tako govore hrvatski genetičari.

Marina
Gost
Marina

Dokle cemo vise da trpimo ovaj srpski teror?? Dokle cemo da tolerisemo lazi da su nas 1918. Srbi “oslobodili” a oni nas OKUPIRALI ??!!! Dokle cemo da trpimo lazi da se crnogorski narod “dobrovoljno” odrekao svoje hiljadugodisnje drzave kako bi se predao srpskom kolonijalizmu???? Ako je bilo “dobrovoljno” Bozovicu-izrode zasto je Zivojin Misic pisao depesu komandantu srpskih trupa na Cetinju… Više »

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

… komandantu srbskih OKUPACIONIH trupa, tako PRECIZIRA živojin mišić.

Marina
Gost
Marina

Pravi gradjanin Znam,naravno.Nego ne moze covjek toliko pisati.Gledam da skratim a da kazem sustinu. Ima ti jos dosta naivnih gluposti koje je CG uradila samo iz razloga da pomogne vjerujuci da pomaze nekome ko je blizak i ko bi isto to sjutra ucinio za CG. Crna Gora uopste nije imala interesa da ulazi u rat.Cak je Austrijs trazila da se… Više »

Veki
Gost
Veki

O cemu prica ovaj

Aleksa32
Gost
Aleksa32

Ne može nas učiti istoriji neko ko je Miločane kod Nikšića zamijenio Sremom, svako dobro i mani se pretpostavki.

WEKND
Gost
WEKND

Vuk u jagnjecoj kozi, isti kao i oni srpski agenti koji su za vrijeme kralja Nikole bili procerani iz Crne Gore zbog raznih nepocinstava, a posle rata se vratili i organizovali tkz. Podgoricku skupstinu, dok su crnogorski junaci sa Mojkovca bili po Austrijskim logorima.

Marina
Gost
Marina

WEKND
Bogami ovaj nije u jagnjecoj kozi!
A nije ni vuk.
Sto je,ne mogu da napisem jer mi ne bi objavili .

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Kako pobrka vukove i glodare, što ti je !?

Pencilin
Gost
Pencilin

CG je u to vrijeme imala važeći ustav imala je poslanike koje je izabrala na izborima po zakonu 1914, imala je vladu i kralja. Ono što se desilo je nelegitimno i nelegalno. Sam čin “Podgoričke skupštine” se odigrava pod dugim ciljevima žandara dok okupljeni kuckaju bombama po “skupštini” da se ko ne predomisli.. to je ta “sloboda” ovog Božovića koju… Više »

Atos
Gost
Atos

Ovaj je irelevantan

CCCCCC
Gost
CCCCCC

To ti se izdajniče Crne Gore zove .,,Hrani pseto da te ujede”…..Mojkovačkom bitkom smo se žrtvovali zbog srpske vojske koja je bežala za Albaniju i pobjegla…. Vratili su nam aneksijom a ne kako lažljivci kažu ujedinjenjem 1918…….
Džaba ste krečili četnici…
Nikad više 1918.!!!

marius
Gost
marius

+Ajd ne provociraj ovizi narod po CRNOJ GORI, srece ti.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

spijune neces ti nama pisati istoriju ….spasili smo vam narod i drzavu a vi nas pokorili uz pomoc izdajnika

Lav
Gost
Lav

Okupacija nije narodna volja no volja neprijatelja bozovicu…lijepo ste nam vratili,ali se nadam da smo bar nesto naucili.

RLK
Gost
RLK

A jes jadan kako da ne , dok se hrabra srpska vojska povlačila tj bježala Crnogorci su ginuli ..DA JE VJEČNA CRNA GORA.

Marko
Gost
Marko

Pihh, ovoga ne treba vise ni komentarisat.

Shanana
Gost
Shanana

Sram te i stid bilo!

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Tipicno srbijanski. Njegova ova besjeda se svodi na ovo, nije u stvari bilo ono sto jeste okupacija CG od strane srbijanaca, nego nesto sasvim drugo. On tvrdi da kada su pobili sest hiljada Crnogoraca i zapalili preko sedam hiljada domacinstava da je to ustvari od miloste. A onda cak i da je to bilo, a bilo je, to sve treba… Više »

Anderba
Gost
Anderba

Laži, mitovi, legende…Da se od laganja umire Srbi bi odavno nestali sa lica zemlje.

Miki
Gost
Miki

Nema veceh servina od posrvice

Send this to a friend