Politika

Brajović: Antifašistička Crna Gora pamti i sve više cijeni herojstvo i žrtve za oslobođenje Berana

Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Berana Dan ove opštine koji se obilježava 21. jula.

“21. jul –  Dan opštine Berane, praznik je kojim se obilježava Prva sjednica Odbora narodnog oslobođenja za Srez beranski 1941. godine. Antifašistička Crna Gora pamti i sve više cijeni herojstvo i žrtve za oslobođenje Berana, potonjeg Ivangrada, čime je počela ubrzana modernizacija grada, a njegovi stanovnici dobili jednake šanse za lični razvoj i rast standarda”, naveo je Brajović.

Uvjeren je, kaže, da će Berane u periodu koji slijedi sačuvati antifašističku tradiciju i dostignuća svoje zajednice, a potomcima obezbijediti moderno okruženje sa evropskom perspektivom.

“Očekujem da će Berane sa obrazovnom prosvjetiteljskom tradicijom i brojnim uglednim građanima, biti dio sveobuhvatnog napretka evropski orijentisane Crne Gore sa vrijednostima razvijenih demokratskih društava. Država i njene institucije nastaviće prije svega da štite zdravlje građana Berana, u zajedničkoj borbi sa kovidom 19.  Nastaviće se i sa još intenzivnijim ulaganjem u dalji razvoj lokalne zajednice i podrškom projektima za sve bolji život Beranaca. Čestitam Dan opštine i upućujem najbolje želje!“, kazao je Brajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njegoš
Gost
Njegoš

Men se čini da još uvijek nije oslobođeno.

expert123
Gost
expert123

Kad je u pitanju Berane poznato je da je tamo na vlasti SNP partija. Partije kao sto su SNP ili Demokrate su oznacene kao prosrpske ili za mnoge njihovi clanovi i simpaziteri su srpski nacionalisti. Sada se postavlja pitanje posto predstavnici tih partija pokusavaju da se predstave javnosti u Crnoj Gori kao da su navodni antifasisti. U taj njihov antifasizam… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Expert123 Beograd je bio glavni grad Jugoslavije na cijem je celu bio onaj Broz zato sto su Srbi bili fasisti e bas si expert
AHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Milan
Gost
Milan

Berane da se dozove pameti…. zna se kakvo je Berane vazda bio antifasisticko i crnogorsko

Send this to a friend