Politika

Brajović čestitao Dane opština Petnjica i Plužine

Brajović

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Petnjice i Plužina Dane opština, koji se obilježavaju 4. avgusta.

On je istakao da posljednjih devet godina stanovnici petnjičkog kraja, kao što su željeli, kao posebna lokalna zajednica funkcionišu u Crnoj Gori.

“Boreći se, zajedno sa našom cijenjenom dijasporom, Petnjičanke i Petnjičani se trude da stvore bolje uslove za život u svom kraju i da makar smanje prilično visok broj mladih ljudi koji odlazi iz Bihora”, naveo je Brajović.

Kako je dodao, petnjički kraj, veoma bogat prirodnim, ali i kulturno-istorijskim resursima, ima mogućnost brzog napretka u slučaju pametnog i ciljanog investiranja.

“Vjerujem da država mora, uz pomoć dijaspore koja nikad nije štedjela kada je u pitanju pomoć svom rodnom kraju, takve investicije podstaći i podržati. Doprinos stanovnika Bihora strateškim državnim odlukama, sa posebnim akcentom na ogromnu podršku nezavisnosti Crne Gore, ne smije i neće biti zaboravljen”, napomenuo je lider SD.

U čestitki povodom Dana opštine Plužine Brajović je poručio da taj grad i opština baštine veliku tradiciju istinskih boraca za slobodu i za Crnu Goru.

“Još iz vremena jednog od najpoznatijih pivskih junaka, Baja Pivljanina, pa do Drugog svjetskog rata, stanovništvo Pive je nesebično davalo sve što je imalo, često i svoje živote, boreći se za slobodu i dobrobit Crne Gore”, poručio je.

On je naveo da su Plužine, samim razvojem turizma u proteklih par godina, pokazale da može mnogo više od onoga što jeste.

“Taj razvoj mora biti nastavljen adekvatno podržan i od strane državne vlasti, uz valorizaciji svih onih potencijala koje opština Plužine ima. Samo tako je moguće obezbijediti bolji život u vašem kraju i to da mlade Pivljanke i Pivljani, umjesto odlaska, ostaju na svojim ognjištima”, zaključio je Brajović.

Send this to a friend