Politika

Brajović: Cetinje uvijek bilo i biće luča crnogorske slobode i najsjajnija iskra

Brajović

Cetinje je uvijek bilo i biće luča crnogorske slobode i najsjajnija iskra svega ponositog u našoj državi. Tako i danas prijestoni grad na najbolji način pokazuje kako se čuvaju vrijednosti nezavisne, građanske, multietničke, multinacionalne, sekularne i antifašističke Crne Gore, poručio je danas predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, čestitajući građanima i lokalnom rukovodstvu Dan Prijestonice.

“Današnji dan, koji predstavlja godišnjicu oslobođenja Prijestonice 1944. godine, na najbolji način oslikava slobodarski duh kojim Cetinje, od svog postanka, napaja čitavu Crnu Goru. Žrtve koje su naši preci, časni i dostojanstveni Crnogorci, podnijeli za slobodu Cetinja i naše domovine obavezuju nas, njihove potomke, da tu najsvetiju vrijednost slobodne Crne Gore nastavimo da baštinimo, odajući na taj način najveće poštovanje toj njihovoj žrtvi”, naveo je Brajović.

Cetinje je, naglasio je, kulturni, obrazovni, istorijski i sveukupni društveni svetionik.

“Ono je zapravo, sažimajući u sebi sve te vrijednosti, cijela Crna Gora u malom. Ponosna, hrabra, građanska, otvorena, srčana, srdačna i dostojanstvena Crna Gora. Ona kojoj su ruke otvorene za sve: za one koji te vrijednosti već znaju, ali i za sve one koji će im se tek učiti”, naveo je Brajović.

Kako je dodao, štamparska tradicija Cetinja, istorija, arhitektonsko i kulturno blago koje uveliko prevazilazi gegrafsku veličinu tog grada, živi su dokaz da veličina jedne države ne leži u njenoj brojnosti, već velikim ljudima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grone
Gost
Grone

Brajoviću crni Brajoviću a zašto si dao onoj Bratićki državljanstvo kan ne priznaje Crnu Goru .Nijesi ni slutio da će ta osoba sad da nam odlučuje o kulturi prosvjeti nauci sportu.Sramota

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Ti Brajovicu da objasnis tvoje potpisivanje Bratickoj drzavljanstvo.

igor
Gost
igor

a vidji ovoga Ti si Bratickoj potpisao pasos, śedi ne javljaj se.

Send this to a friend