Politika

Brajović: Neki su izgubili obraz u prošlosti, ali Crna Gora nije

Neki su izgubili obraz u prošlosti, ali Crna Gora nije. Sačuvala je i svoj obraz, i svoje građane, ali i mnogima obezbijedila dom i mjesto pod suncem krajem prošlog vijeka na Balkanu. To je saopštio predsjednik parlamenta Ivan Brajović tokom izlaganja na međunarodnoj konferenciji „Uloga parlamentaraca u jačanju ekonomske saradnje i kulturnih veza na Putu svile“.

Zbog toga je, našoj zemlji i Evropska unija otvorila vrata, kroz koja ćemo ući narednih godina.

“Nemamo Mahabharatu, Ilijadu i Odiseju, ali imamo najstariju štampariju kod Južnih Slovena i Gorski Vijenac. Nemamo Homera, ali imamo Njegoša. Nemamo u književnosti Huseina Džavida, ali imamo njegovu bistu u najljepšem parku glavnog grada. Nemamo Azurnu obalu, ali imamo Jadransku. Nemamo Himalaje, ali imamo Durmitor”, kazao je Brajović tokom govora o Crnoj Gori u društvu mnogo većih i moćnijih država.

U svom izlaganju predsjednik Skupštine  je rekao da živimo u digitalnom vremenu kada je informacija jednaka jednom dodiru ili kliku.

Ali naš cilj i cilj ove konferencije nije virtuelan, već stvaran, i prioritet joj je da se uspostavi dijalog o što lakšoj komunikaciji svih vrsta saobraćaja i logistike. Kako svaki dijalog podrazumijeva sagovornika, vjerujem da je došlo vrijeme da se još snažnije posvetimo povezivanju istoka i zapada. Zato – što prije i lakše omogućimo komunikaciju – prije ćemo spoznati prolaznost razlika, a vječnost svih vrsta dijaloga”,  rekao je Brajović.

Brajović će se tokom dvodnevnog boravka u Azerbejdžanu sresti sa svim najvišim zvaničnicima ove države. U delegaciji Skupštine Crne Gore nalazi se i poslanik Bogdan Fatić.

Grupa PS OEBS-a za podršku Putu svile, čiji je Crna Gora jedna od osnivača, okuplja 22 države iz središnje Azije i Evrope, a temelji se na potrebi jačeg ekonomskog, transportnog i trgovinskog povezivanja zemalja učesnica PS OEBS-a koje svojim geografskim položajem i istorijskim vezama čine drevni trgovački pravac kojim se u kasnom Srednjem vijeku trgovalo i koji je povezivao Sredozemlje i Istočnu Aziju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Ti Brajoviću nemaš kredibiliteta da pominješ obraz u kontekstu, a ni stručnost ti nije jača strana

Pjer
Gost
Pjer

Imamo tebe Brajovicu i toje vise nego dosta

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Dobro vi znate na sto je mislijo…1918…POTONJI Rat….bradata svorenja…Pronasli ste se odma…Na More cu Mati??

Oxygen1
Gost
Oxygen1

“Nemamo Burdž Kalifu ali imamo Ramadu”!!!
“Nemamo De Gola ali imamo mene”!!!
Ivan Brajović

hm...
Gost
hm...

Hahahah neka brajovicu obraza ti…no kad vodis u ramadu??a jes ne znas ti dje je to…

Stari
Gost
Stari

Zaboravan covjek a na tako vaznoj poziciji.

cinik
Gost
cinik

“Neki su izgubili obraz u prošlosti.” Nedavnoj! Nekoliko puta!

Send this to a friend