Politika

Brajović tvrdi da je ugrožen dijalog vlasti i opozicije, DF čeka odluku Apelacionog suda

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da će se Apelacioni sud izjasniti u roku od 48 sati na podnijetu žalbu za ukidanje pritvora lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću. Iz DF-a poručuju da će o daljim potezima odlučiti nakon odluke suda.

<<<Nebojša Medojević sproveden u zatvor u Spužu<<<

Brajović je nakon nakon sjednice Kolegijuma rekao da su se danas čuli izrazi negodovanja zbog situacije koja je nastala, pogotovo što je to došlo u trenutku kada je stepen povjerenja u Skupštini postigao najveći nivo u poslednje vrijeme.

<<<Predata žalba za ukidanje zatvora Medojeviću i Kneževiću<<<

“Počeli smo da vodimo ozbiljne rasprave koje su naravno često i tenzične, često je bilo i povišenih tonova, ali imamo i aktivno učešće u privremenom Odboru za rad na izbornom i drugom zakonodavstvu.  I mislim da je loše što je došlo do događaja koji bi mogao da naruši taj ambijent i povjerenje, narastajuće povjerenje čini mi se između vlasti i opozicije. Uvijek sam držao do toga da treba dati šansu dijalogu i da je dijalog nešto što nikad ne treba prekidati”, jasan je on.

Brajović je istakao da su konstatovali na Kolegijumu da je ozbiljno doveden u pitanje budući dijalog između vlasti i opozicije.

“Pošto smo mnogo razgovarali o svim aspektima nastalnog problema mislim da mogu da konstatujem da smo postigli saglasnost u tome da ozbiljno  radimo, ozbiljno pristupimo analizi i eventualnoj izmjeni postojećih zakonskih normativnih rješenja koja govore o dijelu poslaničkog imuniteta, da se sve to precizira da ne bi bilo nikakvih dilema koje se često pojavljuju u raznoraznim tumačenjima. Ono što mogu takođe da vam saopštim da očekujem da će Apelacioni sud svoju odluku donijeti 48 sati od dana prijema žalbi tako da računam da se u popodnevnim satima u nedjelju može javnost upoznati sa njihovom odlukom”, zaključio je Brajović.

<<<Viši sud: Pritvor važi i za Kneževića<<<

Mandić: Ne damo da nas zgaze

Nakon Kolegijuma, oglasili su se i lideri Demokratkog fronta.

Jedan od lidera DF-a i prvi čovjek Nove Andrija Mandić poručio je da imaju konkretan plan za sledeće korake.

“Sačekaćemo odluku Apelacionog suda. Pozivam sve naše pristalice da budu strpljivi, a nakon odluke Suda ćemo saopštiti šta su naši sledeći pšolitički potezi. Nećemo pristati da na ovakav način budemo zgaženi od strane pravosuđa. U vremenu pred nama uradićemo sve da i vaninstitucionalnim metodama dođemo do rješenja ove situacije”, jasan je bio Mandić.

Mandić je istakao da se poslanici DF-a neće šetati po Skupštini dok su im kolege u zatvoru.

Lider DNP Milan Knežević je kazao da Medojević i on nijesu odbili da svjedoče.  On je demantovao današnje saopštenje Višeg suda.

“To rješenje je protivustavno”, saopštio je lider DNP.

Poslanik Branko Radulović rekao je da nakon 48 sati ništa neće biti isto u Crnoj Gori.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je sinoć, nakon izlaska iz Skupštine. Nakon  hapšenja Medojević je sproveden u ZIKS.

Medojević je, kako su naveli iz MUP-a, uhapšen po nalogu za hapšenje koji je izdao Viši sud u Podgorici u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji ovog lica da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 eura.

Viši sud je donio istu odluku za još jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kole
Gost
Kole

Ovo trba pre izgovorenih reči napisati izjavu da se neće ponoviti i da ćeš po zakonu glasati za vlast u protivnom šareno odelo pa u Spuz

Fileopg
Gost
Fileopg

pravi predśednik parlamenta bi rekao da niko nema prava da uslovljava primjenu prava bilo čim pa to bili i nekakvi tobože pregovori i vrtanje nekih struktura u parlament da odrade ogromne plate koje primaju. Selektivna primjena prava je prvi korak bezakonju…

Gsheh
Gost
Gsheh

Ljudi, zar svi zaboraviste da je njima dvojici prosle godine skinut imunitet. Svi se uhvatili price o imunitetu, a oni ka od prosle godine nemaju

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Sprdate se sa ovim narodom,koga vi predstavljate i jedni i drugi?!Otvori,zatvori,ugrozen dijalog vlasti i opozicije…Radulovic prijeti da posle 48 sati vise nista nece biti isto,Mandic poziva na gradjanski rat???Drzava treba na ove izjave neovisno da reaguje,bez obzira na imunitet i situaciju!!!

Rozaj
Gost
Rozaj

Medice, ne mozes tako da blatis ljude, casne i postene

Neno
Gost
Neno

Palanudis Brajko,miskino da treba da se sastanes u nedjelju sa dfom i svi zajedno o trosku gradjana u ramadu na svedski sto. Poznat si da jedes u ramadu i dovodis pratilje a sve na potpis o trosku gradjana…..

Zaaz
Gost
Zaaz

Greotice

Monpelje
Gost
Monpelje

Je li ugrožen dijalog zbog toga što Knežević sad mora cijelo vrijeme da provodi u Skupštini, jer bi bio uhapšen? A ti bi da ga povedeš do Ramade da se tamo dogovorite?

Opcvrc gevenzi
Gost
Opcvrc gevenzi

Drva treba platit Brajovicu..Plate povecat…Penzije dati jer se nema od cega zivjet …Lako se vama prepucavat..Ne fali vi nijednome nista koji god u tu skupstinsku stolicu sjedite..Dodijaste vise sa svadjama ..Strah me da cete famelje uznemirit jer nemaju sto papit

Boba
Gost
Boba

Brajovicu ne prdlaj vise s tvojim dijalogom! Ljubitelju fotelje! Kakav dijalog vise s ovima?! Cerajte ovo iz Skupstine!

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Opa! Propade dogovor vlasti i opozicije za poštene izbore 2020 godine zbog hapšenja Nebojše Medojevića 👎

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Brajoviću, ne miješaj se u sudstvo.

Mojsije
Gost
Mojsije

Vrlo čudne poruke.Zapravo radi se o tome da svako mora da odgovara za svoja djela.Nema kompromisa u primjeni važećih pravnih normi.

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Ja čekam da se zarati da uzmem jednu izbjeglicu. 👍

Opcvrc gevenzi
Gost
Opcvrc gevenzi

Vala Dejo uzecu i ja jednu ..Pocinje zima Dejooooo…Treba drva spremit Dejooooo.😄😄😄😄🤣🤣🤣🤣🤣

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Dejo, Deša luđače stari aaa ha ha haaa😂😅😄🤣😆😁👏👏👏👏👏👏👏👍👌

Piksi
Gost
Piksi

A dje je Pipun, je li na sigurnom?

Rolex
Gost
Rolex

Evo sta je rijesenje za ove i buduce poslanike treba ukinuti imunitet za sve poslanike,da bi svi imali ista prava pred zakonom ka ostali gradjani,jer zbog izborne matematike neki su poslanici skoro od rodjenja,nazalost!

Crnogorski Beto
Gost
Crnogorski Beto

Ponašanje DF je klasični primjer uticaja politike sud.

razocarang i
Gost
razocarang i

Za sve sto se LOSE,NEDAJ BOZE DESI,Jrdini i iskljucivi krivac je Vlast C.Gore.
Iza Citave kampanje,koja se u poslednje vrijeme vodi prtiv Drpskog naroda i Opozicije,planirano je u Vladi C.Gore zajedno sa NEZAVISNIM Drzavnim Ibstitucijama.
Zato,bolje je sjesti i traziti rjesenje,nego o dalje zaistravato ,o ovako nenormalno stanje.

Miško CG
Gost
Miško CG

Mali Medo plače pa neće biti skupštine.

Pele
Gost
Pele

E Brajovicu kazi slobodno, nece bit dialoga jer je ovo bezakonje, posteno kazes ali zaokruzi misao, ovo je direktno sprdnja sa Skupštinom, pa mozemo voljet ili mrzjet Medojevića ovo ne vodi nicemu bez eskalaciji ulicnih protesta.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Skupštinska zgrada, utočište za zečeve, prvo se krio Medo a sad Pipun.

Jasarko
Gost
Jasarko

Za narod zakoni za poslanike ustav…e sve vas treba tamo pogotovo df

Piksi
Gost
Piksi

Sto znaci profesoru prijetnja da poslije 48 sati u CG nista nece biti isto?Da nece profa mozda da se tuce po ulici?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

ili da baca bombe:D

Poslanik bez im
Gost
Poslanik bez im

Možda došlo vrijeme da i ti polako Brajoviću razmišljaš o kupovini stana,nedje malo dalje,ako nemadeš pare za stan u Dubaj vele da je Argentina u proleće isto lepa.

Send this to a friend